.... И отново парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

.... И отново парното

Мнение от FALKONETTI » 15 Юли 2006, 13:06

Колеги,
четох за тва парно не знам на колко места в тоя форум и така не разбрах какво и откъде да разглобя за да стигна до някакъв филтър/филтри/, които треа да се сменат - отвратителна работа - спря постепенно да духа и не знам от къде да разглобя за да извадя филтъра. Едни пишат че се намира зад жабката и трябва да я сваля за да го извадя, други че са два филтъра и че се намират под решетката от към двигателя.

ПП. На два сервиза питах за тоя филтър - нищо не знаят, същото е и в магазините за резервни части -почват да проверяват по разни каталози и накрая казват да взема да го сваля и да го занеса...калпава история... :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 15 Юли 2006, 13:51

търсене му е майката , ама хайде от мен да мине.
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 0FbufV.pdf

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 15 Юли 2006, 13:54

Значи гледай сега, мойта кола е същата година така че ще да е еднакво.
Като вдигнеш предния капак, точно пред стъклото, под чистачките има една пластмасова решетка продълговата. Вадиш първо нея. Под нея има една ламарина дето служи като въздуховод, при мен беше хваната с 3 винта, един от които загубих та вече е с два :uups: Сваляш я и нея, ама доста дърпане иска, внимавай да не скъсаш проводниците дето минават под нея, най добре първо ги откачи. Като махнеш и това нещо, остава доста широка дупка през която виждаш двигателя на вентилацията, едно такова кръгло с един филтър отляво и един отдясно. Как се махат самите филтри не знам, щото моите ги нямаше. Аз мойто го побългарих, сложих му една мрежа от прозорец на гореописаната пластмасова решетка, та да не влизат боклуци поне. :mhihi: почистваш си филтрите и събираш по обратния ред:) Дано съм бил полезен, ако има нещо неясно пиши.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 15 Юли 2006, 15:06

Точно така - представлява един черен цилиндър с два по-малки от ляво и отдясно, има нещо като щипки с които се закачат явно, но не посмях да пробвам да ги разкача щот ако не пипаш правилно сичко се троши - от опит знам :winky: ...
При мен като махнеш решетката има нещо като кора или ламарина както казваш, но мисля че не е хваната с нищо - пъха се в два улея, които са захванати с болчета или видии . Ще направя снимки , но не знам как се слагат тука във съобщенията...

..и мерси за съдействието.. днес ще дерзая, само малко да се скрие слънцето

Назад към E36