полезно инфо за датчици к. и р. вал м52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

полезно инфо за датчици к. и р. вал м52

Мнение от bavar4o.70 » 07 Юни 2012, 22:38

Здравейте ,колеги!Искам да кажа на всички с повредени датчици на коляновия и разпределителния вал на м52 мотори,да не купуват веднага нови-оригинални за по 200 лв. или китайски за 50 лв.,а първо да махнат маншона на буксдата и ще видят,че 3-е кабелчета нямат изолация и са усукани.При оригиналните сензори имате шанс да не са повредени сензорите,а кабелите да дават на късо.Просто сменете кабела с подходящ и преди сензора оставете поне 3см. от жичките,нахлузете първо термошлаух и тогава запоявайте!При покупка на такива 2-а употреба,има вероятност,продавача да каже-работеше до последно.Обаче при свалянето,като щипне маншончето и при качването-също,да се усучат жичките и датчика да не работи.За това,преди да монтирате оригинален датчик,просто му сменете кабела с нов и го изолирайте добре.Пиша тази тема,защато преди 1.5 год. си купих но датч разпр. вал на сименс -160 лв. и приключи дейността си.Купих си втора употреба -30 лв. оригинален,с насукани жички и неработещ.Смених му кабела с нов и вече втори ден се радвам на безупречната работа на мотора.Дано да бъда полезен на някой с моите проблеми. :clap:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Re: полезно инфо за датчици к. и р. вал м52

Мнение от .::Братоев::. » 08 Юни 2012, 10:04

Интересна тема колега, аз скоро си купих нов датчик сименс на разпределителния вал. Ще погледна как е стария понеже и той е оригинален и го пазя още :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 08 Юни 2012, 18:47

Свали маншончето на буксата и ще разбереш!

Потребител
Аватар
Кара: Е36 купе

Мнение от niko123 » 09 Юни 2012, 0:26

Ми колега,да прав си могат да се сменят само кабелите и пак заработва.Аз така бях направил и на двата, и уш беше за временно докато посабера някои лев за нови,а отиде теи 6 месеца.Колата си вървеше добре,и палеше добре, но аз исках да си ги сменя.След смяната на двата с нови, сименс просто не можах да си позная колата. Та мисълта ми е,че и явно и вътре самият датяик си старее и с времето просто не се усеща как ти бягат конете! А на диагностика и на мерене с мултицет си показваха точни стоиности. Това е мое мнение може и да несам прав.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 11 Юни 2012, 22:12

Моите наблюдения са,че или работи коректно,или не работи-т.е. мотора работи мудно,пали трудно.Новия ми Сименс работи 15 мин. и след това умира,и това всеки път.Та не винаги стария датчик е здрав.Но новия ,който купих и изкара 1.5 год. и 15000 км на Сименс не ме вдъхнови да си купя отново нов. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Юни 2012, 23:17

Диагностиката отчита грешка, когато датчикът е тотално заминал. Трябва да сегледа на живи данни какво отчита.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 20 Юни 2012, 10:01

Ето и нагледно как изглеждат кабелчетата.... аз също препоръчвам преди да смените някой от тези датчици да си ги проверите :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Назад към E36