миризма на бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i e36
Мечтае да кара: BMW 328i e36

миризма на бензин

Мнение от bmwpesho » 12 Сеп 2012, 2:02

Колеги, колата от известно време на сам ми мирише на бензин като я запаля при студен двигател, но като вдигне напълно градуси и спира да мирише. Колата е БМВ 316и м43б16 на 230к км е. Не е за друго но и вече като, вървеж я няма и много почна да ми харчи. Почити с 2 литра от горе ми дава разход. Тази година като сменяхме маслото, сипахме 15в40. Дали може да е от това проблема или ще трябва да се отваря двигатела :paranoid: . Някой ако е имал такъв проблем нека сподели.

Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Re: миризма на бензин

Мнение от emo_ch » 12 Сеп 2012, 22:56

Виж дали не се е пробил резервоара. При един приятел беше така.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpesho » 12 Сеп 2012, 23:23

emo_ch написа:Виж дали не се е пробил резервоара. При един приятел беше така.

Колега проверил съм колата няма течове. Обаче забравих да впиша, че след като смених горивната помпа почна, колата почна да прави тия проблеми. Понеже старата изгърмя на път за морето. След като се връщах от Бургас, засякох разхода и колата ми удари 10извънгр.
Помпата е по малка от оригиналната, но ми казаха че е била същия дебит. И ме съмнява да ли не е от помпата :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Сеп 2012, 5:44

Трябва да се огледа добре около резервоара, помпата (там връзките как са, също и от другата страна където е нивомера за лявото отделение на резервоара), отдолу връзките към мотора и обратно. Около рейката и горивния регулатор. Не е зле да закачиш и на диагностика, да не се окаже заминала ламбда, въпреки че при студен старт уж не работи. Хвърли едно око на компресията и запалителната уредба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 13 Сеп 2012, 10:07

230 хил.км. не са нищо за този двигател,провери си цялата горивна система за теч от някъде,но щом казваш че като загрее миризмата спира сигурно имаш някои заминал датчик и колата работи на богата смес,замерете компресията може да има някои клапан заминал,също направи една диагностика, 15на40 му е гъсто това масло, маслото му трябва да е 5на40 или 10на40 на лики моли ни са лоши маслата поздрави :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 530i
Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001

Мнение от rocky66 » 13 Сеп 2012, 12:45

При мен бяха разхлабени скобите на гумените връзки от горивните тръбопроводи (преход от купето към двигателя, под спирачния цилиндър). При първоначално палене направо имаше струйки бензин.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpesho » 13 Сеп 2012, 13:32

Колеги, забрави да допълня че при смяна на горивна помпа, почна да съсдава тия проблеми с вървежа. Помпата принципно е по малка от оригиналната, но ми казаха че е била същия дебит. Дали може от това да е проблема :kuku:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 13 Сеп 2012, 14:02

Маркучите на бензиновата рейка си подмени...При мен е същото,но не ми дава такъв голям разход,и понеже като е студена работи и на по-богата смес през връщащата тръба ти губи бензин/протичат маркучите/.Ако ти зайграва много оборотите и колата се мъчи значи пуска и през подаващата тръба....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 13 Сеп 2012, 14:11

Аз съм с е30-ка М40, но имам същия проблем, разбрах от къде мирише, напукан маркуч при двигателя, като затворя клапата на парното и миризмата я няма, но другия проблем така и не разбрах от какво е: тръгвам от място и няма никаква мощност в продължение на 5-6 секунди, пълен труп е и после изведнъж се изстрелва... :dunno: няма значение дали е загряла или не...
Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpesho » 13 Сеп 2012, 18:51

Колега, при мене вообще колата си е труп. Вървеж ама никакъв, при изпреварване е много опасно, защото колата няма сила да отлепи, смисъл тя движи ама с 200 зора. А преди вървеше на пушка :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 13 Сеп 2012, 19:18

bmwpesho написа:Колеги, забрави да допълня че при смяна на горивна помпа, почна да съсдава тия проблеми с вървежа. Помпата принципно е по малка от оригиналната, но ми казаха че е била същия дебит. Дали може от това да е проблема :kuku:

Ако беше от помпата щеше постоянно да мирише на бензин и на студено и когато е загряла. По-скоро ми се струва, че нещо скобите около помпата не са затегната.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 13 Сеп 2012, 22:26

emo_ch написа:
bmwpesho написа:Колеги, забрави да допълня че при смяна на горивна помпа, почна да съсдава тия проблеми с вървежа. Помпата принципно е по малка от оригиналната, но ми казаха че е била същия дебит. Дали може от това да е проблема :kuku:

Ако беше от помпата щеше постоянно да мирише на бензин и на студено и когато е загряла. По-скоро ми се струва, че нещо скобите около помпата не са затегната.

Аз си смених помпата и няма никаква разлика... искаш да кажеш, че тече от някъде бензин ли? Ако течеше нямаше ли да си личи и да мирише около колата защото според мен трябва да си пуска стабилно за да губи чак толкова мощност.. :?:
Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwpesho » 15 Сеп 2012, 21:41

Колеги, днеска качих колата на канал и с влизането в канала, виях че теча е от бензиновия филтър, най вероятно съм го спукал на някой легнал полицай. Така че теча ще бъде отстранен при първа възможност. А колкото до вървежа, филтъра е за смяна защото се е задръстил. Така че благодаря за съветите. А и още нещо, от каде мога да си намеря предпазната пластмаса за филтъра, че мойта се е посчупила. :mhihi:

Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Сеп 2012, 12:55

Кората я търси от някоя морга,а филтрите комплект от колегата от форума.Дори да не ги сложиш всичките сега,все ще им дойде времето!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 19 Сеп 2012, 9:28

ildivvy написа:Кората я търси от някоя морга,а филтрите комплект от колегата от форума.Дори да не ги сложиш всичките сега,все ще им дойде времето!

Огледайде и останалите "меки" връзи(маркучи) навсякъде по горивната система че и аз бера ядове и трябва да свалям резервоара да сменям прехвърлящия маркуч, че му е дошло времето както и другите, който постъпва гориво, другата страна от на помпата и там ще искат смяна всичко се е разяло и ми пълнише легенчето на поплавъка както и на помпата отгоре, миризма много бензин много :D
ИзображениеИзображение

Назад към E36