Стартер М44

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Стартер М44

Мнение от markoff_sl » 13 Сеп 2012, 13:37

Имам следния проблем:

При запалване на двигателя се чува неприятен странен звук. Обикновено пали на първото или второто завъртане, след което веднага пускам ключа, но за 1-2 секунди се чува все едно продължавам да го държа на стартер.

И така, днес сутринта стартера изобщо не завъртя, проверих клемите на акумулатора - не е това причината.
Бутнаха ме и запали, веднага след това опитах да я запаля със стартера и си запали от раз.

Знам, че сам едва ли ще си реша проблема и вероятно трябва да отида на майстор, но за всеки случай се надявам някой, който си е патил да може да помогне.

Благодаря
Bързо Mощно Wечно

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: Стартер М44

Мнение от sas_88 » 13 Сеп 2012, 14:48

Бендикс.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 13 Сеп 2012, 15:21

за мен проблема че не е искал да ти завърти днес е че ти заминали четките,а шума които се получава е от бендикса ,сваляш стартера е разглабяш и гледаш,така и така ще го сваляш смени му четките и втулките,изчисти го хубаво и го смажи и го слагаш и забравяш :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 24 Сеп 2012, 11:22

Маса на мотора или шалтер :yes:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Сеп 2012, 16:52

Само да те предупредя - стартера е на най-засраното място, което можеш да се сетиш... и свалянето му ще изисква направо геройство... в някои сервизи може да ти искат над 50лв за труд именно заради тази работа. Иначе ако ще правиш "основен ремонт" го направи като хората т.е. смени всичко :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Сеп 2012, 18:08

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 25 Сеп 2012, 20:59

~Мишо~ написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=202852&start=0 :winky:

Само с чистене и гресиране не става.Трябва да се сменят задължително четките, бендикса, да се провери ротора и статора.А тези проблеми не са от шалтера, така че не го пипайте него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Сеп 2012, 6:46

Аз пък да ти кажа, само с писане У форума не сатава :winky: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 26 Сеп 2012, 23:22

~Мишо~ написа:Аз пък да ти кажа, само с писане У форума не сатава :winky: .

Да знам, за това гледам много много да не пиша, а да се концетрирам през деня върху колите които ми седят в сервиза и чакат да им почистя стартерите за да се чувстват като нови.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от markoff_sl » 05 Окт 2012, 10:22

По принцип ми се отдава да правя леки ремонти, но досега стартер не съм свалял. Нека някой, който е преминал през това да каже има ли шанс да успея да го сваля сам или по-добре да не се вкарвам в приключения?
Bързо Mощно Wечно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Окт 2012, 12:10

Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ... :mhihi: се сваля за 3 минути след това :)

Избора по който ще процедираш е изцяло твой ,ама ако за качване и сваляне ти искат 50 лв ,по-добре ги дай и не се занимавай. Освен ако не го правиш от "спортна злоба" :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 05 Окт 2012, 13:22

plradev написа:Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ... :mhihi: се сваля за 3 минути след това :)

Избора по който ще процедираш е изцяло твой ,ама ако за качване и сваляне ти искат 50 лв ,по-добре ги дай и не се занимавай. Освен ако не го правиш от "спортна злоба" :)

От долу е най - лесно поне за мен. Откачам от едната страна долата разпъкна, откачам и горивния филтър (да виси). Ако имаш по - гъвкави ръце ти е достатъчно, но за най - удобно извади и щеката на маслото, това ако става въпрос за М44/М42/М43/М40. Това са пълни глупости да разглобяваш колектора :kuku: , че дай за по - удобно да свалим ск. кутия, че има повече пространство :mhihi:
Сподели от къде е проблема след като го установиш :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Окт 2012, 15:17

beco109 написа:
plradev написа:Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.

Това са пълни глупости да разглобяваш колектора :kuku: , че дай за по - удобно да свалим ск. кутия, че има повече пространство :mhihi:
Сподели от къде е проблема след като го установиш :yes:

Пълни глупости ,ако имаш условия . Ама като си на зор и нямаш канал,подемник,етсекада,стойки и т.н. или пръстите са ти като кебапчета ,а искаш сам да се оправиш ще те питам кое са глупости :winky:

п.п. Глупости не говоря :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 05 Окт 2012, 19:51

Съвет към колегите които мислят да си ремонтират стартерите при майстор-ако ви искат 50лв за тази работа-прежалете ги.....На ми взеха 120лв за смяна на бендикс,четки и втулки,ремонтираше ми колата 2 дена,и след това като си я вземах ми каза,"такава кола няма да погледна повече,този стартер е толкова заврян,че почти беше невъзможно да го сваля,а и колата ми има газов инжекцион,което допълнително усложни нещата...."След този ремонт ме хвана яд че не се хванах сам да го правя,ама :dunno: ....Става въпрос за м42.. :yes:

Назад към E36