проблем с управлението ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: проблем с управлението ?

Мнение от dicho0o » 03 Апр 2012, 22:32

txl написа:Всичко сменено... Рейката смени ли? :)
Сериозно - така, както го описваш (със страничния вятър), може да имаш голяма хлабина в кормилната рейка.

Моята рейка имаше голяма хлабина и в комбинация с разбити шарнири след 140км/ч си ходеше къде иска сама :mhihi: След като оправих шарнирите имаше голямо подобрение но все пак леко се разхождаше най-вероятно от рейката.На изгасена кола като въртя кормилото(заклащам бързо в двете посоки) се чуваше едно доста силно чукане.Хората под колата казаха че е рейка,защото се съмнявах и за накрайници.Успех и дано си решиш проблема :driving:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 05 Апр 2012, 13:08

дам наистина се оказа рейката ! Благодаря на всички за помощта :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 05 Апр 2012, 13:16

m.dimitrov1992 написа:дам наистина се оказа рейката ! Благодаря на всички за помощта :)

Добре се изясни въпроса и ти си реши проблема :yes: . А нямаше ли някакви индикации като прекалено голям луфт в рейката или някакво чукане да те насочат към нея евентуално. Или на канала като са й правили реглаж на предницата да е видял мастера че нещо лопа . Питам защото подобен проблем не съм имал пък на едната ми .Е34-ка кормилната кутия ми беше с доста голям луфт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 07 Сеп 2012, 12:19

m.dimitrov1992 написа:дам наистина се оказа рейката ! Благодаря на всички за помощта :)

Колега, аз имам същия проблем. Какво ти направиха майсторите на реката? Смениха ли я? Рециклираха ли я? Нещо друго? Моля те дай малко инфо
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 08 Сеп 2012, 2:58

Аз също имам проблем свързан в управлението. При мен не се усеща да залита при висока скорост или нещо подобно, по-скоро някак си мудно я усещам. Преди ми се струваше че нещо потропва от време на време, но си мислех че си въобразявам. Преди няколко дни влязох в едно поле равно на пръв поглед но си имаше малки бабунки и тогава разбрах че не съм си въобразявал :mhihi: . Започна да трака стабилно и се усещаше във волана чак. После пробвах на място с леки движениа ляво дясно и се усещаше някакъв луфт с леко и тихо прискърцване. Хидравлично масло си има и маслото е чисто. Насочете ме кое по скоро е за смяна? накрайник или рейката?
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 13 Сеп 2012, 11:13

рейката съм я сменил,иначе рециклирането идва горе долу пак толкова пари

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 17 Сеп 2012, 16:57

Възможна причина при такова поведение/луфт и причукване,което се усеща във волана,недобра стабилност/ е и карето,което свързва кормилния прът с рейката.

Предишна

Назад към E36