масло за скоростна кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sivia
- Потребител
-
- Кара: E36 316I
- Детайли за колата: bmw E36 316i M43
Re: масло за скоростна кутия
Мерси за иформацията .
Моита няма никакви табели, или лепенки от доло .Мисля да долея универсиално 75-90W.

- sivia
- Потребител
-
- Кара: E36 316I
- Детайли за колата: bmw E36 316i M43
Как никои до сега не се е сетил да намери такава таблица.?
sivia написа:Мерси за иформацията .![]()
![]()
Моита няма никакви табели, или лепенки от доло .Мисля да долея универсиално 75-90W.
От долната страна няма я да намериш.Табелата седи от страни до пробката за наливане на масло.Ако сложиш 75w90 зимата ще включваш скоростите със шутове
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
хахах това с шутовете ми хареса хахаха
Ето малко инфо и от мен.

Доста е вероятно колегата да е сАТF dextron II D,защото до сега само на моята Е36-ца която е декемри 97-а съм виждал да е сжълтата табелка с надпис MTF-LT1.А доста други които са били също 97-ма но по-преден месец са предимно с червената с надпис ATF Dextron II D.Не знам дали е по-добре да слага на кутия предназначена за ATF Dex II ATF Dex III,защото моята хидравлика стана по-твърда когато застудее след направена такава замяна.Колегите споделят че ATF III било по-стабилно като вискозитет от ATF II при ниски и високи температури,но аз с хидравликата не го забелязвам това.А уж съм с Motul ATF Dextron III.

Ето малко инфо и от мен.

Доста е вероятно колегата да е сАТF dextron II D,защото до сега само на моята Е36-ца която е декемри 97-а съм виждал да е сжълтата табелка с надпис MTF-LT1.А доста други които са били също 97-ма но по-преден месец са предимно с червената с надпис ATF Dextron II D.Не знам дали е по-добре да слага на кутия предназначена за ATF Dex II ATF Dex III,защото моята хидравлика стана по-твърда когато застудее след направена такава замяна.Колегите споделят че ATF III било по-стабилно като вискозитет от ATF II при ниски и високи температури,но аз с хидравликата не го забелязвам това.А уж съм с Motul ATF Dextron III.
Ако не сте сигурни какво пише на табелата,може спокойно да налеете МТФ,което е лонглайф масло и става за всички ръчни кутий,докато с АТФ-а не е така.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Имам спомен, че тези, на които пише "за автоматични скоростни кутии", могат да се ползват и за ръчни.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2