Неработещи пиксели на климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Неработещи пиксели на климатроник
Здравейте колеги от известно време на дисплея на климатроника ми не му светят всички пиксели. Има ли начин това да се поправи и какъв е ако има. Ето на този клип се вижда в какво състояние е дисплея.
- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
Re: Неработещи пиксели на климатроник
Има графитни ленти които стоят под дисплея,предполагам някоя от тях се е разместила и трябва да се намести наново.
Има и друг вариант-има два лентови кабела от предната част на управлението към задната платка,може на техните връзки да има студена спойка,но това е много малко вероятно.
Сваляш дисплея и го наместваш наново.
Успех!
Има и друг вариант-има два лентови кабела от предната част на управлението към задната платка,може на техните връзки да има студена спойка,но това е много малко вероятно.
Сваляш дисплея и го наместваш наново.
Успех!
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Колега преди малко го отворих и под дисплея няма никакви графитни ленти. Явно сигнала се предава по проводниците които отиват към самия дисплей. Тук се виждат къде са те (така погледнато най в дясно на самия дисплей) http://www.macadamizer.com/BMW_Fix/Dscn0972.jpg Други идеи някой има ли?
- venek
- младши ентусиаст
-
- Кара: F02 740Li & E34 525IX
- Мечтае да кара: F90 M5
Препой кабелите които отиват към дисплея и огледай за студени спойки около него.Твоя климатроник е от другия тип(със скритите функции),може би за това има разлика!
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Ами препоих всички спойки които са към дисплея и лентовите кабели няма разлика.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Лентовия кабел ти е за смяна.При мен беше така на борда и се оправи,като го смених с нов 

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Колега на борда е по един начин предаването на сигнала при климатроника е по друг. При борда лентовия кабел ако не се лъжа е с графитни писти а при климатроника са медни проводници (грубо представи си старите лентови кабели на хард дисковете). Лентовите кабели са здрави проверих си ги с мултицет. Не е в тях проблема, но не мога да разбера къде е.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Не знам,но както казваш,че си поверил всички връзки и спойки,тогава къде другаде може да е проблема щом се губят само отделни пиксели 

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Ако знаех отговора дали щях да пиша тука
. И на мен ми е интересно къде може да се губи сигнала? Другия вариант който си мисля е да пробвам да сменя тези кабели които свързват главната платка с платката на дисплея и копчетата. Съмнява ме да има някаква разлика, но ще пробвам това да направя пък да видим какво ще стане. Възможно ли е самия дисплей да прави проблем, тоест да е в него проблема, и ако е в него може ли да е поправи?
П.П. Те и сините стрелкички не ми светят пък искам и те да почнат да светят. Как се сменят лампичките им?

П.П. Те и сините стрелкички не ми светят пък искам и те да почнат да светят. Как се сменят лампичките им?
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Лампичките са в самите бутони и няма сменяне търси си други бутони при мен беше също така не светеха и направо смених бутончетата от друг дисплей.Тези не подлежат на ремонтиране не могат да се разглобяват.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Добре де никой ли не е имал такъв проблем? Никой ли няма идея от къде може да се получава това?
П.П. Извинявам се! Сега се заиграх и няма как да разбера дали има прекъснат кабел защото на който и пин да пробвам на всички отчита верига.
П.П. Извинявам се! Сега се заиграх и няма как да разбера дали има прекъснат кабел защото на който и пин да пробвам на всички отчита верига.
11 мнения
• Страница 1 от 1