Странен проблем с датчика за масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем с датчика за масло

Мнение от symple_boy » 27 Авг 2012, 19:34

Здравейте колеги ,след ходене по майстори и догадки от какво може да е проблема реших да пиша във форума. Колата е е36 320и М52Б20 мотор, проблема е следният след продължително каране на малко по високи обороти (4500-5000) като освободя от скорост и лампата на маслото започва да свети.Това ми го направи миналата година,карах с някакво белгийско масло 10w40 лятото и си мислех че маслото е скапано и от високите обороти и жегата му се губи вискозитета .Тая година съм с 15w40 BMW масло и пак същата работа. Маслото е или на макс на щеката или по средата,ако карам на по ниски около 3000 оборота не ми го прави тоя проблем.Зимата също проблемът изчезва :shock: Ако някой има идея дали е датчик или нещо др ще съм му мн благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Странен проблем с датчика за масло

Мнение от bum_bum » 27 Авг 2012, 19:46

Може да си позатлачил мотора от тия гадни масла.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2012, 19:59

За ремонт си колега.След като дадеш жега на мотора маслото неминуемо загрява повече и става по рядко .От там понеже имаш най вероятно износени основни и биелни лагери пада и налягането.Това е най честия проблем но може да се дължи на заминала маслена помпа на повреден разтоварващ клапан и не на последно място на дефектин датчик.Най лесния вариант да не се чудиш какво става е манометър на мястото на датчика и ще си каже всичко мотора.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от symple_boy » 27 Авг 2012, 21:40

Благодаря колеги за бързият отговор. Към Jordana колега ако са заминали всичките неща които ми каза не мислиш ли че лампата щеше да свети постоянно ,а не само като е загряла колата ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2012, 23:53

Не е задължително.Изброил съм ти вероятни причини а ная добре е да измериш с манометър и ще си покаже датчик ли е или има нещо друго.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Авг 2012, 10:36

symple_boy написа:Tая година съм с 15w40 BMW масло и пак същата работа.

И един съвет - никога повече не сипвай 15W40 масло на двигател М52 (или някой около неговата генерация) или по-нов.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 28 Авг 2012, 12:19

И един съвет - никога повече не сипвай 15W40 масло на двигател М52 (или някой около неговата генерация) или по-нов.

А какво?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Авг 2012, 13:10

Ами четеш си упътването към автомобила (ако не си наясно) и там си пише... за тоя мотор оптималното е BMW 5W40.

Назад към E36