Дизел от шел(новият им) някакви наблюдения?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Дизел от шел(новият им) някакви наблюдения?

Мнение от vld » 05 Окт 2012, 23:03

Mollov написа:Аз май не видях един да е написал, че е пробвал "новия" бензин или нафта и има впечатления/наблюдения... :roll:

Последния ми резервоар е с такава нафта и е същата като предния и по предния, разлика няма...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 06 Окт 2012, 11:03

vld написа:
Mollov написа:Аз май не видях един да е написал, че е пробвал "новия" бензин или нафта и има впечатления/наблюдения... :roll:

Последния ми резервоар е с такава нафта и е същата като предния и по предния, разлика няма...

Това си е маркетингова стратегия....нормално е да няма разлика :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 06 Окт 2012, 13:46

Сипах преди 2 дена от новия им бензин ... същата помия , като предния а е и по-скъп от преди :D. Както вече писаха колегите, само V power си струва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 06 Окт 2012, 16:37

На коя бензиностанция слагате от тоя хубав V power да взема да ида там... До сега съм слагал няколко пъти на различни места и беше пъти по-зле от всичко друго 100 октана, включително и от бозите които аз си правя :no:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 19:24

vld написа:Последния ми резервоар е с такава нафта и е същата като предния и по предния, разлика няма...

Мен това ми е ясно, че е същата обикновена нафта... само че не мога да разбера що почва да се коментира всичко друго, но не и това, за което е направена темата.

Иначе поне малко по-чиста да са я направили... пак ще е добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Окт 2012, 18:33

Малко извън темата, но аз имам впечатления от новия бензин и мога да кажа, че колата се промени значително в положителна посока. Но това ще бъде вероятно докато трае рекламната кампания. Зареждам на бензиностанцията на Подуене.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 325TDS
Мечтае да кара: BMW 535XD

Мнение от shkarid » 09 Окт 2012, 19:25

Здравейте колеги
Искам да ви разясня малко за горивата на шел в българия.
Имам доста опит с тях понеже вече 4 година работя в Шел отвън на колонките и съм разговарял с какви ли не хора относно горивата.
Имаме всякакви клиенти едни ни (ПСУВАТ),други ни (ХВАЛЯТ).
Та да обясня разликата в 2-те горива SHELL V-POWER (бензин,дизел) и новите горива SHELL Fuel Save

V-Power e гориво което почиства и предпазва двигателя (инжекторите) от отлагания и намалява триенето което дава повече мощност.
Той намалява и разхода но трябва постояно да се кара с него.

FuelSave - e гориво с нов вид добавка която от първото зареждане на среден резервоар от 50 Л спестявате до 1 л
Технологията на тази добавка е че смазва буталото в горната му част при което намалява триенето.

П.П
Аз не твардя, че ШЕЛ горивата са най-добри или отричам другите компании но искам да споделя моето мнение с вас.
Аз преди да започна работа там си ползвах шел със старата ми кола и сега с BMW и съм доволен.

Два пъти съм страдал от други бензиностанции и благодаря вече.
Единият път беше от ОМВ - тогава изминах с окло 20-25 км по малко от колкото със същото количество от шел.

И вторият път беше от някаква си малка бензиностанцика в Самоков е казвам ви колата ми СПРЯ да върви бях трагнал към Рилските езера, за да кача паничище трябваше на места да включвам 1 предавка

BMW досега несъм му слагал друг дизел освен от шел (слагам и от двата и V-power и вече FuelSave) аз лично намирам разлика в новото гориво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 10 Окт 2012, 1:41

Към колегата shkarid от последният пост...
Познавам хора които само в Шел зареждат от години, и такива които от Шел не искат и минералната им вода...

Тъй че колега, с това твое ''споделено мнение'' (изкл. факта че работиш там) не виждам много от Твоето мнение освен думите ти в кая на поста че усещаш разлика. Останалото си е чиста проба стандартни рекламни теории които си ги имат, твърдят и рекламират широко и гръмогласно почти ВСИЧКИ вериги бензиностанции. Стандартните : намалява триенето, почиства нагара, увеличава мошността, подпомага незнам какво си.... - Все ясно до болка попзнати и слушани неща.

Няма как да накараш хората да приемат мнението ти за истина - тъй като трудно ще убедиш в качеството на горивото тези, които веднъж вече ся яли хурката със скапан бензин / замръзнала нафта, на дадена бензиностанция.. ще има доволни ще има и такива които не са.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 30 Окт 2012, 20:29

Имам ис-а от около 4 години. Първоначално сипвах само в Шел, докато в един момент спрях да паля от първия път (без значение зиме или лете). После минах на Лукойл, но и от там в един момент спрях да паля от първия път. Почти 2 години сипвах само ОМВ (обикновен и 100 октана с добавка) и съм доволен. Имаше явна разлика дали сипвам 95 или 100, а именно със 100 октана колата е доста по-пъргава в ниските и разхода е една идея по-малък.
Откакто излезна рекламата на новия бензин на Шел реших да го пробвам и впечатленията са ми доста добри. Поведението на колата е почти същото като със 100 октана на ОМВ. Сипвам само и единствено от бензиностанцията на Цариградско, след Дъ Мол, тази зад Макдоналдс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 31 Окт 2012, 21:03

Сипвал съм FuelSave 95 от бензиностанциата в люлин1 (София). Честно казано не е нищо кой знае какво...
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 01 Ное 2012, 13:47

Аз пробвах дизела, и ми се струва, че върви малко по добре.

Но тук може само да си щракаме клавишите на клавиатурите.

За да се разбере дали има разлика трябва да се направят няколко опита, примерно 12 и после да се отчете и грешката от измерванията.

Всички горива са зле дори имам чувството, че и Рампетрола развалиха техните, а може и моята кола нещо да се е счупила.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525d

Мнение от black hawk » 01 Ное 2012, 22:18

Здравейте колеги. Да споделя и аз опит. Във фирмата, в която работя като шофьор зареждаме бусовете на Лукойл. Веднъж обаче се наложи да заредя на SHELL и напълних резервоара на буса с въпросния дизел Fuel Save. Смея да твърдя, че харчи значително по-малко. Не съм засичал километри, но при един и същи курс и с двата вида горива по показания на уреда с дизела от SHELL изразходва по-малко гориво.

Предишна

Назад към E36