Купе с газова бутилка - предложения за разположение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: Купе с газова бутилка - предложения за разположение
И за мен не е вариант с тороидална бутилка. Аз съм с такава 40л. и определено не е яко резервната ти гума да се подмята в багажника като пръскачка из лозе
Бойлера между бомбетата май си е най-добрия вариянт поне за мен 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Моята е36-ца е взех с обикновена бутилка на гърба на задната седалка. Към 55-60 литра е. За мен това е доста добър вариянт, защото:
-резервната му гума си е на мястото, + това е с нормален размер. Не бих желал извънградско да спукам гума и да трябва да се тътря с патерица (тия спрейови ги забравям. Като влезеш в някоя дупка и скъсаш гумата не знам какъв спрей ще те спаси)
-багажника на е36 не е много малък, но и входа му не е много голям, че да може да вкарваш по-обемисти предмети (като куфари например). Вариянта с резервна гума в калъф, която да подмятам не ми се нрави, щото в определели случаи може да ми е по-неудобно, отколкото в фиксираната бутилка между бомбетата.
-обема на бутилката си е + отвсякъде, особено ако се пътува на дълги разстояния
- и нещо, което ми дойде на ума сега - с обикновена бутилка зад седалката доста по-малко се влияр на центъра на тежест на автомобила
Не че който слага газ много го интересува това, но...
-резервната му гума си е на мястото, + това е с нормален размер. Не бих желал извънградско да спукам гума и да трябва да се тътря с патерица (тия спрейови ги забравям. Като влезеш в някоя дупка и скъсаш гумата не знам какъв спрей ще те спаси)
-багажника на е36 не е много малък, но и входа му не е много голям, че да може да вкарваш по-обемисти предмети (като куфари например). Вариянта с резервна гума в калъф, която да подмятам не ми се нрави, щото в определели случаи може да ми е по-неудобно, отколкото в фиксираната бутилка между бомбетата.
-обема на бутилката си е + отвсякъде, особено ако се пътува на дълги разстояния
- и нещо, което ми дойде на ума сега - с обикновена бутилка зад седалката доста по-малко се влияр на центъра на тежест на автомобила

И моята е на мястото на резервната гума и бера ядове. Ако си я бях слагал аз, нямаше да е такава.
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Здравей, според мен оптималния вариант е да я сложиш между бомбетата. Тороидалната става но за резервната гума е минус. И аз бях поставен пред тази дилема и избрах между бомбетата. Ходих при един майстор и той ми каза най-добре да сложа малка бутилка зад левия стоп,че да съм си ползвал целия багажник, НО при евентуален удар отзад познай кое първо ще опре. При бутилка между бомбетата, ако има удар отзад за да се стигне до удар и на бутилката, трябва да е толкова силен удара,че едва ли бутилката ще ти е грижата тогава. Аз сложих 35 литрова пура, на 318ис и съм доволен от размерите остава място отгоре на бутилката и ми стига за около 300-350 км на дълъг път. Да отбележа само ако се появи някои коментар от сорта че много гори на 33 литра бутилка се пълни около 28-30 лирта газ.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Благодаря за отговорите
На място в сервиза сложихме бутилка 40л. Заспа отзад между бомбетата, а и така не се губи кой знае колко място от багажника 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
lancerpor написа:Благодаря за отговоритеНа място в сервиза сложихме бутилка 40л. Заспа отзад между бомбетата, а и така не се губи кой знае колко място от багажника

Същото и при мен, само че с по-малка бутилка, най-доброто решение

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А за компакт къде е най добре да е раположена?
Има ли вариант между бомбетата или нищо не се хваща там?
Има ли вариант между бомбетата или нищо не се хваща там?

Аз съм с 40л. между бомбетата и съжалявам, че не сложих на мястото на резервната гума. Най-много ме дразни това, че ако ми трябва да мушна в колата нещо дълго, не мога да ползвам доста приятното падане на задните седалки. Да не говорим че веднъж като ми се заключи багажника, щях да си спестя доста главоболия, ако я нямаше шибана бутилка и можех да се добера до механизма от вътре. Чудя се кога ли ще я разкарам.
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Dpy написа:Аз съм с 40л. между бомбетата и съжалявам, че не сложих на мястото на резервната гума. Най-много ме дразни това, че ако ми трябва да мушна в колата нещо дълго, не мога да ползвам доста приятното падане на задните седалки. Да не говорим че веднъж като ми се заключи багажника, щях да си спестя доста главоболия, ако я нямаше шибана бутилка и можех да се добера до механизма от вътре. Чудя се кога ли ще я разкарам.
Вярно че се губи удобството с падащите седалки ( качвал съм заден мост от е30

Разликата е, че една патеричка 16-ка да речем, заема в пъти по-малко място от бутилката, а и винаги можеш да я преместиш/оставиш, а тая бутилка между бомбетата само си я псуваш и така...
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Привет. Аз съм с бутилка на мястото на резервната гума. Използваемото количество на газ е 34Л иначе бутилката събира 47 по паспорт. Проблема с наличие на резервна гума реших със спрей, който струва 8 лв. Според мен това е най удачния вариянт, имайки предвид, че задните седалки на купето падат и можеш да използваш цялото багажно отделение + допълнителното пространство освободено от седалките. Поздрави
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2