Проблем Започна да Свири много странно!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BlueBlod
- Потребител
-
- Кара: Всичко на колела
- Мечтае да кара: Служебно BMW 740 I
Проблем Започна да Свири много странно!!!
Здравейте колеги,
Става въпрос за 318 тдс, 98г. , седан,
Както си качвах онзи ден един проход ( петрохан) и започнах да изпреварвам друг автомобил, като съответно натиснах газта повечко (и по принцип си я натискам повечко все пак е печка 90 кс) изведнъж след това при набирането ( 2-ра 3-та скорост и нагоре и мисля че се появява над 2 хил оборота ) се появи някакво много странно свирене , все едно някой свири силно с уста под капака. За сега всичко си работи както си е е работило до момента- обороти, мощност, климатроник , всичко си има, но свири, дори дразнещо. Майтапят ме че съм като линейка
. Ходих при един двама майстора и мнения колкото щеш и накрая " май е от това май е от онова и ...." нищо. Ако има някакво значение преди известно време ( 5 дни ) си сменях задното гърне сложих ново, но не е от БМВ , но много прилича . Майстора ми каза че било за автомобили до 2 хил кубика.
Та, моите съмнения са :
-- Най лошото --турбина
дано да греша ( но ако е турбината не би трябвало да има мощност да гори много или бъркам ?)
--имам май разбита шайба на компресора на климатроника , доста се клати - може ли да й се е разбил лагера ?
--Перката зад радиотора също мърда и силикона ми се струва че е за сменяване , защото вие шумно и по различен начин, но едва ли е от него ?.
Предварително благодаря на всяко компетентно и издържано мнение
Ако някой се включи от Монтана и региона , може да ме насочи при някое кадърно майсторче от региона.
Става въпрос за 318 тдс, 98г. , седан,
Както си качвах онзи ден един проход ( петрохан) и започнах да изпреварвам друг автомобил, като съответно натиснах газта повечко (и по принцип си я натискам повечко все пак е печка 90 кс) изведнъж след това при набирането ( 2-ра 3-та скорост и нагоре и мисля че се появява над 2 хил оборота ) се появи някакво много странно свирене , все едно някой свири силно с уста под капака. За сега всичко си работи както си е е работило до момента- обороти, мощност, климатроник , всичко си има, но свири, дори дразнещо. Майтапят ме че съм като линейка

Та, моите съмнения са :
-- Най лошото --турбина

--имам май разбита шайба на компресора на климатроника , доста се клати - може ли да й се е разбил лагера ?
--Перката зад радиотора също мърда и силикона ми се струва че е за сменяване , защото вие шумно и по различен начин, но едва ли е от него ?.
Предварително благодаря на всяко компетентно и издържано мнение
Ако някой се включи от Монтана и региона , може да ме насочи при някое кадърно майсторче от региона.
България е страната на мечтите-всички си мечтаят да избягат от тук !
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Проблем Започна да Свири много странно!!!
виж първо как са двата пистови ремък, дали нямаш блокирала ролка, може да е лагер на алтернатора , може да е от хидравличната помпа , като я види/чуе всеки средностатистически "майстор" би трябвало да ти даде точна диагноза.
6>4
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега едно от съмненията ти е за разбит лагер на компресора на климатика, нали? Еми махни ремъка и виж дали е от него. Така може мисля да опиташ и другите въртящи се ролки. Не знам как е при теб, но при мен като взе да ми свири така, просто махнах ремъка на климата и свиренето изчезна. Беше си отишла обтяжната ролка. Успех!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , свали първо един по един ремъците и виж дали звука ще изчезне ,за да се изключат евентуално разни ролки и лагери ..... След това вече ще мислиш за други неща .... Иначе ако не можеш сам да го направиш и ти се разхожда до Враца , можеш да дойдеш да прегледам как стоят нещата ..... М/у другото оня ден при мен идва един майстор от Монтана ( във връзка с кабелите за диагностика , които правя ) , от разговора , който водихме , установих , че човека го бива , Краси се казва човека ... , ако го знаеш иди при него , ако не драсни едно ЛС , ще ти дам телефона му да се разберете ....
- BlueBlod
- Потребител
-
metodi80 написа:Колега , свали първо един по един ремъците и виж дали звука ще изчезне ,за да се изключат евентуално разни ролки и лагери ..... След това вече ще мислиш за други неща .... Иначе ако не можеш сам да го направиш и ти се разхожда до Враца , можеш да дойдеш да прегледам как стоят нещата ..... М/у другото оня ден при мен идва един майстор от Монтана ( във връзка с кабелите за диагностика , които правя ) , от разговора , който водихме , установих , че човека го бива , Краси се казва човека ... , ако го знаеш иди при него , ако не драсни едно ЛС , ще ти дам телефона му да се разберете ....
Всичко това го направих и пак свири май отива към турбината

- metodi80
- старши ентусиаст
-
BlueBlod написа:metodi80 написа:Колега , свали първо един по един ремъците и виж дали звука ще изчезне ,за да се изключат евентуално разни ролки и лагери ..... След това вече ще мислиш за други неща .... Иначе ако не можеш сам да го направиш и ти се разхожда до Враца , можеш да дойдеш да прегледам как стоят нещата ..... М/у другото оня ден при мен идва един майстор от Монтана ( във връзка с кабелите за диагностика , които правя ) , от разговора , който водихме , установих , че човека го бива , Краси се казва човека ... , ако го знаеш иди при него , ако не драсни едно ЛС , ще ти дам телефона му да се разберете ....
Всичко това го направих и пак свири май отива към турбината
При твоя градски ходи ли , или сам си ги направи нещата .... , ако си ходил при него той не можа ли категорично да установи къде е проблема ?
И мойта свири споко . Свирка си бая професионално
и пак няма загуба на мощност макар че това е доста относително като чувство . Кво се шашкаш ще си вземеш друга примерно ако искаш да не свири или я рециклираш за два пъти о половина повече пари сам взимаш решението . Мойта свири доста добре все едно съм блондинка на отсрещния тротоар
пък малко не харчи и мой знае какво не се случва. Моя съвет е махаш маркуча от филтъра към турбинката и пипаш компресорното колело проверявайки има ли луфтове радиален и аксиален , ако е по-малко от 2 десети демек едва го чувстваш на пръстите че цъка няма страшно затваряш и ползваш препарат за почистване има вече такъв от съвсем скоро. Почистваш турбинката без да я сваляш ( само студената част ) и се молиш да спре тая досада . После удряш една две ледени бирички и си свиркаш напук на тъпата тубинирана колица с тоя куц двигател.

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
От един месец и моята започна да вие така. И то като загрее. Преди 6 години имах такъв проблем, който реших след смяна на лагерите на алтернатора. Може би пак им е дошло времето, .Така че ще чакам лятната отпуска да я заведа да я погледнат, че за момента просто нямам свободен ден.
htt
- BlueBlod
- Потребител
-
vladobate написа:И мойта свири споко . Свирка си бая професионалнои пак няма загуба на мощност макар че това е доста относително като чувство . Кво се шашкаш ще си вземеш друга примерно ако искаш да не свири или я рециклираш за два пъти о половина повече пари сам взимаш решението . Мойта свири доста добре все едно съм блондинка на отсрещния тротоар
пък малко не харчи и мой знае какво не се случва. Моя съвет е махаш маркуча от филтъра към турбинката и пипаш компресорното колело проверявайки има ли луфтове радиален и аксиален , ако е по-малко от 2 десети демек едва го чувстваш на пръстите че цъка няма страшно затваряш и ползваш препарат за почистване има вече такъв от съвсем скоро. Почистваш турбинката без да я сваляш ( само студената част ) и се молиш да спре тая досада . После удряш една две ледени бирички и си свиркаш напук на тъпата тубинирана колица с тоя куц двигател.
Колега , какъв е този препарат за почистване ?? Имаш ли спомени за марка и за какво по-точно почистване се използва и къде точно и как го пръскаш тове нещо ... на турбинката ли ..или...??

Ей тук viewtopic.php?f=116&t=298166&start=60 на 5-та стр. съм писал какво и как. На Е34-ката имаше ефект ( тя не свиреше но стана по-пъргава една идея ) , но на Е36-цата която турбинка свири не се случи почти нищо ама може и да пробваш .
10 мнения
• Страница 1 от 1