проблем с помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

проблем с помпа

Мнение от PEEL_OFF » 01 Ное 2012, 21:56

здравейте колеги, вече се чудя какво точно се случва с тая моя кола, за това пиша тук с надеждата за "компетентно мнение" или поне някои от опит да сподели някоя хитрина. ситуацията е следната е36 купе 20-ка ала-бала нищо специялно, един ден просто долната помпа на съединителя ми протече, свалих я уж купих ремонтна гумичка нещо не направих както трябва и я прецаках, набутах буталцето с новата гумичка в помпата и то си остана заклещено... четох из нета ЧЕ.. ако си сложа долна помпа от М3 която е 22.60 вместо 20мм (20-ковата) щял да ми стане по мек съединителя и т.н. и така и така ще купувам нова взех по голямата. сложих я имаше разлика наистина но може би след 3-4 седмици и тя протече. искам да спомена само че взех помпа febi която колкото и да не е квалитетна все би трябвало поне година да изкара. съмненията ми са че буталцето на 20-ковата помпа е малко по дълго от това на м3-ката и съответно 22.60 буталцето излиза малко по навън и испуска заради това, бих удължил лостчето на помпата но никаде неможах да намеря колко мм е дълго едното и колко мм е дълго другото буталце защото да си измислям някакви нови размери мисля че не е удачно. та ако някои може да помогне ще е много полезно.

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: проблем с помпа

Мнение от sas_88 » 01 Ное 2012, 23:11

Според мен си попаднал на хептем менте помпа,аз преди 2 години сменях и взех някаква за 25лв пък още държи.Явно е въпрос на лъсмет с евтините :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PEEL_OFF » 02 Ное 2012, 0:16

65лв от ТЕХ-КО febi не ми се вярва да е менте, не че е невъзможно де. търся доста усилено в нета и не намирам никаде инфо за дължината на буталото в помпата защото по спомен на по малката помпа буталото беше по дълго. ако се окаже това просто бай стругар ще ми направи къстам лостче и ще станат нещата. ако някои има някаква помпа от 20-ка ще съм много благодарен ако може да го премери че моето е така заклещено в помпата че...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PEEL_OFF » 06 Ное 2012, 20:26

проблема решен, нова помпа 20мм буталце за 20-кова кутия (85лв.) и готово! съединителя е доста по тежък но вероятно това е защото е на 100 години и 101 бърнаут-а :D .снощи като я сменях по спомен кутията беше getrag 225, какъв е извода,- братята американци маи не са виждали по малък двигател в е36 от 2.5 та за това казват че става. всъщност помпата която е с бутало 22.6 мм, прави съединителя по мек и доста по приятен обаче самото бутало е с 6мм по късо и за да избута вилката достатачно, излиза по напред а не е направено да излиза до там и.... протича от страни. помпата практически си е здрава но тече, жив и здрав като слагам ZF 320 кутията дето само я подритвам от време на време ще слагам и по-голямата помпа.
Благодаря за виманието, :lol: дано помогна на някои да не направи същата грешка като мен.

Назад към E36