От къде да взема +12 след контакт при бушоните ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

От къде да взема +12 след контакт при бушоните ?

Мнение от DirtySouth » 03 Авг 2012, 1:20

Колеги трябват ми +12 волта някъде от към бушоните , но да е след контакт ... Нямам в момента акумулатор за тестване за това пускам тая тема и предварително се извинявам :)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: От къде да взема +12 след контакт при бушоните ?

Мнение от dicho0o » 03 Авг 2012, 1:34

Утре ще погледна и ще ти пиша,но това ще е чак вечерта,предполагам до тогава ще ти пишат,но все пак ще погледна ;)

П.С Нека ако някой знае от къде мога да взема + след като двигатела е запалил или след като вече генератора зарежда да пише,за предпочитане да е вътре някъде ;) :bchug:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от nayden » 03 Авг 2012, 8:52

DirtySouth написа:Колеги трябват ми +12 волта някъде от към бушоните , но да е след контакт ... Нямам в момента акумулатор за тестване за това пускам тая тема и предварително се извинявам :)

Зеления кабел на голямата кръгла букса на мотора pin 21 , x20 е буксата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nayden » 03 Авг 2012, 8:57

dicho0o написа:Утре ще погледна и ще ти пиша,но това ще е чак вечерта,предполагам до тогава ще ти пишат,но все пак ще погледна ;)

П.С Нека ако някой знае от къде мога да взема + след като двигатела е запалил или след като вече генератора зарежда да пише,за предпочитане да е вътре някъде ;) :bchug:

В кой край на купето ти е удобно :lol: шегувам се ! Няма такъв сигнал (чист) най приблизителния е от горивната помпа . Друг начин е с реле успоредно на лампата на генератора или няква схема която следи оборотите , стартера върти на 200-250 оборота . Например след 350 оборота/мин .

Потребител
Аватар
Кара: 530d E61 '2004
Мечтае да кара: М5 Е60

Мнение от Светлин » 04 Авг 2012, 1:42

На кръглата букса отпред Х20 има син кабел от алтернатора той отива в таблото (instrument cluster) ,когато колата запали му идва "+" (когато на таблото са закачени буксите ). Аз съм го позвал този "+" за бутон "старт" когато колата запали и бутона става неактивен. Тези дни мисля да си свържа късите светлини по този начин когато запали да светват ;) :idea:
Отзад на таблото черната букса Х17 пин 6 син кабел

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 04 Авг 2012, 9:16

Светлин написа:На кръглата букса отпред Х20 има син кабел от алтернатора той отива в таблото (instrument cluster) ,когато колата запали му идва "+" (когато на таблото са закачени буксите ). Аз съм го позвал този "+" за бутон "старт" когато колата запали и бутона става неактивен. Тези дни мисля да си свържа късите светлини по този начин когато запали да светват ;) :idea:

:ok: :bchug: Благодаря ти много колега,на мен ми трябва за същата цел,само че аз за дневни светлини си използвам лед ангелски очи.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nayden » 04 Авг 2012, 20:36

Светлин написа:На кръглата букса отпред Х20 има син кабел от алтернатора той отива в таблото (instrument cluster) ,когато колата запали му идва "+" (когато на таблото са закачени буксите ). Аз съм го позвал този "+" за бутон "старт" когато колата запали и бутона става неактивен. Тези дни мисля да си свържа късите светлини по този начин когато запали да светват ;) :idea:

А като дадеш на контакт там какво има ? Минус ли ? :lol: Това е кабел който отива към лампата за генератора , през нея се захранва релето на възбудителната намотка . Когато генератора се завърти и заработи , през три диода се връща ток и се самозахранва като по-тоя начин шунтира и лампата и тя гасне . Не идва + като запали , има си го и на контакт просто е през крушка и тока е ограничен . Също така диодите за самозахранване не са много мощни и по-голям товар би довело до повреда в генератора . Написал съм го в предния пост ама кой да чете :wave:

Друг начин е с реле успоредно на лампата на генератора
!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 04 Авг 2012, 21:18

Този кабел е син и е на синята букса на таблото.Има ток +12в когато започне да зарежда генератора.Схемата ми за дневни светлини проработи,на мен ми трябваше просто един плюс който да подам на релето и да ми пуска ангелските очи ;)
Благодаря много на отзовалите се! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530D 231hP

Мнение от Flymen » 06 Авг 2012, 1:22

Бушон №45 и си ти, дори и да не се ползва в твоята инсталация си стои заготовката. :D

Потребител
Аватар
Кара: го на бири
Мечтае да кара: нова кола

Мнение от FiShy » 08 Авг 2012, 2:34

46-ти бушон в бушониерата. Като застанещ с/у колата на отворен капак гледаш успоредната редица на теб, най-левия (от към двигателя) . Принципно е за стоп машинката на педала на спирачката. Аз от там съм си взел +12 през контакт за кабелчето на премахнатия имобилайзер :)

Назад към E36