bmw e36 318 m43b18 дълго върти на стартер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- cecibmw8901
- Потребител
-
bmw e36 318 m43b18 дълго върти на стартер
Эдравейте колеги от 10 дни ми се появи страннен проблем на колата BMW e36 318i m43b18 дълго върти на стартер докато эапали а след като вече е эапалила си работи нормално като я иэгася и след около 30 минути пак отида да я эапаля пали беэ проблем но щом престои повече време пак върти дълго 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: bmw e36 318 m43b18 дълго върти на стартер
Виж си бензиновия регулатор на горивната рейка. Възможно е мембраната му да изпуска гориво и налягането в рейката да пада. Това може да го установиш, като откачиш маркучето за излишно гориво и ако текне бензин, значи регулатора не държи. Друга възможна причина е заминал температурен датчик на двигателя, но уточни как пали студена, как топла и т.н.
- cecibmw8901
- Потребител
-
когато е студено пак дълго върти а когато е эагриала и е престояла повече от час върти дълго и понякой пат пали работи на 300-400 оборота и като и подам гаэ иэгасва като эавартия втория път пали беэ проблем 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
И при мен го има проблема,но се проявява само когато колата я напече повече слънчето.Когато е студеня няма пролем.Смених гофрето между дебитомера и въздушния филтър,маркуча за картерните газове,защото дърпаха въздух+ почистване на стъпковото моторче,но проблема не изчезна напълно.Един приятел с ауди ми каза,че имал същия проблем,сменил температурния датчик на двигателя и се оправило.
Както колегата ти каза проблема е в бензина разгледай регулатора и маркучите най вероятно по дълго върти защото няма бенз и като подкачи от помпата тогава пали 

Прави каквото ТРЯБВА, пък да става каквото ЩЕ!!!
cecibmw8901 написа:когато е студено пак дълго върти а когато е эагриала и е престояла повече от час върти дълго и понякой пат пали работи на 300-400 оборота и като и подам гаэ иэгасва като эавартия втория път пали беэ проблем
Същия проблем го имах и аз направи това което ти каза колегата за регулатора на бензин при мене беше пробила мембраната слет като го смених сега пали без проблем 90% съм сигурен че е той по симптомите които описваш.

- cecibmw8901
- Потребител
-
Благодария за отговорите
как моге да разбера дали се е пробила мембраната на регулатора триабва ли да изпуска бензин от ниакаде и да се мокри

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Драгослав написа:И при мен го има проблема,но се проявява само когато колата я напече повече слънчето.Когато е студеня няма пролем.Смених гофрето между дебитомера и въздушния филтър,маркуча за картерните газове,защото дърпаха въздух+ почистване на стъпковото моторче,но проблема не изчезна напълно.Един приятел с ауди ми каза,че имал същия проблем,сменил температурния датчик на двигателя и се оправило.
При мен трудното палене се проявява само когато колата е стояла 2-3 часа на слънце

Ако и при мен е въпросния регулатор,защо се получава само от жегата при това само в първото палене?
8 мнения
• Страница 1 от 1