Помощ:гори ми 20/100???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Хора, аз карам само в "лютеницата" и съм на 18/100 с М50. Вярно, че не падам под 15, но за това има комплексна причина: 5-8 км градско, террмостат, който май отваря по-рано, тежък крак. Но да направиш 20/100 на 316-ка това си е направо геройство 

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Ей, стига с тия лютеници и кетчупи
, то замириса на пицария
. Момчето се нуждае от професионална диагностика, той сам каза че не я "гони" колата /в ЛЮТЕНИЦАТА/
. Има си причини за тоя разход и те са в колата, като за съжаление можем да правим само предполажения. Много причини може да има. 

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Един приятел каза, че на баварката сондата ще я намети на 85-90 кинта и ще ми я врътне за 10, което като го сметна в километри ми излиза, че твоята бегачка на 15/100 да свали разхода... Значи за 1200 км някаде и си я избил. В Ауто+ е 160-170 кинта - значи за малко над 2000 км.

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Моята я намерих за 90 кинта, но има и за 190. 

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
ох тези ламбда сонди, аз сменям вече 3-та и пак същия проблем, оправия няма. Карам само с ОМВ100
взимах от АутоПлюс 2, като едната е сменена гаранционно, сега си търся оригинална втора употреба от някоя М50Б20 за да видя дали няма да се оправи този скапан проблем вече
взимах от АутоПлюс 2, като едната е сменена гаранционно, сега си търся оригинална втора употреба от някоя М50Б20 за да видя дали няма да се оправи този скапан проблем вече
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Докторе, а какъв е по-конкретно проблемът при теб? Не ми се вярва 3 сонди все скапани да са.
Аз сменявах на Ауди с една от евтините, които не са Бош. Тя явно не сработи, защото колата си остана доста тромава, докато не задмине средните обороти ( между 1к и 2,5к говорим ). Хората приеха рекламацията, дадоха друга и колата литна. Стана много приятна за каране в града и извънградско също, защото реагира много адекватно на подаването на газта.
Аз сменявах на Ауди с една от евтините, които не са Бош. Тя явно не сработи, защото колата си остана доста тромава, докато не задмине средните обороти ( между 1к и 2,5к говорим ). Хората приеха рекламацията, дадоха друга и колата литна. Стана много приятна за каране в града и извънградско също, защото реагира много адекватно на подаването на газта.

- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
turbo написа:Докторе, а какъв е по-конкретно проблемът при теб? Не ми се вярва 3 сонди все скапани да са.
проблема е че първата ламбда сонда даде фира преди около 3 години
отидох в АутоПлюс и ми дадоха уж една читава нова обаче за 180лв.
викам аз знам че струва над 230-250лв
те викат тази е.. после се оказа че не сами дали точната сонда за моя модел двг. след което тя даде проблем и ми я смениха гаранционно, но понеже преди това са ми дали друг модел, няма как гаранционно да ми я сменят с друг модел и сложиха пак същия моде. с него издържа около 2-3 месеца и започнаха пак проблемите. След което се наложи да взема отново чисто нова ламбда сонда, е взех я този път подходящия модел. Карах с нея около 1 година, понеже колата ми похарчва масло и всички знаем какво става с ламбдата когато се натрупват такива неща по нея, като масло, нагари и т.н. какво се случва.. та ето пак отново трябва ламбда сонда. Имам странна ситуация с оригиналния чип на ЕКУ-то ламбдата се справя но се показва като грешка на диагностика. когато сложа чип с променен софтуер (закупен от германия) и от Red Line Tuning, самият софтуер когато подава друга информация ламбда сондата не може да му "насмогне" и удавя двг-то с бензин, колата почва да се форсира и в ниските обороти когато се настъпи повечко педала се дави и пуши черно отзад, което във всички случаи значи че колата в този момент харчи много бензин, което също е видно заради разхода който дава... и така стига съм писал с този проблем. само едно знам, че АутоПлюс са глупаци и че когато колата ви похарчва масалце, ламбда сондата си отива бързо, както и от лош бензин, макар че аз карам само и единствено с ОМВ100!
Това е

--