15W50 Motul полусинтетика на 318is M42?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
15W50 Motul полусинтетика на 318is M42?
Препоръчаха ми това масло за М42, двигателя е на около 300 000 км! Въпроса ми е добро ли е това масло за този двигател и километрите му и кое да избера ако е ОК - 2100 или 6100.
Уточнение 1: ако сложа рядко масло, M42 си го хапва по малко, за това нямам представа какво масло ще е най-уместно за двигателя предвид на колко км е, това ми беше казано да сложа.
Уточнение 2: колата ще се газифицира, ако това има някакво значение, макар че силно ме съмнява.
Препоръчайте по-добра алтернатива, но нека е изпробвано, за да не хвърлям само пари за масло!
Благодаря предварително на колегите, които имат желание да помогнат със съвети и насоки!
Уточнение 1: ако сложа рядко масло, M42 си го хапва по малко, за това нямам представа какво масло ще е най-уместно за двигателя предвид на колко км е, това ми беше казано да сложа.
Уточнение 2: колата ще се газифицира, ако това има някакво значение, макар че силно ме съмнява.
Препоръчайте по-добра алтернатива, но нека е изпробвано, за да не хвърлям само пари за масло!
Благодаря предварително на колегите, които имат желание да помогнат със съвети и насоки!
- teodorski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 175Nm
Re: 15W50 Motul полусинтетика на 318is M42?
Това масло е хубаво, но да го караш в топлите месеци. Зимата ще ти е много гъсто сутрин като палиш
По добрия вариант е да сложиш 5w50 така зимата ще ти върти по лесно и лятото ще носи на по големи темп. натоварвания 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: 15W50 Motul полусинтетика на 318is M42?
Прекрасно е. Ако зимата не запали може да го изгребеш с лъжицата 

3 мнения
• Страница 1 от 1