Питане относно салон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
Питане относно салон
Здравейте колеги. Обмислям покупка на цял салон, че моя е доста зле. Намерих си един за 100 лв от София, но ме притеснява, че задната облегалка е с подлакътник а моята не е. Дали ще паснат и има ли разлики в салоните на седаните от 91г. и 96г. Благодаря предварително 

- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Re: Питане относно салон
georgi9909 написа:Здравейте колеги. Обмислям покупка на цял салон, че моя е доста зле. Намерих си един за 100 лв от София, но ме притеснява, че задната облегалка е с подлакътник а моята не е. Дали ще паснат и има ли разлики в салоните на седаните от 91г. и 96г. Благодаря предварително
подлакътника не ти пречи еднаквиса
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен ли си колега. Бях чел някъде във форума, че имало някакви дето не били еднакви? 

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Подлакътника не пречи.Дори е много удобен, особено ако е с чекмедженцето и поставките за чаши . Всичко ще си дойде на мястото.
Преди време един колега имаше подобно питане и аз съм му отговорил това:
Преди време един колега имаше подобно питане и аз съм му отговорил това:
hristo_t написа:Аз като сменях моят салон от кола 1998 година всичко си дойде на мястото ( предни , задни седалки и кори).. Корите много добре паснаха и сега не скърцат като старите. Моята кола е януари 1996. После сложихме старият ми салон на кола 1992 година и пак нямаше проблеми.
Говорим за трансплантацията от седан на седан. Изключваме купето - там нещата няма как да са съвместими. За комбито мисля че само предните седалки стават.
Мисля че и при теб няма да има проблеми. Предните седалки са съвместими. Задните също са еднакви. Моята задна облегалка беше обикновенната, а новата ми е с подлакътника. Преди да взема моят салон бях чел тук във форума че този тип седалки с подлакътника са по-широки и вратите не се затварят добре. Поне при мен това не се случи. Трудност може да срещнеш ако задната ти облегалка е цяла, а новата която ще вземаш да е от тези падащите. Някои седани имат тази екстра. Не че пак няма да стане но ще трябва да се побългарява малко.
htt
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
а бе не са еднакви на всички седани. аз кат земах донора за двигател, задните седла се оказаха подвижни. можеха да се свалят напред като на компакт. подглавниците бяха захванати за задната кора над самите седалки. според мен провери на място за да няма неприятни изненади 

I think things -- and they happen...
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Този който искам да взимам изглежда същия като моя не е от свалящите се, но има бонус подлакътник. И се чудя дали ще пасне. Не мога да го видя на място защото салона се намира в София, а аз съм от Варна.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
А и имате ли идея колко тежи един салон?
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
снимай си твойте задни седалки ,и тези които мислиш да взимаш ,постни ги тук и ще ти кажем със сигурност дали стават 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
georgi9909 написа:А и имате ли идея колко тежи един салон?
Ами задната седалка и облегалката не са тежки кой знае колко, но пък са обемисти. Предните обаче си тежат. По спомен салона който купих беше около 40 кг. Което включваше предни седалки, задна седалка и 4 броя кори. Доставката от офис до офис беше нещо от порядъка на 60-70 лева. Ако ще ходиш да ги получаваш с твоята кола ( имам в предвид бмв-то ,защото може да имаш и друга кола) един съвет- демонтирай старият салон и си остави само шофьорската седалка. Защото товара е обемист, а знаеш че нашите коли не са от на-просторните. Внимавай също като вадиш предните седалки. Викай някой да ти помага че са тежки и може да надраскаш барчето или конзолата за колана с релсите.Най-добре увий релсите на седалката със парцали или с някакво пакетажно фолио. Приготви си и подходяща еврейска звезда за да отвиеш и колана който е закрепен долу за седалката.Малко трудно излизат, но с повече упоритост ще стане.Че на мен в началото ми се видя като шестограм и после се получи едно бягане по железариите.........за подходящ инструмент.
Относно салоните - моето мнение е че няма да имаш проблеми със съвместимостта. Може да премериш с рулетка дължината на твоята облегалка и да помолиш колегата продавач да направи същото с неговата облегалка. Другото което се сещам е да ти се изпрати снимка на облегалката снимана от вътрешната страна.Там където са отворите за щифтовете, за да я сравниш със твоята.
Хайде успех!
htt
- niko123
- Потребител
-
- Кара: Е36 купе
Само за справка 19,6 кг. тежат предните седалки без екстри, по тях. Само с кожа! Задните несъм ги теглил, ама щом неса от падащите неса тежки.Теи че до към 50кг.може и да се побереш.
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Това е каквато искам да сложа
, а моята ще я снимам и ще я кача по късно, но е почти същата но без подлакътника

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
Ще стане, но за да си по сигурен поискай и снимка на захващането отзад и го сравни с твоето.
htt
- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега ще погледна. Благодаря за информацията 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Предните стандартни тежат по 20 кила едната, рекаро тежат по 25, задните тежат по около кило, две всяка част. Ако имаш задни подглавници и не си ги махал ще се позабавляваш малко.
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
georgi9909 написа:Това е каквато искам да сложа, а моята ще я снимам и ще я кача по късно, но е почти същата но без подлакътника
Става със сигурност моя е същия на съквартиранта е без подлакитник и са еднакви
15 мнения
• Страница 1 от 1