Прегрял двигател

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Re: Прегрял двигател

Мнение от Angelov91 » 03 Окт 2012, 17:51

Колеги днес пак стана същия номер :banghead: :banghead: Маркуча (горния) пак се беше извадил стрелката в червеното отиде отворих малката капачка за обезвъздушаване долях вода и спадна за малко викам си ще я оставя да поработи да смъкне температурата , пак така обезвъздуших е но уви. Бях побеснял викам си Е*ал съм и майката и тръгнах по пътя до вкъщи свали до средата както трябва да е и пак дигна до едно положение играеше температурата парно нямах само хладно духаше ;x имах чувството че водата не прави големия кръг , че термостата ми прави ядове ;x
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 03 Окт 2012, 18:00

Газов анализ прави ли ? Тоя маркуч за да ти избива сигурно ти прави налягане и не ти бачка капачката на радиатора и си търси място от къде да избие. А щом нямаш парно пак не си я обезвъздушил от там гаранция нямаш достатъчно вода и ти грее.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Angelov91 » 03 Окт 2012, 18:11

Възможно ли е да губи налягане точно на свръзката от радиатора и маркуча - горния да не е затегнат качествено , защото сега гледам остана ми парче пластмаса в ръката от старост :dunno: И другото което е счупих винтила за обезвъздупаване :banghead: sega mу търся заместник
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 04 Окт 2012, 0:29

Angelov91 написа:Възможно ли е да губи налягане точно на свръзката от радиатора и маркуча - горния да не е затегнат качествено , защото сега гледам остана ми парче пластмаса в ръката от старост :dunno: И другото което е счупих винтила за обезвъздупаване :banghead: sega mу търся заместник

Не му търси заместник ами купи нов, 5лв е.
С радиатора внимавай да не падне цялото ухо с маркуча, натегни маркуча но внимавай...
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Angelov91 » 04 Окт 2012, 22:18

Днес закупих ново пластмасово винтче .. Забелязах днес ,че като е изкарвах имаше петно под нея май беше вода не съм го заглеждал защото беше почти тъмно ... Но не беше в най-предната част на двигателя а някъде между скоростите и двигателя точно . Докато загрееше в оборотите до 2000 се едно се дави колата и не иска да върви та припомпах газта да се оправи ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 06 Окт 2012, 17:01

ако тече някъде около скоростите - има вероятност причината да е спукано радиаторче на парното.... т.е. тече от мястото, където изтича конденза на климатка, това поне лесно се установява на канал/подемник. Все пак е хубаво да се локализира от къде точно има теч.
Изображение

Предишна

Назад към E36