Липси (да или не)?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Липси (да или не)?

Мнение от Antuni » 23 Юни 2012, 16:13

Здр. колеги! Първо да се извиня за невежеството но имам няколко въпроса които ще се опитам да формулирам разбираемо.

Автомобила ми е е36 318 производство 96г. седан. Двигателя е с верига. Основно проблема ми е с климатроника и по точно с някои части които ми се струва че липсват. Та въпроса ми е трябва ли да има задължително дифузьор отпред зад бъбреците. Както и дали трябва да има отделна перка за радиатора на климатика тъй като гледам радиаторите са два?? И накрая само да спомена че климатроника ми работеше когато го напълних с фреон но вдигал голямо налягане ми каза майстора а перката ми за радиатора с антифриза беше зацепена постоянно да върти. (явно някви побългарявания са правени)

Предварително благодаря на отзовалите се с отговори че не се издържа в теа жеги да се кара така!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Липси (да или не)?

Мнение от vld » 23 Юни 2012, 19:28

Ако колата ти е с виско трябва да има и отделна перка на климатичния радятор!
Ако реално е 1996 има вероятност да е излязла от завода с една голяма ел. перка от вътрешната страна зад водния радятор.
Дай една снимка на моторния отсек от страни , така че да се вижда охлаждащата перка, ако незнаеш какво те питам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 23 Юни 2012, 23:11

Има голяма вероятност да е имало удар от пред и да не са сложили перката на климата.От там и като пуснеш климатроника неможе да се охлажда радиатора от пред и се получава голямо налягане и предполагам спира да духа студено.Дай последните 7 цифри от номера на рамата и ще ти кажем какво имаш по колата и какво нямаш като екстри и липси от пред.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Antuni » 26 Юни 2012, 16:33

Извинявам се за забавянето ето снимките! Дано стават.

Изображение

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 26 Юни 2012, 19:24

До тук добре няма липси с изключение на декоративната пластмаса която тръгва от началото на маската там кадето са бъбреците и стига до радиатора.Останалото си е така както трябва.От пред какво се случва има ли още 1 вентилатор?Че трябва да са 2 един за климатика и един за охлаждането на двигателя
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 26 Юни 2012, 21:55

Колата е с един вентилатор зад големия воден. С диги клима.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Мнение от Antuni » 26 Юни 2012, 22:42

Само това е вентилатора. Няма друг. Та затова зададох въпроса дали има и втори. Не знам какво значи диги клима??? Може би, че климатика е дигитален ако е това такъв е да!! Незнаех че и това има нещо общо с броя на перките!!

Та в крайна сметка няма липси така ли?? Ако е така бихте ли ми препоръчали къде във Варна могат да ми го оправят. (ако може и без да ми резнат главата много)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Юни 2012, 23:40

Така е, когато е с една ел перка отзад, няма перка отпред.
Ако и работят и двете степени проблема ще да е на друго място.
Какво имаш в предвид под постоянно зацепена, тя тая перка попринцип се включва от датчик на две степени 80/88 градуса, или като пуснеш климатика.
Докато работи климатика перката бичи постоянно, ако е много жега включва втора степен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E46 330d
Детайли за колата: Touring

Мнение от alex_sn1 » 26 Юни 2012, 23:46

Няма липси ,що се касае до перки. И аз,колега съм със същия двигател и изглежда по същия начин. С ел.перка е - 1 брой. Проблемът ти не е свързан с ''липса'' ,а с някаква неизправност в климатичната система.
Поздрави! :driving:
No pain , No gain !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Юни 2012, 0:18

Абсолютно точно :yes: , със същата кола съм и втора степен досега за 7 години не съм чувал да ми се включва, колкото и жега да е било, дори и в задръствания.Все съм се чудел по време на движение когато реално радиатора /както всички казват на кондензатора/ на климатика се обдухва от насрещната струя дали перката върти.
only rear wheel drive

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Юни 2012, 14:21

На тия ел. перки им гори реостата (метален цилиндър, закрепен към решетката на перката, долу ниско е), от който зависи 1-ва степен... ако е изгорял, няма да имаш 1-ва степен и съвсем нормално ще ти дига налягането в климатичната система, щото 2-ра степен е аварийна и сработва след доста градуси нагоре, а клима системата зависи от тая 1-ва степен... по-добре си намери една перка със здрав реостат (или някой да ти каже точните стойности и да смениш наличния) и си вържи перката да е както си е според заводските настройки.

michev написа:Все съм се чудел по време на движение когато реално радиатора /както всички казват на кондензатора/ на климатика се обдухва от насрещната струя дали перката върти.

Ако клима системата не го поиска - не...

Назад към E36