Проблем с шоф ел стъкло на е36 седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с шоф ел стъкло на е36 седан
Колеги,търсих по темата но нищо не намерих..ако съм пропуснал се извинявам предварително..значи проблема е такъв че стъклото се сваля и качва на пресекулки трябва постоянно да цъкам копчето ..някакви идеи как да го оправя.Благодаря предварително
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Re: Проблем с шоф ел стъкло на е36 седан
Свали кората на вратата и виж да не се мъчи някъде.Може и ел машинката да издава багажа, но според мен не е тя. 

Колега, трябва да го вдигаш на пресекулки, защото инъче стъклото се измества от линията по която трябва да се движи нали? Измества се защото на металната платформа (на която е закачена машинката и която държи/движи рамената) са се скъсали част или един от нитовете. При вдигане целият механизъм се измества което води до неправилно водене на стъклото. На пресекулки става, но не е решение.
Спокойно и внимателно свали кората, и огледай. Раздвижи стъклото от копчето и веднага ще видиш от коя част идва изместването.
При мен дори самата метална платформа се беше скъсала (в близост до ел. машинката) и ми я завариха с CO. Стана мн. здраво. Имах и скъсан нит, разпробиха мястото и сложиха болт. Стана чук
. Работата беше точно 10 мин. - 15лв ми взеха.
Задължително виж едно от рамената - има място за реглаж. От там се регулира задната част на стъклото да върви точно по линията. Обикновенно точно задната част на стъклото изпреварва/излиза от линията си на водене.
Това е често срещан проблем, но не е нищо сложно не се безпокой.
Спокойно и внимателно свали кората, и огледай. Раздвижи стъклото от копчето и веднага ще видиш от коя част идва изместването.
При мен дори самата метална платформа се беше скъсала (в близост до ел. машинката) и ми я завариха с CO. Стана мн. здраво. Имах и скъсан нит, разпробиха мястото и сложиха болт. Стана чук

Задължително виж едно от рамената - има място за реглаж. От там се регулира задната част на стъклото да върви точно по линията. Обикновенно точно задната част на стъклото изпреварва/излиза от линията си на водене.
Това е често срещан проблем, но не е нищо сложно не се безпокой.
сичко е идеално дигам на пресекулки просто защото спира да върви
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колега, развий капака на моторчето. Ще видиш една част като колелце, поставено на една ос. Та това колелце трябва да го преместиш наляво или надясно по оста. На място ще видиш накъде трябва да го местиш.Ще разбереш дали е на правилното място, когато стъклото започне да се вдига и сваля без прекъсване. Има едни датчици които следят дали това колелце се върти, и когато спре, а това става когато е напълно затворено или напълно отворено стъклото и модула спира тока към моторчето. В момента се е изместило и датчиците не го улавят и затова стъклото тръгва и спира. Просто модула отчита, че стъклото е стигнало или най-долу или най-горе и спира тока. На предишната ми кола беше по същия начин и си оправих проблема както ти обясних, благодарение на една тема във форума доста добре и нагледно обяснено, но сега не мога да я намеря.
5 мнения
• Страница 1 от 1