Извиране на водата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 E36
Мечтае да кара: M3 E36

Извиране на водата

Мнение от gincho68 » 30 Сеп 2012, 15:04

Здравейте колеги,имам проблем който немога да си обясна на какво се дължи.Проблема ми е следния...когато завъря ключа за да запали колата от казанчето постоянно извира водата,доливам й след което затварям капачката пробвам пак да запаля (тя нейска и да запали,проверих какво ли не и нейска и нейска) и когато водата почти я няма... Колата е 318i е36.Ако някой може да ми отвори очите ще съм му много благодарен защото аз изобщо не съм в час и си нямам и на идея какво се случва.Благодаря Ви предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Извиране на водата

Мнение от ~Мишо~ » 30 Сеп 2012, 22:30

Помислих че имаш някой извор в колата (като Горна баня, Девин и т.н.), пък то било спукана глава/гарнитура... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 30 Сеп 2012, 22:43

gincho68 написа:Здравейте колеги,имам проблем който немога да си обясна на какво се дължи.Проблема ми е следния...когато завъря ключа за да запали колата от казанчето постоянно извира водата,доливам й след което затварям капачката пробвам пак да запаля (тя нейска и да запали,проверих какво ли не и нейска и нейска) и когато водата почти я няма... Колата е 318i е36.Ако някой може да ми отвори очите ще съм му много благодарен защото аз изобщо не съм в час и си нямам и на идея какво се случва.Благодаря Ви предварително :)

изкарай щеката на маслото виж дали се е пресякло(дали е влезнала вода там) виж капачката на главата дали и тя е сополива от кондензи и води след като е работил мотора виж си капачката на казанчето изобщо клапана работи ли не работи ли ако е останал отворен или уплатнението е заминало е нормално като направи налягане да изкара водата от там(ако не оплътнява) и виж дали имаш масло във водата и ако има омесено масло с вода работата е както колегата е казал-гарнитура на глава,но и това се проверява лесно като наливаш вода ако главата е повредена то има голям шанс да ти пълни цилиндрите с вода което значи че си на крачка от воден удар и нов мотор или иначе казано вадиш свещите въртиш на стартер ако метне вода от там проблема е Главата ако ти надува маркичите като работи мотора пак за Глава става въпрос...или най-добре иди на майстор :Д
Поздрави :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 01 Окт 2012, 9:19

~Мишо~ написа:Помислих че имаш някой извор в колата (като Горна баня, Девин и т.н.), пък то било спукана глава/гарнитура... :mhihi:

:mhihi: :yes: И моя боб така каза...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 01 Окт 2012, 17:33

Виж дали радиатора е обезвъздушен , че на скоро аз брах почти същия яд и какви ли не мисли ми влизаха в главата :d
Изображение

Назад към E36