Зацепване на валове на м50 как ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
Зацепване на валове на м50 как ?
Здравейте колеги,
двигателя е м50б25 с ванус, ако има значение. Взех го разглобен и най-вероятно коляновия вал не е на позиция за зацепване.
Какви са стъпките на зацепване и кои са основните белези, които трябва да гледам?
Знам, че има инструменти за зацепване, но няма откъде да взема.
двигателя е м50б25 с ванус, ако има значение. Взех го разглобен и най-вероятно коляновия вал не е на позиция за зацепване.
Какви са стъпките на зацепване и кои са основните белези, които трябва да гледам?
Знам, че има инструменти за зацепване, но няма откъде да взема.
добавяне на фенове към фейбсук страница
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Зацепване на валове на м50 как ?
без чоп за маховика и инструмента за заключване на валовете не знам как ще успееш да го зацепише просото. Ще трябва да си ги набавиш, ако искаш всичко да стане като хората и да не разглобяваш втори път.
Ето тук е описано най-добре според мен как се прави зацепване на ВАНОС точно на М50:
http://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E36-Camshaft-Timing/E36-Camshaft-Timing.htm
Освен това има и видео обяснения и в youtube ако се разтърсиш. Нищо страшно няма като цяло, но без специалните инструменти ще ти е трудно, да не кажа невъзможно.
Ето тук е описано най-добре според мен как се прави зацепване на ВАНОС точно на М50:
http://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E36-Camshaft-Timing/E36-Camshaft-Timing.htm
Освен това има и видео обяснения и в youtube ако се разтърсиш. Нищо страшно няма като цяло, но без специалните инструменти ще ти е трудно, да не кажа невъзможно.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
BiTurbo написа:без чоп за маховика и инструмента за заключване на валовете не знам как ще успееш да го зацепише просото. Ще трябва да си ги набавиш, ако искаш всичко да стане като хората и да не разглобяваш втори път.
Аайде бе...
То за това си има белег за ГМТ на шайбата на коляновия вал и за това са квадратите отзад.... Ако някога колега си ръчкал по колата, няма да ти е никакъв проблем, просто всичко на белези

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ми добре, вие си знаете, те са си ваши моторите в крайна сметка 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Ти Сашо не го гледай как ги зацепва, че на неговия мотор електорниката като отчете къде е смукалтения вал и вика
. Иначе ако ще ги зацепвате за първи път викни някой който го е правил, той ще знае как става и като ти покаже, ще можеп да се оправиш сам следващия път.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
А ако си с лек маховик,който няма дупка за щифт,изпускателния вал е бивш смукателен и квадрата е в съвсем друго положение,тогава всички спешъл туулси отпадат и правиш центровка само по белези.
Иначе забравяш за тунинг. 

- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
bavar4o.70 написа:А ако си с лек маховик,който няма дупка за щифт,изпускателния вал е бивш смукателен и квадрата е в съвсем друго положение,тогава всички спешъл туулси отпадат и правиш центровка само по белези.Иначе забравяш за тунинг.
Валовете с вануса зацепени успешно благодарение на bavar4o.70

добавяне на фенове към фейбсук страница
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Някаква тънкост има ли, понеже днес ми предстои тая процедура с М52 :/
9 мнения
• Страница 1 от 1