Проблем с подсветката на километрите на таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Проблем с подсветката на километрите на таблото

Мнение от BManqkW » 04 Юли 2012, 0:52

Колеги търсих тука има някакви мнения но не ми дават отговор на въпроса. От време на време виждам че някои цифри от километража светят наполовина все идно не им достига светлина да светят на цяло 60 120 160 та искам да попитам как мога да го оправя по някакъв начин тъй като вечер е доста дразнещо. Свалях таблото смених крушкие и пак така. :dunno: :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с подсветката на километрите на таблото

Мнение от JOGI » 04 Юли 2012, 3:53

колкото и да търсиш във форума, всичкото отговор за тоя проблем е бил- смени крушките :mhihi:
иначе.. общо взето известния проблем с dark spots на таблото- лепилото, което държи плаката за прозрачната пластмаса, се отлепя с времето и там, където се отлепи, естествено вече не стига толкова светлина и се получават тея тъмни петна. обаче пишеш в много хубав момент, щото човека с неговия diy отнесе много псувни по щатските форуми през годините, понеже си изтри всичко по проблема и като цяло работата беше там, че не се знаеше с какво точно лепило да се залепи пак тва /то такова нямаше../, но сега гледам, че е направил нов diy и общо взето чистиш и въобще не слагаш никакво лепило и така

http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=395434

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 04 Юли 2012, 8:35

Добро, но много сложно :D
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BManqkW » 04 Юли 2012, 19:59

Доста добро благоаря ти колега. Аз днес свалях чистих и пак така ще си помисля дали да повторя процедурата. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 04 Юли 2012, 23:57

Да използвам да попитам в тази тема ,как се сваля панела с врътките за парното и да знае някой колко крушки ги осветяват ,че ми загаснаха ,преди ми го е правела заради не добър контакт и светваха с потропване , но този път са изгаснали,свети само копчето за подгрев на задното стъкло?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 05 Юли 2012, 0:33

панелите при парното са поне четри вида, на сименс и на камерер, но мисля, че всички се сваляха еднакво- дърпаш врътките и после ще видиш няколко винта, развиваш ги и вече се държи само на малки щипки, отгоре две и отдолу една май бяха и дърпаш и така. крушката е една 1,2в, иначе бутона за подгрева си е с диод и затова си свети.

а това с таблото е много добро, тоя човек началото на годината беше пуснал едно видео като тийзър, на така направено без лепило и цифрите и всичко се виждаха кристално, много по-чисто от оригиналното

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BManqkW » 05 Юли 2012, 0:34

Колеги ще направя още едно питане някой може ли да ми каже как се свалят стрелките (после пак да си отчитат правилно) и с какво може да стане лепенето на циферблата а ако не се лепи как изобщо стават нещата с поставянето без лепило. :roll:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Юли 2012, 8:46

JOGI написа:колкото и да търсиш във форума, всичкото отговор за тоя проблем е бил- смени крушките :mhihi:
иначе.. общо взето известния проблем с dark spots на таблото- лепилото, което държи плаката за прозрачната пластмаса, се отлепя с времето и там, където се отлепи, естествено вече не стига толкова светлина и се получават тея тъмни петна. обаче пишеш в много хубав момент, щото човека с неговия diy отнесе много псувни по щатските форуми през годините, понеже си изтри всичко по проблема и като цяло работата беше там, че не се знаеше с какво точно лепило да се залепи пак тва /то такова нямаше../, но сега гледам, че е направил нов diy и общо взето чистиш и въобще не слагаш никакво лепило и така

http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=395434

Много полезен DIY :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BManqkW » 10 Юли 2012, 0:13

Искам да питам дали някой е правил операцията с свалянето и поставянето на стрелките накъде се завъртат, колко се завъртат после как се поставят обратно така че да отчитат отново вярно, много ще съм благодарен общо взето ако някой който е правил този DIY на километража си обясни как точно стават нещата на чист български :mhihi:. :bowdown:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Юли 2012, 0:55

Трябва да махнеш пинчето задължително и да отбележиш стартовата и да завъртиш надясно докрай и да отбележиш крайната позиция на всяка стрелка. После въртиш както на клипчето няколко оборота и дърпаш едновремено нагоре и стрелката излиза. Като ги поставяш обратно просто ги слагаш да щракнат до долу, ама да не потънат. Трябва да има малко разтояние след което ги регулираш по крайна и начална позиция така, че да съвпадат с маркировките. Аз го разбрах по трудния начин, преди да видя това DIY и ги махах директно само с дърпане, но доста трудно излизат и може да се счупят така. Също и незнаех, че трябва задължително да се махат пинчетата понеже стрелките падат леко надолу и маркирах само по 1 позиция след това ела да видиш как се настроиват оборотите на око и прекъсвач и километража по GPS :D
Има и хубав мод ако някой го интересува, понеже на E36 километража отчита с ~10km повече от реалната скорост по GPS. Примерно ако карате със 91km/h на таблото показва 100km/h. Може да се регулира стрелката много лесно така, че да показва реалната скорост като се премести 1 идея надолу. Аз настроих моя да показва с 5км/h вместо 10 отгоре. Ето линк със DIY http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=875056

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 02 Авг 2012, 2:33

начи..махането на лепилото от плаката е кофти, ако таблото е по-ново и не го е пекло много слънцето. при мене се получи така, че от многото каране на лампа /имам си някаква глупава теория за това.../ беше заминал светловода или не знам и аз как да го нарека, та се наложи да взема друго табло.. нали сичко трябва да е перфектно..

общо взето изглеждаше така

Изображение

бях се замислил дали пък не е нещо от лепилото останало, ама ръчнах и...не беше

Изображение

тука разликата без и с лепило. на старата плака се махна лесно и после нищо не остана, а на новата махането не беше много по-трудно, но после остана едно такова намазано и трябваше със спирт да се премахне. /с тоя изопропанол нещо не станаха нещата../

Изображение

абе празни приказки като цяло, ето снимки преди и след

Изображение Изображение

нямам добра снимка от сега, че колата е малко разглобена, пък и моя апарат не е в мен, ама предполагам се вижда, че вече е ок.
самото табло също изглежда по-ярко. като цяло доволен съм

Назад към E36