Смяна на филтъра за въздуха в купето E36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Смяна на филтъра за въздуха в купето E36
Привет на всички!
След като търсих информация във форума относно как се сменя въздушен филтър на купето за е36 и не открих реших да постна това, което намерих в чуждите форуми. Нека послужи и за улеснение на колегите, които са се запътили да го сменят, а са видели някъде, че се разглобява и "жабката" (както показват във много сайтове).
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1010453
Надявам се да бъде от полза!
След като търсих информация във форума относно как се сменя въздушен филтър на купето за е36 и не открих реших да постна това, което намерих в чуждите форуми. Нека послужи и за улеснение на колегите, които са се запътили да го сменят, а са видели някъде, че се разглобява и "жабката" (както показват във много сайтове).
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1010453
Надявам се да бъде от полза!

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: Смяна на филтъра за въздуха в купето E36
viewtopic.php?t=46732&start=0
Ето ти темата, в полезни е, ама няма кой да чете,
а и със свалянето на жабката смяната е 100 пъти по-лесна/няма да се сгъваш на 8-ца или да работиш на сляпо/ 
Ето ти темата, в полезни е, ама няма кой да чете,

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
Еми да имало
ако искат модераторите да я премахнат моята тема, за да не спами.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Този и (други) DIY от чуждите форуми в които се показва как се сменя филтъра без да се сваля жабката съм ги гледал ..... До сега на моята кола съм сменял 4 пъти този филтър .... Опитвал съм е така за "спорта", да видя дали ще мога да сваля филтъра без да махам жабката и пластмасовото тяло , което държи комфорт модула и разните други електроники , които са зад жабката .... Факт е , че става , ама времето и чепкането на пръсти и сгъването на "X-Y" са абсолютно излищни ! Вариянта със сваляне на жабка изглежда малко по -труден , но всъщност само така изглежда , реално е много по -бърз и удобен (ако поне веднъж си го правил ) ... На мен ми отнема около 10 мин , без да си давам зор (говоря разглабяне и сглабяне) ....
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
КОЛЕГИ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ЗНАМ , ЧЕ ЗА ДА ВКАРАТЕ ФИЛТЬРА ПО ЛЕСНО ТРЯБВА ДА ГО СЧУПИТЕ НА ДВЕ МЕСТА ПО СРЕДАТА , ИНАЧЕ ВЛИЗА АДСКИ ТРУДНО...... 

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Този и (други) DIY от чуждите форуми в които се показва как се сменя филтъра без да се сваля жабката съм ги гледал ..... До сега на моята кола съм сменял 4 пъти този филтър .... Опитвал съм е така за "спорта", да видя дали ще мога да сваля филтъра без да махам жабката и пластмасовото тяло , което държи комфорт модула и разните други електроники , които са зад жабката .... Факт е , че става , ама времето и чепкането на пръсти и сгъването на "X-Y" са абсолютно излищни ! Вариянта със сваляне на жабка изглежда малко по -труден , но всъщност само така изглежда , реално е много по -бърз и удобен (ако поне веднъж си го правил ) ... На мен ми отнема около 10 мин , без да си давам зор (говоря разглабяне и сглабяне) ....
Прав си

6 мнения
• Страница 1 от 1