Проблем с нивомера на резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Проблем с нивомера на резервоара
От известно време насам имам някакъв проблем с системата на резервора... Пълня резервора до абсолютния максимум - стрелката ми отчита към 3/4
Карам, карам и вече знам, че бензина е почти привършил - стрелката не пада по ниско от 1/4
Дори отворих резервора да видя колко бензин имам и се оказа, че е има няма 3-5 литра отдясно
Мерих съпротивлението на двата нивомера - и левия и десния показват уж нормални стойности... Около 10 ома на крайно долно положение и около 260 ома на абсолютно крайно горно... Доколкото гледах набързо схемите се оказва, че са вързани последователно и би трябвало съпротивлението съответно при пълен резервоар да бъде макс 520 ома, а на празен - не по ниско от 20 ома. Все още не съм експериментирал "на сухо" да видя долната и горната граница колко е точно, но предстои предстои да си поиграя на ръка...
Някой сблъсквал ли се е с подобрен проблем?
Има ли разлика измежду различните нивомери на нови/стари Е36-ци или са все еднакви?
Все пак, доколко е нормално при резервоар пълен не повече от половината да имам бензин само в дясната му част, а в лявата да е почти сухо?

Мерих съпротивлението на двата нивомера - и левия и десния показват уж нормални стойности... Около 10 ома на крайно долно положение и около 260 ома на абсолютно крайно горно... Доколкото гледах набързо схемите се оказва, че са вързани последователно и би трябвало съпротивлението съответно при пълен резервоар да бъде макс 520 ома, а на празен - не по ниско от 20 ома. Все още не съм експериментирал "на сухо" да видя долната и горната граница колко е точно, но предстои предстои да си поиграя на ръка...
Някой сблъсквал ли се е с подобрен проблем?

Все пак, доколко е нормално при резервоар пълен не повече от половината да имам бензин само в дясната му част, а в лявата да е почти сухо?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Re: Проблем с нивомера на резервоара
Имам същия проблем в момента и разбрах поне при мене от какво се оказа
Лявата част на резервоара ми се е свила и се е сплескала все едно съм я ударил в нещо голямо а колата не съм я закачал никъде и съм по същия начин и сега си търся резервоар 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
БаЯн написа:Имам същия проблем в момента и разбрах поне при мене от какво се оказаЛявата част на резервоара ми се е свила и се е сплескала все едно съм я ударил в нещо голямо а колата не съм я закачал никъде и съм по същия начин и сега си търся резервоар
Хаха, баси, странна работа

Иначе тука намерих полезна тема - viewtopic.php?f=8&t=218640
Ще взема хубаво да ги почистя тия пъпки и реостата, въпреки че при движение на котвата, съпротивлението се изменяше линейно, без прекъсвания... Де да знам

Лето две и седемнаесто.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Аз имах подобен проблем след смяна на таблото.Стерлката стоеше прекалено ниско при загасен мотор,доста по-надолу от нотмалното разглобих таблото и пеместих стрелката по-напред както трябва да е и проблема се реши.Но в този случай до колкото чета едва ли е от това,но все пак виж когато загасиш колата до къде пада стрелката. 

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- rhase
- младши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:Аз имах подобен проблем след смяна на таблото.Стерлката стоеше прекалено ниско при загасен мотор,доста по-надолу от нотмалното разглобих таблото и пеместих стрелката по-напред както трябва да е и проблема се реши.Но в този случай до колкото чета едва ли е от това,но все пак виж когато загасиш колата до къде пада стрелката.
И при мен е така колега, на загасен мотор стрелката стои почти още една резерва надолу, но пък лампата на резервата светва когато стелката стигне почти до 0 (нула) литра... незнам дали ме разбра, лампата ми е ориентир кога минавам на резерва

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
rhase написа:MPOWERfan написа:Аз имах подобен проблем след смяна на таблото.Стерлката стоеше прекалено ниско при загасен мотор,доста по-надолу от нотмалното разглобих таблото и пеместих стрелката по-напред както трябва да е и проблема се реши.Но в този случай до колкото чета едва ли е от това,но все пак виж когато загасиш колата до къде пада стрелката.
И при мен е така колега, на загасен мотор стрелката стои почти още една резерва надолу, но пък лампата на резервата светва когато стелката стигне почти до 0 (нула) литра... незнам дали ме разбра, лампата ми е ориентир кога минавам на резерваНай-вероятно както на повечето от нас, така и на мен са ми отваряли таблото и после не са нагласени стрелките както трябва. Nickelback виж как ти стои стрелката при изваден ключ/загасен мотор. Другия вариант е да си си архивирал резервоара както колегата БаЯн
Разглабяй таблото колега и ще си решиш проблема.А лампичката се влияе от нивото на горивото затова стрелката не играе и при мен беше по същоя начин.

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
А като се разглоби таблото какво се прави че и при мен е същата работа
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
rhase написа:MPOWERfan написа:Аз имах подобен проблем след смяна на таблото.Стерлката стоеше прекалено ниско при загасен мотор,доста по-надолу от нотмалното разглобих таблото и пеместих стрелката по-напред както трябва да е и проблема се реши.Но в този случай до колкото чета едва ли е от това,но все пак виж когато загасиш колата до къде пада стрелката.
И при мен е така колега, на загасен мотор стрелката стои почти още една резерва надолу, но пък лампата на резервата светва когато стелката стигне почти до 0 (нула) литра... незнам дали ме разбра, лампата ми е ориентир кога минавам на резерваНай-вероятно както на повечето от нас, така и на мен са ми отваряли таблото и после не са нагласени стрелките както трябва. Nickelback виж как ти стои стрелката при изваден ключ/загасен мотор. Другия вариант е да си си архивирал резервоара както колегата БаЯн
Бе дано не съм го tar-нал, все 65 литра си побира

Преди да разглобявам таблото, ще вържа на конектора на системата (на мястото на бензиномерите) един линеен потенциометър. Примерно 680-1к ома. Не че съм сигурен че функцията е линейна де, ама горе долу да видя къде ходи стрелката при различна позиция на плъзгача. Граничните случаи ме интересуват - мин/макс. Така ще изолирам дали проблема е в таблото или в резервора... Дано събота/неделя смогна и да имам ъпдейт

Лето две и седемнаесто.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега пиши след експеримента,че ми е интересно какво ще стане.
При мен има рязко помръдване на стрелката с около 2-3мм. на определени места, като стигне около средата по някое време измества рязко наляво, както и като стигне до червеното и изведнъж за много кратко време се измества на ляво и светва лампата, на борда ми отчита 9-10л. преди помръдването и после отива на 6,3л. това става за7-8км. изминати, което е нереално.
И аз както си описал отварях поплавъците и ги мерих, но не намерих проблем при отчитането им.
При мен има рязко помръдване на стрелката с около 2-3мм. на определени места, като стигне около средата по някое време измества рязко наляво, както и като стигне до червеното и изведнъж за много кратко време се измества на ляво и светва лампата, на борда ми отчита 9-10л. преди помръдването и после отива на 6,3л. това става за7-8км. изминати, което е нереално.
И аз както си описал отварях поплавъците и ги мерих, но не намерих проблем при отчитането им.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
vld написа:Колега пиши след експеримента,че ми е интересно какво ще стане.
Мда, неделя ще разкоствам за пореден път и задължително ще пиша какво съм установил

Лето две и седемнаесто.
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
решили си проблема колега
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
DRIFT MASHINA написа:решили си проблема колега
Нищо не свърших тоя уикенд, че не остана време. Но не съм забравил - ще пиша като имам развитие

Лето две и седемнаесто.
12 мнения
• Страница 1 от 1