Това норлмално ли е
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Това норлмално ли е
Смених маслото преди 2600 кл. и още не ми е изгаснала нито една лампа на инспекшана маслото е ВР 10w40.Като го смених ме го занолихме.Това нормално ли е. Какво да правя моля кажете. Предварително благодаря
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
доколкото разбрах НЕ сте го занулили! ако несте го направили компа няма как да разбере че си с ново масло и индикаторите да показват вярно,затова отиваш наново да ти го занулят или сам го зануляваш и си 6
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Много бързах и съм допуснал малко грешки в правописа. Та значи смених си маслото в сервиз който не е оторизиран BMW и там занулиха масло + инспекция с някъкъв уред който е специално за тази цел. Мисълта ми е че минах 2600км. но досега не е изгаснала нито една зелена лампа. Доколкото знам би трябвало след 2000км. да загасне една лампа. Да ама не. След 2600км. още нищо такова не е станало. Знам че компа на колата тия работи ги изчислява по сложен алгоритъм - отчитане на разни работи: студен старт, предимно градско/извънградско, висока скорост и др. такива му работи. Маслото е BP-VISKO/3000 10W40 знам че не е от него отговаря на спецификацията и освен това ползвам тази марка от 2000 година на различни коли без проблем. Може да е от уреда с който занулиха инспекцията и маслото но собстваника на сервиза където извършихме манипулацията по смяната на маслото ми е познат и ме увери че този инструмент е оригинален продукт закупен от фирма за сервизно оборудване ( но не от BMW ). Та това е проблема. Май трябваше да отида при отризиран сервиз. 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Според мен няма никакви признаци да се притесняваш
Ако не си му давал много зор на мотора и си карал нормално
всичко е ок !
Ако не си му давал много зор на мотора и си карал нормално
всичко е ок !
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
При мен е същата работа, минал съм над 2500 и няма угасване. Угасват не угасват на 10000 смяна. Първа смяна ми е на тази и ще видим какво ще покаже 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
При мен маи си гаснат на определени интервали, но не му се притесявай по важно е да знаеш преди колко си го сменил и с какво масло. сменяй там на 8 000 и да ти е мирна главата;)
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
а как мога сам да си го зануля? понеже на мен като ми смениха маслото и не ми го занулиха... от 2 месеца ми го занулват и ня...
4 8 15 16 23 42
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Спокойно колега
на мен първият жълт индикатор ми изгасна на около 3500 км след смяната
/Castrol TXT 5W-40/

Live and let Die!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
|`oTuH написа:а как мога сам да си го зануля? понеже на мен като ми смениха маслото и не ми го занулиха... от 2 месеца ми го занулват и ня...
http://ivo316i.hit.bg/oilservice/
11 мнения
• Страница 1 от 1