Претриса тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Претриса тдс

Мнение от vld » 14 Ное 2012, 15:10

stony1 написа:Ти остави екстрите. Само, че при мен това "претрисане" го правеше при студен мотор - порцията гориво беше повечко. После си поиграх с плочката и започна да мени оборотите когато загрее - порцията гориво беше по-малко. Всичко това е при празен ход. Сега съм много по-добре, при загрял мотор не мени оборотите и всичко е Ок, но очаквам като стане по-студено да започне да претриса. На практика порцията гориво е в нормите, но не успявам да открия точно кой температурен елемент лъже компа за реалната температура. Може да е за температурата на входящият въздух или температурата на двигателя. При определени условия датчикът си работи Ок и на диагностика нищо не излиза. Скъпите елементи като помпа и комп вече са проверени и не е от тях, поне при мен е така. Остава да се проверчт дтчиците на главата и датчика за температурата на входящия въздух. Този датчик го проверявах няколко пъти, но нямам с какво да сравня стойностите му при плавно повишаване или понижаване на температурата.

Сравни го с датчика на 318тдс, ако е същия ще ти дам такъв за проба да видиш дали е от него.
Мога да ти дам и температурен, но за него смятам, че ще предпочетеш да си купиш чисто нов отколкото да сваляш двапъти колекторите за едната проба имайки в предвид цената на оригинален в дарукар 29лв и стотинки.
Изображение

Предишна

Назад към E36