Обороти на празен ход на газ(пропан-бутан)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Обороти на празен ход на газ(пропан-бутан)
Колеги, защо когато съм на газ и изфорсирам колата оборотите не се стабилизират веднага, а пропадат до около 500 оборота и след това се нормализират. Това го прави както на място така и в движение когато изключа от скорост и само на газ. А когато карам на климатик нещата са още по зле. Оборотите падат доста, цялата кола се разтриса и след това нормализира оборотите. Сменил съм абсолютно всички гарнитури по колекторите. С чисто нов гофриран мъркуч съм. Дори си подмених и гарнитурите на стъпковото моторче и на дебитомера където се слага плочката. Изпарителя е чисто нов BRC Tecno 100kw и е монтиран правилно. Газовия клапан също е чисто нов. Слагал съм и плочки с различен диаметър и е все същото. Пробвал съм и с всякакви настройки на изпарителя и все не става. Тройникът в момента е почти напълно развит за да не пропадат оборотите прекалено много. На бензин нямам абсолютно никакви проблеми с оборотите. Давайте идеи, че аз вече се изчерпах. Колата е 316 с М43 мотор края на 95г.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Обороти на празен ход на газ(пропан-бутан)
Ми аз и инжекцион съм карал, и пак така пропадат. Аха да угасне, и се вдигат до нормални. Цялата работа е, че тая газ трябва да работи богато, а ние тук удушаваме мотора, само и само да гори малко.
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Имах абсолютно същия проблем от неправилно монтиран Газов Инжекцион."Майсторите" не бяха сложили маркуча за охлаждане на изпарителя където трябва защото не искаха да си чупят ръцете,а на място където вършеше работа само.....Колата даже гаснеше като вдигнех 6000 оборота и дам на свободна(което е страшно опасно....).Може да е от това и при теб,отиди при някои по добър газаджия да види дали е от това,защото аз го направих,и човека си направи нещата както трябва и после всичко това изчезна и си беше ок. 

- Nafarforii_89
- Потребител
-
Пробвай да отвиеш винта за празният ход.При твоя изпарител мисля че имаше един винт за шестограм и един който може да се върти с ръка.Тоя с шестограма мисля че регулираше чувствителноста на мембраната,а другият беше за празният ход.Той трябва да е развит около половин оборот,до оборот максимум.Най добре да отидеш на газажия който има газ-анализатор да ти направи качествена регулировка.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Аз реших този проблем като от регулиращия винт на дроселовата клапа (на входа на колекторите) направих така че,да не се затваря нацяло а остава процеп колкото дебелината на 1 лев.Ако решиш да пробваш трябва да броиш навивките или да бележиш по някакъв начин за да може евентуално да възтановиш регулировката.При мен се получи.Проблем с работата на бензин нямаше.
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Благодаря за отговорите, колеги. Ще пробвам това с клапата та дано се получи.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
dangerous написа:Аз реших този проблем като от регулиращия винт на дроселовата клапа (на входа на колекторите) направих така че,да не се затваря нацяло а остава процеп колкото дебелината на 1 лев.Ако решиш да пробваш трябва да броиш навивките или да бележиш по някакъв начин за да може евентуално да възтановиш регулировката.При мен се получи.Проблем с работата на бензин нямаше.
И разход 18-20/100... Пробвал съм го това, перфектно се държи колата, има повече ряз, но...
Колега не погледнах хубаво изпарителя, но виж медния винт за постоянната газ, да не ти е затегнат докрай...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
7 мнения
• Страница 1 от 1