Въпрос за една джанта и един болт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за една джанта и един болт
Колеги давайте акъл как да развия глупавия болт ? Превартя с пистолета , набихме му 16-ка камък пробвахме така нестава и нестава . Наварих му сигурно 12 болта все се късат и немога да си развия болта .....
давайте идея как да го развия . Утре ще се мъча пак и ако не стане ще го разпробивам . Ако някой знае как да стане по-лесно да споделя ето това е джантаата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Въпрос за една джанта и един болт
Намери начин да удариш по болта много яко с голям чук. Претръпне ли резбата ще се развие по-лесно. Идея е и да нагрееш джантата малко, но не знам как ще й се отрази.
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
ми с тия 10-на болта които наварих .... нз ще видим след като я извадя 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Dirty M5 driveR написа:Намери начин да удариш по болта много яко с голям чук. Претръпне ли резбата ще се развие по-лесно. Идея е и да нагрееш джантата малко, но не знам как ще й се отрази.
Това с нагряването по ми допада на мен, аз мисля че нищо и няма на джантата, нали спирачките все пак я нагряват, но да потвърди някой по запознат , за да не стане издънка...

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
добре като се нагрее джантата алумина не се ли разширява и да става по трудно развиването ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
alexanderkirow написа:добре като се нагрее джантата алумина не се ли разширява и да става по трудно развиването ?
На теория метала се разширява във всички посоки, но практиката показва, че "охлабва" около болта и олеснява развиването му. Със сигурност ще стане с як бой по главата на болта. Проблема в случая е, че дълбочината на отворите на джантата не позволяват директно да се удря, но може да сложите вложка и по нея. Вероятно е да я спукате, но... пълно щастие няма

- vesko_325td
- Потребител
-
alexanderkirow написа:Колеги давайте акъл как да развия глупавия болт ? Превартя с пистолета , набихме му 16-ка камък пробвахме така нестава и нестава . Наварих му сигурно 12 болта все се късат и немога да си развия болта .....![]()
давайте идея как да го развия . Утре ще се мъча пак и ако не стане ще го разпробивам . Ако някой знае как да стане по-лесно да споделя ето това е джантаата
Навий от двете страни на болта по още един болт и ги стегни с тръбата колкото можеш,би трябвало да се развие така без да нагряваш

- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Днес развих болта явно беше решил да се предаде.Наварих му болт малко го бих и като пробвах се разви
Благодаря за съветите 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
9 мнения
• Страница 1 от 1