Неравномерни обороти на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- A.Qanev
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i 94 г.
Неравномерни обороти на празен ход
Здравейте колеги,знам че може да има вече такава тема за което се извинявам искренно на модераторите и администраторите,но имам сериозен проблем с оборотите и ви моля за помощ.Ето я и моята история,колицата ми е 318 и с чип тунинг и газово с газов инжекцион,още като я взех колата всичко беше перфектно,сложих газовото и сащо нямаше проблеми никакви,но след време почнаха да играят оборотите с 500,търсих информация и ми казаха да сменя стъпковото моторче,направих го но тъпата кратуна (Аз) не сложих същото моторче по номер на Bosh,а сложих моторче от VW и Audi,проблема си продъжава,закарах я на диагностика,казаха ми ламда сонда,смених я с нова,проблема си стои,същия ден ми намериха дупки на двойката на колекторните тръби,запуших ги за парво време с технически маджун,проблема си стои,намерих стъпково моторче от 318 IS,номерата съвпаднаха напално точно,но моторчето е замарсено а знам че не трябва да е така,сложих го на място и оборотите бяха бетон,направих няколко крагчета оставих я да работи на бензин и на газ бяха перфектни,тръгнах да се пребирам и пак почнаха да играят.Пребрах се в кащи и започна да мирише на изгорял кабел или омаслено маркуче.Някой ако може да ме посъветва,ще съм му много благодарен.
Последна промяна A.Qanev на 13 Авг 2012, 19:24, променена общо 1 път
- iani_2006
- Потребител
-
- Кара: BMW 328i Touring 2000
- Детайли за колата: BMW 320i 1993 SOLD
BMW 316i 1993 SOLD
Re: Проблем с обороти на Е 36 318 i - Помощ
Аз имах съштиа проблем и дори ми гаснеше. исчистих стъпковото моторче с WD-40, регулирах оборотите и ниама вече такъф проблем.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Отговора ти се крие в темата колега.
Виж из форума и си намери читаво стъпково моторче като за твоя мотор и забравяш.Ако не си фен на втората ръка, взимаш си чисто ново и си свиркаш.Това с ламбдата си е безумие
Виж из форума и си намери читаво стъпково моторче като за твоя мотор и забравяш.Ако не си фен на втората ръка, взимаш си чисто ново и си свиркаш.Това с ламбдата си е безумие

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колега аз съм с Е36 316И и се боря с този проблем вече 7 години и все пак нищо и нищо
Какво ли не сам направил при какви ли майстори не съм ходил, а също и оторизиран сервиз на БМВ -Благоевград и всички гледат и тъпеят
Ходих на поне 10 диагностики и все различни глупости за да мине номера и ти пиша какъв ми е опита без да се отчайваш:
1. Смяна на стъпково моторче-не стана;
2. Профилактика на дебитомера от компетентно лице с гаранция- не стана;
3. Ламбда сонда- при последната диагностика работи перфектно и реших да не набутвам излишни пари;
Последното което ми казаха след диагностиката и неоткриване на проблема, е че можеби имам хлабина в някой от цилиндрите и бла, бла бла
и поради това мотора работи неравномерно?
А най-прясното което ми казаха "майсторите"
,е че може да е от проблем с хидравличните повдигачи тъй като при мен малко претропват като е студена .................................
Последните две не съм ги пробвал
Горе долу това знам за играенето на оборотите на празен ход, почвай подред на номерата дано при теб да стане с някоя от стъпките от 1 до 3 -успех

Какво ли не сам направил при какви ли майстори не съм ходил, а също и оторизиран сервиз на БМВ -Благоевград и всички гледат и тъпеят

1. Смяна на стъпково моторче-не стана;
2. Профилактика на дебитомера от компетентно лице с гаранция- не стана;
3. Ламбда сонда- при последната диагностика работи перфектно и реших да не набутвам излишни пари;
Последното което ми казаха след диагностиката и неоткриване на проблема, е че можеби имам хлабина в някой от цилиндрите и бла, бла бла

А най-прясното което ми казаха "майсторите"

Последните две не съм ги пробвал

Горе долу това знам за играенето на оборотите на празен ход, почвай подред на номерата дано при теб да стане с някоя от стъпките от 1 до 3 -успех

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
И аз така 1г. се боря
По Аутодатата меря всичко по ЕКУ-то както е стъпка по стъпка дадено и всичко е в норма. Изместих и прочката на дебитомера да контактува уж по-добре, направих си и ламбда тестер. И всички е в норми Според Датата. При мен го прави само като е достигнала работната темература и си спрял. Играят 500-1000 постоянно. Движа ли се по инерция приблем с оборотите няма. Да ти кажа отказах се вече да се занимавам. Докато не гасне от това постоянно клатене по-добре е да се правя, че не го виждам.

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Ето ти линк: http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 0%B2%D0%B5. Успех!
Така колега, както всички с такива мотори изживявама подобно проблеми. Аз също съм в това число. Почти 5 месеца си играх, сменях, мерих и т.н.,но проблема си остана и един ден реших и си отворих капака на клапаните да проверя състоянието им и останах изумен. Всичко беше свършило. Реших си проблема радикално. Смених повдигачи нови, кубилички с ролка от М43 и след като го запалих нямам и до сега такива ядове нито с оборотите, нито с паленето и др.
Така, че съвета ми е не си давайте парите на вятъра, а ги съберете и си направете главите на моторите или поне погледнете в какво състояние са. Колите ни не са първа младост и е нормално да си искат своето. И все пак това си е мое мнение и не го налагам.
Поздрави!

Поздрави!
Dido75ts
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
iani_2006 написа:Аз имах съштиа проблем и дори ми гаснеше. исчистих стъпковото моторче с WD-40, регулирах оборотите и ниама вече такъф проблем.
Как се регулират обороти на е36

- A.Qanev
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i 94 г.
Опревих си проблема с оборотите,след като улучих на частен майстор,ръчно ми провери целия двигател,като пиша целия имам предвид абсолютно целия верно взе ми 200 само за ръчната диагностика,но намери проблема,а той се оказа датчик на дроселовата клапа,не отваряла колкото трябва и не влиза достатъчно въздух в двигателя,обясни ми че може да се появи същия проблем с датчик на колянов вал.100 лв датчик и 200 лв за ръчна диагностика и работа и колицата ми е като нова.Извод колкото и да са напреднали електрониката в дадена кола и в електроната диагностика,ръчната диагностика е най-точна,верно скъпа но точна,евала му правя на човека,направи ми колата все едно сега излиза от завода.
А в прочем,продавам си колицата,ако някой го интересува ето линк към темата : viewtopic.php?f=46&t=304483&p=3363478#p3363478
Благодарности на всички които се отзоваха и съветваха
А в прочем,продавам си колицата,ако някой го интересува ето линк към темата : viewtopic.php?f=46&t=304483&p=3363478#p3363478
Благодарности на всички които се отзоваха и съветваха

9 мнения
• Страница 1 от 1