Помощ за ABS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Помощ за ABS

Мнение от ///MapTo » 14 Юли 2006, 20:59

идея как точно трябва да се измерят релетата за ABS и какви стойности трябва да отчитат? :help:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 15 Юли 2006, 9:42

Кажи какъв е проблемът, за да можем да преценим какво е положението и от къде да почнем.

Аватар

Мнение от ///MapTo » 15 Юли 2006, 17:29

проблема го има от доста време...лампата за ABS на таблото свети..проверих датчиците по гумите(или поне така си мисля :roll: ) и след това в кутията с бушоните с мултицета направих опит да измеря 2-те релета,които са за ABS,резултата беше,че червеното не ми даде никакви стойности...допитах се до член на форума и неговият отговор беше,че трябва да знам как да ги меря... :dunno: ...и тъй като си нямам идея търся :help: как да го направя..благодаря предварително
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 16 Юли 2006, 0:08

Братле, аз съм си мерил сам самите датчици на АБС-а и мога да ти кажа за тях - за релетата незнам нищо. За датчиците е много лесно - отваряш пластмасовите кутийки разкачаш самия датчик и с мултицет-а му мериш съпротивлението като опираш на 2-те крачета на датчика. При мене стрелката на мултицета при здравите датчици се мърдаше много малко, а на разваления не се мърдаше въобще. Имай в предвид че съпротивлението при различните датчици трябва да е едно и също. Та смених въпросния датчик и се успа работата.
Успех и пиши к'во е станало!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 17 Юли 2006, 9:14

Стига се мачи с това мерене намери някои и ги размени за момент и ще разбереш, ако нямаш никои по ръка ела да ги разменим с моита!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 17 Юли 2006, 15:32

Se7ven написа:Стига се мачи с това мерене намери някои и ги размени за момент и ще разбереш, ако нямаш никои по ръка ела да ги разменим с моита!

Xaxa евала за отзивчивостта. И така трябва да е, затова сме братя по коли! :bchug: Но все пак си мисля, че измерването с мултицета е по-лесният вариант. Сваляш само 4 гуми, а не 8 и откачането на датчика от към колелото може да се окаже голям препъни камък! Поне при мен беше така - не можах да махна стария датчик 1 - 2 часа! Много яко беше спекъл ... Но пак ти казвам, че свалям шапка на отзичивостта ти.
Виж за релетата мисля, че варианта с размяната е доста по-лесен, а може би и единствен като изключим компютърната диагностика разбира се . :D

Аватар

Мнение от ///MapTo » 18 Юли 2006, 10:12

свалях всички гуми да меря и чистя датчиците..всички работят.от едно приятелче взехме релетата и ги разменихме - мойте на неговата кола и неговите на моята...при него лапмата си гасне,при мен отново не.. :dunno: :banghead: кво остава като вариянт?да махна релетата и да си карам без ABS... :help:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 18 Юли 2006, 10:44

Пробвай с друг акумулатор

Виж при мен къде беше проблема -> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29166
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Аватар

Мнение от ///MapTo » 18 Юли 2006, 17:23

:shock: :shock: ти ме хвърли в музиката вече...и този вариант ще провам,пък ако не стане - махам релетата и ще я карам без ABS... :evil:
Изображение
Изображение

Назад към E36