Спешно помощ за шибидах

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Спешно помощ за шибидах

Мнение от jk » 13 Юли 2006, 18:39

Както писах преди няколко дни тръгна да ми се разлепва тапицерията на шибидаха. Та днес реших да го смъкна тоя вътрешния панел и да лепя тапицерията... да ама не!

Намерих ето това описание http://www.bimmerdiy.com/diy/e36sunroof но въобще нищо не можах да направя.

А тапицерията вече е отлепена напълно и сега се сипе яко дунапрен от този панел да не говорим за гледката която е меко казано срамна...

Помагайте колеги - как се сваля тоя панел или там целия люк ли трябва да сваля - кажете как щото откачам вече!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от abdulcho » 13 Юли 2006, 21:13

ами аз още тогава ти казах.... и моят е така... вече като твоя... както и да е, според мен щом се е отлепиш може да пропуска вода... уплътнението да е заминало... ако е така -хубаво е да се оправи... иначе - тапицер му е майката!
Ако ви е страх от хулигана на пътищата - карайте го!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 13 Юли 2006, 21:36

Мисля че не е от вода щото никога не съм забелязвал влага по него... и все пак трябва да го сваля тоя панел по някакъв начин щото така е много зле положението - хем се рони хем е грозно! Аз ще го мъча с някакво лепило като гледам няма да е много трудно - но как да сваля това чудо :?: :?: :?:

Колко се мъчих днес така и не стана, а целия люк не ми се свали с всичките му там релси и механизми че не знам после дали ще мога да наместя всичко както трябва... абе с една дума :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 14 Юли 2006, 12:01

Никой ли не го е свалял тоя шибидах???

Потребител
Аватар

Мнение от THEGOD » 14 Юли 2006, 13:13

За коя тапицеруя става въпрос: на тавана,на люка лепенката или тапицираната табла която се отмества назад при положение повдигане на люка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 14 Юли 2006, 13:50

Точно за тази табла която се отмества назад като се надигне люка става въпрос... то мисля че само тя е тапицираната част на люка. Майсторите и те не смеят да пипат щото не знаят каква е системата и тях ги е страх да не счупят нещо... :help:

Потребител
Аватар

Мнение от THEGOD » 14 Юли 2006, 14:08

За да се свали тази табла:
1. сваляш тавана(тапицерията му)
2. развиваш болчетата с които е хванат целия механизъм
3. откачваш 4те тръбички за отводняването и си готов
4. сваляш цялата табла с шибидаха от колата и сваляш люка
5. под люка ще видиш целиа механизъм.
6. изваждаш си таблата и си готов

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 15 Юли 2006, 22:32

Значи да се похваля - оправих го! :lol: Сега ще видим колко ще държи тапицерията... иначе самото разглабяне е доста просто и въобще не се маха тавана никъде. Малко деликатна работа е - не е за сам човек.

Назад към E36