малко въпроси за проблеми с Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

малко въпроси за проблеми с Е36

Мнение от valeto » 06 Авг 2012, 19:09

Здравейте колеги,
Имам следните питания:
1. От известно време 1ва степен на вентилатора за въздуха в купето не работи.Някъде бях срещал преди какъв е проблема,но сега не можах да открия темата,така че моля за помощ.
2.Втората ми дилема е по-сериозна :),а именно от известно време имам проблем с централното заключване и след няколко ходения по алармаджии и разбирачи така и нищо не помогна.Когато отключвам с дистанционното от алармата,централното отваря,но веднага затваря.Ако отключа с ключа шофьорската врата се отключва само тя.От дясната врата отключва всички врати. Отварях вратите,пръсках букси,гледах да няма нещо видимо ,но уви не.И това не го прави всеки път а когато си реши,лошото е че напоследък си решава да прави магарии все по често.Свалях и шофьорската врата/което си беше приключение/,но не видях проблем.От някой чух че евентуално проблема е в самата брава и модула който управлява централното,но никой не каза нищо конкретно.Моля някой ако е имал същия проблем да сподели,или ако някой знае къде ще ми помогнат да казва бързичко,защото вече се нервирам :).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: малко въпроси за проблеми с Е36

Мнение от HowDouWantit » 06 Авг 2012, 22:22

Съвета ми към теб е следният.

Провери кабелите които са на багажника.

За централното вероятно е машинката ,сваля се много гнусно тъй като е хваната на металния механизъм за отваряне и затваряне на вратата ,и вътре е една пластмасова мизерия която се троши ,вероятно от там идва проблема.

За вентилатора в купето мисля ,че имаше няква драма със клапата която е под таблото ,но не съм сигурен ,нека се изкаже по-запознат колега по въпроса.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Авг 2012, 22:25

valeto написа:Здравейте колеги,
Имам следните питания:
1. От известно време 1ва степен на вентилатора за въздуха в купето не работи.Някъде бях срещал преди какъв е проблема,но сега не можах да открия темата,така че моля за помощ.
2.Втората ми дилема е по-сериозна :),а именно от известно време имам проблем с централното заключване и след няколко ходения по алармаджии и разбирачи така и нищо не помогна.Когато отключвам с дистанционното от алармата,централното отваря,но веднага затваря.Ако отключа с ключа шофьорската врата се отключва само тя.От дясната врата отключва всички врати. Отварях вратите,пръсках букси,гледах да няма нещо видимо ,но уви не.И това не го прави всеки път а когато си реши,лошото е че напоследък си решава да прави магарии все по често.Свалях и шофьорската врата/което си беше приключение/,но не видях проблем.От някой чух че евентуално проблема е в самата брава и модула който управлява централното,но никой не каза нищо конкретно.Моля някой ако е имал същия проблем да сподели,или ако някой знае къде ще ми помогнат да казва бързичко,защото вече се нервирам :).

1.Виж си филтъра за парното,може копчето да е,може "таралежа" да си заминава....
2.Това с централното ти идва точно от палчетата на заключващите механизми на колонките дето вратите щракват....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 07 Авг 2012, 1:09

2. По този проблем заяжда ти пасажерската брава или машинка на централното имам същия проблем с една корса .Но не съм ровил да видя точно какво е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 08 Авг 2012, 9:43

Относно вентилатора и 1вата му степен,не е от копчето,не е от таралежа,не е и от филтъра. Имаше една тема в която колега преди беше обяснил че нещо си там изгаряло,съпротивление ли беше,какво ли....не помня че беше отдавна,но немога да намеря темата.
А за централното-свалих машинката както казах,но всичко изглеждаше нормално,пък и не го прави постоянно,а само когато му скимне.Кабелите на багажника отдавна са оправени,защото ДА,често правят проблеми.Бутончетата на вратите също са наред,обикновенно като отидеш при жичкаджии първо това гледат :) :).Както и да е,някой ако се сети нещо друго нека да пише,междувременно ще продължавам да ходя от сервиз в сервиз,дано някой успее да помогне.Гледам че РАШО ми е писал,ще отида и до там. Благодаря на всички!
Изображение

Назад към E36