От 4-ри лъчев на 3-и лъчев волан...КАК?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
От 4-ри лъчев на 3-и лъчев волан...КАК?
Знам, че има подобни теми, но конкретен отговор не можах да намеря!Колата ми е '94 година с четири лъчевия волан, днес си взех три лъчев волан отново от е36 но фейса.Та сега...моя волан има само един кабел който е за бега и е с някакво палче което прави контакт за другите опоненти!Другия волан е с лентов кабел от който излиза букса с други четири кабела.Как става номера да пасне на моята кола волана?
Моля да ме упътите какво да правя
Моля да ме упътите какво да правя
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: От 4-ри лъчев на 3-и лъчев волан...КАК?
Погледни този линк там има писано и обяснено кое какво да търсиш
И все пак не разбрах твоя 4 лъчевия с лентов кабел ли е бег има ли ? Този 3 лъчевия има 2 букси - едната за бега другата за бибитката

И все пак не разбрах твоя 4 лъчевия с лентов кабел ли е бег има ли ? Този 3 лъчевия има 2 букси - едната за бега другата за бибитката
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Моя волан има бег а за клаксона има едно палче до кормилния прът който дава контакт.Другия волан си е с букса и два кабела за клаксона(син и кафяв) 

Предполагам с буксата за Airbag-a ще се оправиш - трябва да си пасват двете страни от към волана и от към купето
За клаксона е лесно - просто вземи сигнала , който ти идва към тва пъпче и го дай към буксата на волана. Веригата е следната сигнала , който ти идва от клаксона минава през волана и ако го натиснеш затваря веригата към маса и клаксона свирва.
Аз бях като твоя случай, но противоположния - нямах тва пъпче и затова си изкарах копче дето омасява бибитката като го натисна

За клаксона е лесно - просто вземи сигнала , който ти идва към тва пъпче и го дай към буксата на волана. Веригата е следната сигнала , който ти идва от клаксона минава през волана и ако го натиснеш затваря веригата към маса и клаксона свирва.
Аз бях като твоя случай, но противоположния - нямах тва пъпче и затова си изкарах копче дето омасява бибитката като го натисна

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колега за отделеното време
Чак сега видях,че си писал и наистина направих така.Буксите на бег-а си съвпадат само трябваше да ползвам кафявия кабел който е на пъпката която ползваше стария клаксон и да го свържа към кафявия кабел от буксата на новия волан.Ако някой прави същата процедура да знае, че синия кабел се изолира(остава неизползваем) вижда се на снимките които съм качил по-горе, а другото което е на самата рамка който се държат ръчките за мигачите и чистачките при мене палчето което държи лентовия кабел неподвижен за стария волан се падаше от дясно, а на новия волан трябва да се вземе такава рамка на която палчето се пада от ляво
Не е сложно
На снимката отдолу се вижда палчето горе в дясно (бяло на цвят)

Не е сложно

На снимката отдолу се вижда палчето горе в дясно (бяло на цвят)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Браво щом си се оправил добре , че без бибитка по сватбите и баловете е трудно 

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
don_gori написа:Браво щом си се оправил добре , че без бибитка по сватбите и баловете е трудно

добре си се ориентирал, правили сме го, имаше и теми с линкове към такъв diy, тая пластмаса до колкото си спомням беше 10на лв оригинал и си готов
8 мнения
• Страница 1 от 1