.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Имате ли климатик в колата
Имам и според мен е задължителна и може би най-приятната екстр за нашия климат.
При мен на газ е 1-1.5 горница при градско каране, извън града най-много 0.5 л/100.
nakoone написа:rhase написа:........ А като стана въпрос за икономия, колегите с м42б18 могат ли да споделят разлики в разход с включен/изключен климатроник.............
Когато е включен климатроника,разхода се вдига с 1-1,2л. на 100км.Говоря за бензин,за газ не знам.
При мен на газ е 1-1.5 горница при градско каране, извън града най-много 0.5 л/100.
Имам климатроника с врътките. Работи си системата, миналата година я обслужваха, тестваха за загуби, всичко си и беше наред.
Климатика е хубаво нещо в жегите, при дългите пътувания си е направо необходимост.
Разхода, масово се говори 1-1,2л/100км.. но си мисля, шофирането в жегите точно сега в летния трафик, - може и към 2/100 да се повиши.
В ръководството пише (всеизвестна истина) да се включва веднъж седмично (или месечно беше), зада не изсъхнат някакви уплътнения мисля бяха... може и не само заради това... но разбира се
, не го включвам толкова често.
Поддръжка на климатичната инсталация свързавам с:
- използване на аерозоли за почистване и дезинфекция на духалките и въздуховодите от плесен, бактерии и микроби от които идва неприятната миризма в купето.
- смяна на филтъра в купето, особенно преди лятото ( даже на всеки сезон е хубаво, ако колата се кара ежедневно, и/или се возят деца).
- техн. обслужване с масла, фреони и каквито там агенти се използват за целта + проверка за загуби на фреона веднъж на 2 год., но ако всичко е наред за 1-2 год. загуби мисля не трябва да има.
Климатика е хубаво нещо в жегите, при дългите пътувания си е направо необходимост.
Разхода, масово се говори 1-1,2л/100км.. но си мисля, шофирането в жегите точно сега в летния трафик, - може и към 2/100 да се повиши.
В ръководството пише (всеизвестна истина) да се включва веднъж седмично (или месечно беше), зада не изсъхнат някакви уплътнения мисля бяха... може и не само заради това... но разбира се

Поддръжка на климатичната инсталация свързавам с:
- използване на аерозоли за почистване и дезинфекция на духалките и въздуховодите от плесен, бактерии и микроби от които идва неприятната миризма в купето.
- смяна на филтъра в купето, особенно преди лятото ( даже на всеки сезон е хубаво, ако колата се кара ежедневно, и/или се возят деца).
- техн. обслужване с масла, фреони и каквито там агенти се използват за целта + проверка за загуби на фреона веднъж на 2 год., но ако всичко е наред за 1-2 год. загуби мисля не трябва да има.
Имам климатик и го обслужвам всяка година. Много малко изтича и неможе да го хване втори майстор. Но пък без него не се живее лятото. Относно харченето не ми качва с повече от половин литър.
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3