заключващ механизъм на врата E36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
заключващ механизъм на врата E36
Здравейте! Появи ми се проблем с ключалката на шофьорската врата. На купето 318is стъклата леко се смъкват при отваряне на вратите. При заключена кола двете стъкла самоволно се смъкват при сътресение или дори при покой на колата.В резултат се задейства алармата (много неприятно
). До колкото разбрах алармата следи ел.консумация и ако се появи такава се задейства. Искам да разглобя ключалката и да я огледам,почистя и смажа, но не знам как се сваля, а и не намерих нищо във форума. Забелязах,4е освен 3-те винта които я държат към вратата има и лостова система, която не мога да разглобя понеже всичко е на кофти място.Някой може ли да ми даде съвет как се сваля тази ключалка?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: заключващ механизъм на врата E36
Проблема е във фиксаторите на колонките където се заключват вратите.
В "ухото" на фиксатора от вътре има микроключета, които сигнализират за отворена врата и като се износят се получава точно това което описваш.
Най-вероятно е фиксатора на шофьорската врата, но аз те съветвам да смениш и двата (някой колеги напластяват лепила и какво ли не върху бутончетата, но това не решава проблема)
В "ухото" на фиксатора от вътре има микроключета, които сигнализират за отворена врата и като се износят се получава точно това което описваш.
Най-вероятно е фиксатора на шофьорската врата, но аз те съветвам да смениш и двата (някой колеги напластяват лепила и какво ли не върху бутончетата, но това не решава проблема)
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти колега! Тъкмо и аз забелязах,че проблемът е от там. Само, че при мен се е износила кобиличката (петлетпо със сложна форма) което е на вратата. То представлява метално изделие с някакво гумирано покритие. Та точно там това покритие се е закъсало. Предложиха ми да го наслоя със по-твърд силикон и после да го шлифовам с малка пиличка.
Интересното е, че обиколих няколко сервиза и от там ми наприказваха куп неща от рода на повредена ключалка до проблем в софтуера за управление на стъклата и ел. модул
Интересното е, че обиколих няколко сервиза и от там ми наприказваха куп неща от рода на повредена ключалка до проблем в софтуера за управление на стъклата и ел. модул

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Съжалявам, че ползвам темата, но имам подобен проблем - при отваряне на шофьорската врата не се смъква стъклото, не светва плафона и т.н. все едно не е отворена вратата. Ако обаче както си е отворена бутна палчето и я "затворя" и след това дръпна ръчката стъклото се смъква и със затварянето се вдига. На следващото дръпване обаче при наистина затворена врата, пак нищо. Идея?
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
При мен се решиха нещата днес. Беше се повредило петлето на вратата което притиска микрожката на колонката за която колегата говори. Става дума за износване от порядъка на 1мм и затова нещата бяха ту-работи, ту-неработи
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
tsb_bg написа:Проблема е във фиксаторите на колонките където се заключват вратите.
Много си прав колега. Аз за сега съм разрешил проблема като съм го "побългарил" с една лепенка на цилиндърчето, където се захваща механизма от вратата.
ето как изглежда:
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Това побългаряване и аз го направих засега с малко изолационна лента и сега нещата са наред. Но днес си поръчах и нова планка с ролка и микрожка.Чакам да ми я доставят. Отказах се да търся нещо втора употреба защото то едва ли ще много малко износено, все пак колите са по на 15г., а това е част която се износва явно.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Отново и тук има "български вариант"!Просто разменете местата на насрещниците,в които са монтирани микроключетата
Това от дясната колонка отива на лявата и обратно
Ключетата не се износват по цялата повърхнина,а само частично-след тази размяна бравите от вратите ги притискат по здравите им места 

Колеги аз имам същия проблем много полезна тема.Ще пробван някои от вашите съвети

- nike69
- кандидат ентусиаст
-
Днес смених т.н. насрещник на бравата на вратата който се монтира на колонката и в който се намира една микрожка с Н.З. контакт, с оригинален на BMW. Нещата се оправиха от раз, но за 60лв.
Всъщност освен изтриването на стърчащата пъпка на микрожката беше отслабена и пружинката й.

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Здр колеги, може ли да ми кажете как се сваля заключващия механизъм от вратата. Проблема ми е че отвътре от дръжката вратата се отваря, обаче от вън неможе и искам да сваля самата брава за да видя какъв е проблема. Ама как става номера отвил съм трите болта които я държат БРАВАТА към вратата ама нещо неще да излезе и лостовете съм разкачил и пак, отвътре има някъв пиниз.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
11 мнения
• Страница 1 от 1