Адски голям разход!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Re: Адски голям разход!
В една друга тема бях споменал, че ми потропва ваноса. И един колега ми каза, че колкото е да е разцентрован да качи 1-2 литра отгоре, не повече. За веригата незнам - най-вероятно е за смяна, защото на таблото пише 256 000+, а най-вероятно е и връщан. Та може би е над 300 000км. А на веригата май и даваха 200-250 000. Ама нещо 400лв за вериги, зъбни колела, обтегачи, успокоители, гарнитури и т.н. не ми се дават и отделно още 200-300лв за труд. Аз ако ще давам 1000-рка по добре да добавя още едни 4-500 и да насадя едно В25. Не че е гаранция че няма да е по изтормозен от моя де...
joreto_88 написа:В една друга тема бях споменал, че ми потропва ваноса. И един колега ми каза, че колкото е да е разцентрован да качи 1-2 литра отгоре, не повече. За веригата незнам - най-вероятно е за смяна, защото на таблото пише 256 000+, а най-вероятно е и връщан. Та може би е над 300 000км. А на веригата май и даваха 200-250 000. Ама нещо 400лв за вериги, зъбни колела, обтегачи, успокоители, гарнитури и т.н. не ми се дават и отделно още 200-300лв за труд. Аз ако ще давам 1000-рка по добре да добавя още едни 4-500 и да насадя едно В25. Не че е гаранция че няма да е по изтормозен от моя де...
От ваноса може да ти качи и 7-8л. а за веригите, попринцип е добре да се сменят като минат 300-3500000км,но не е фатално, разтягат се малко и просто се разместват валовете,една центровка наново и гаранция запекло бутало, евентуално може да се смени я банан, я обтегач, ако са много износени. Колата ти гарантирам, нема я познаеш после.

Колега честно да ти кажа аз имах Е34 автоматик м50 б25 в града и на мен ми даваше подобен разход от 18 до 25 та дори и 30 извън града падаше на под 10 със скорост 160 км/ч.Аз мислех че е нормално защото в града почти винаги я карах на S и нали знаеш тръгнеш спреш, и в резервоара се получава водовъртеж. Незнам питал ли си други колеги с автоматици в подобния клас колко им горят, защото и твоята не е с много слаб мотор все пак е 150 коня
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Еми нямам познати с автоматици за съжаление. 3-ма познати имам с Е36-ци 320-ки и тримата са с ръчни скорости. Аз излезнах най-голямата балама и си взех автомат. Един от 3-мата казва че му дава около 9-10 градско. Не я ръчка много, но не я кара и съвсем спокойно. На морето като ходихме лятото му даде 7-8/100 с включен климатик и скорост 130-160 (на връщане на магистралата фиш му написаха за 26км отгоре). Но той е с М52 ванос 96-та. Другия ми приятел и той е с М52 ванос 95-та година, обаче има и ГИ и го боли фара колко му харчи. 3-тия (той преди 1-2 седмици си купи колата) е с М50 92-та година без ванос, обаче като гледам и на него му дава сравнително малък разход, в сравнение с мойта. Вече незнам какво да правя. Като взема парички ще ида при Ясен или Рашо, ще дам 50-тина лв за диагностика ако трябва и да ми обърнат внимание, защото тоя моя майстор нещо взе много да ме дразни. Попринцип ги разбира нещата, но не обича BMW-тата и всеки път ми казва продай колата. Бяхме се разбрали да сменяме тампоните на задните носачи (тези които са към купето вързани на една планка) и вчера му беше дошла една IS-ка със съшия проблем. То не беше блъскане, то не беше псуване и накрая ми вика сменяй си тампоните пред блока, е**л съм те у г**а. Д**ба и боклуците баварски, кой ги измисли... И на мене ми кипна и тактично се изнсеох под предтекст че си имам работа.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
joreto_88 написа:Еми нямам познати с автоматици за съжаление. 3-ма познати имам с Е36-ци 320-ки и тримата са с ръчни скорости. Аз излезнах най-голямата балама и си взех автомат. Един от 3-мата казва че му дава около 9-10 градско. Не я ръчка много, но не я кара и съвсем спокойно. На морето като ходихме лятото му даде 7-8/100 с включен климатик и скорост 130-160 (на връщане на магистралата фиш му написаха за 26км отгоре). Но той е с М52 ванос 96-та. Другия ми приятел и той е с М52 ванос 95-та година, обаче има и ГИ и го боли фара колко му харчи. 3-тия (той преди 1-2 седмици си купи колата) е с М50 92-та година без ванос, обаче като гледам и на него му дава сравнително малък разход, в сравнение с мойта. Вече незнам какво да правя. Като взема парички ще ида при Ясен или Рашо, ще дам 50-тина лв за диагностика ако трябва и да ми обърнат внимание, защото тоя моя майстор нещо взе много да ме дразни. Попринцип ги разбира нещата, но не обича BMW-тата и всеки път ми казва продай колата. Бяхме се разбрали да сменяме тампоните на задните носачи (тези които са към купето вързани на една планка) и вчера му беше дошла една IS-ка със съшия проблем. То не беше блъскане, то не беше псуване и накрая ми вика сменяй си тампоните пред блока, е**л съм те у г**а. Д**ба и боклуците баварски, кой ги измисли... И на мене ми кипна и тактично се изнсеох под предтекст че си имам работа.
Те такива майстори като тоя твоя

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пали направо и я карай при Сони за една диагностика, 20-ката ми даваше под 7 извънградско преди да го извадим 

А тоя твоя така наречен майстор, защо не го попита след като си продадеш бавареца какво да си купиш тада нямаш проблеми: пежо ли рено ли , а може би голфче. Не че искам да засегна някой който кара и си обича от изброените марки коли.Но се дразня, защото и аз съм попадал на подобни майстори разбирачи за тва квото можеш сменяй си го сам или иди принякой който ти го препоръчва човек от форума. А колкото до тампоните можеш и сам да си ги смениш "с помалко псувни" 

godziliaz написа:А тоя твоя така наречен майстор, защо не го попита след като си продадеш бавареца какво да си купиш тада нямаш проблеми: пежо ли рено ли , а може би голфче. Не че искам да засегна някой който кара и си обича от изброените марки коли.Но се дразня, защото и аз съм попадал на подобни майстори разбирачи за тва квото можеш сменяй си го сам или иди принякой който ти го препоръчва човек от форума. А колкото до тампоните можеш и сам да си ги смениш "с помалко псувни"
Бе то и аз псувам по другите марки коли докато ги правя, ама го правя предимно на базик. Ама да кажеш на клиента ми е?би си майката, не е раота.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Еми вика ми да си взема Голф 3 1.8 моно с газ или като толкова съм любител на BMW да съм си взел Е30-ка. Това било BMW всичко нагоре от Е30 било боклук. Единственото хубаво нещо в ситуацията е че не давам пари за диагностики и труд, понеже се водиме нещо като приятели, но ето го резултата... За тампоните - ръцете не са ми зачукани в г**а и мога да си ги сменя сам, но нямам условия и най-важното - инструмент. А пък при условие че мога сам да си ги сменя, няма начин да дам 100-тина и кусур лева за труд. Сега тоя месец ми е малко нанагорно с преглед, гражданска и каско, но другия на всяка цена отивам някъде на диагностика.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Колега и аз бях се хванал за главата, че разхода ми е по голям особено на градско, макар и да съм с по малък мотор.
Смених верига, оптегачи и там др. му работи и всичко си дойде ОК - даже сега и повече върви
Смених верига, оптегачи и там др. му работи и всичко си дойде ОК - даже сега и повече върви

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
аааа, читав ти е майстора, много умно се изказва
, а и съм съгласен с него
...
но понеже нямаш е30-ка, а сигурно си харесваш колата, по-добре се обърни към споменатите колеги от форума, вярвам няма да откажат и да не ти обърнат внимание...
това с теча е първа точка обаче, тъй мисля... успех
....

но понеже нямаш е30-ка, а сигурно си харесваш колата, по-добре се обърни към споменатите колеги от форума, вярвам няма да откажат и да не ти обърнат внимание...
това с теча е първа точка обаче, тъй мисля... успех

- rmwest
- Потребител
-
- Кара: 530D e60
- Мечтае да кара: m6 :D
не си писал дали успя да намериш проблема. защото не е нормално и за мен-а от две седмици ми се случи същото от 12-12.30 на градско стигнах на 20+ с е 36 съм 318ис 98 година мисля мотора е м44б19 ходих и на диагностика и нищо не показа и търся тук дали се е случвало и на други.
да допълня,аз моят проблем май го намерих-сега пак замервам но мисля че го смъкнах пак на 13 градско в Атина.скъсан маркуч за въздуха от филтъра към двигателя беше мисля-докато не го изкарах не си личеше че е скъсан
да допълня,аз моят проблем май го намерих-сега пак замервам но мисля че го смъкнах пак на 13 градско в Атина.скъсан маркуч за въздуха от филтъра към двигателя беше мисля-докато не го изкарах не си личеше че е скъсан

Последна промяна rmwest на 31 Окт 2012, 21:02, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
rmwest написа:не си писал дали успя да намериш проблема. защото не е нормално и за мен-а от две седмици ми се случи същото от 12-12.30 на градско стигнах на 20+ с е 36 съм 318ис 98 година мисля мотора е м44б19 ходих и на диагностика и нищо не показа и търся тук дали се е случвало и на други.
Диагностиката не е само четене на компа за грешки, отиди в читав сервиз за диагностициране на пролема, вероятно сместа е богата и затова харчи толкова, но защо е богата причините може да са много.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2