задни спирачки е46
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
задни спирачки е46
Здравейте колеги, от вчера търся по форума дали има тема за ЗАДНИ спирачни апарати,дискове и тн от е46 сложени на е36, но не намерих това, което ми трябва.Идеята е дали могат задните дискове от е46 с размер 276X19 да паснат в е36 (пак за задни) със апарати съпорти дискове и как се вика све , без доработки.Разбрах че от 328 влизали без каквито и да било проблеми ,но от 328 йок.Ако е възможно, който не е запознат , да не спами излишно, трябват ми отговори, които ще ми свършат работа.Също така, ако е възможно да се обясни с 2 думи , ако не стават защо, и ако стават, как?
Живи здрави.
Живи здрави.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
Re: задни спирачки е46
arr0gance написа:Здравейте колеги, от вчера търся по форума дали има тема за ЗАДНИ спирачни апарати,дискове и тн от е46 сложени на е36, но не намерих това, което ми трябва.Идеята е дали могат задните дискове от е46 с размер 276X19 да паснат в е36 (пак за задни) със апарати съпорти дискове и как се вика све , без доработки.Разбрах че от 328 влизали без каквито и да било проблеми ,но от 328 йок.Ако е възможно, който не е запознат , да не спами излишно, трябват ми отговори, които ще ми свършат работа.Също така, ако е възможно да се обясни с 2 думи , ако не стават защо, и ако стават, как?
Живи здрави.
Колега в темите за продава има дискове от 328. Аз днес сложих предни и задни вентилирани с апаратите и съпортите - сваляш и слагаш от 28цата както казваш без дертове. Карам ТДС
Real OEM-а изкарва че апаратите им са еднакви на 36 и 46(до 328), а съпортите слагани на 46ца до 323 са еднакви с на 36ците.
Това е според ОЕМ пак казвам.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
И аз съм с тдс, ама твоя е по-бърз щом слагаш от 28ца
Та търся някакъв компромисен вариант, с тея по-малките дискове,но нямам никаква информация, а и немога да намеря.Иначе за плъг и пелй-а знам,но там проблема е друг. $$

Та търся някакъв компромисен вариант, с тея по-малките дискове,но нямам никаква информация, а и немога да намеря.Иначе за плъг и пелй-а знам,но там проблема е друг. $$

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Спирачното усилие е сметнато според разпределението на масите на колата. Като смениш само предните с по-големи няма голяма промяна в поведението на колата, но като смениш само задните с по-големи и нацепиш яко спирачките в завой и ти олекне предницата кво прайм 

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
bum_bum написа:Спирачното усилие е сметнато според разпределението на масите на колата. Като смениш само предните с по-големи няма голяма промяна в поведението на колата, но като смениш само задните с по-големи и нацепиш яко спирачките в завой и ти олекне предницата кво прайм
Лъзгане с дупето :Р, аз затова и 4те смених с такива от 28ца
arr0gance написа:И аз съм с тдс, ама твоя е по-бърз щом слагаш от 28ца![]()
Колега моя ТДС е стандартен но му мисля добри неща и затова почвам от спирането после завиването и тогава ще го забързвам.
А що до инвестицията - 150лева всичко - Дискове, апарати, съпорти и накладки почти нови.
Смяната от мен и брат ми + инструменти от колегите из общежитията.

arr0gance написа:И аз съм с тдс, ама твоя е по-бърз щом слагаш от 28ца![]()
Е от Е36 328 са точно 276X19, нещо не мога да схвана кво те притеснява?
За задните съм съгласен че ако са по-големи ще има кофти моменти понякога амаза по-големи предни не съм съгласен с не по-галямата промяна , ако погледнете в годините размерите вървят нагоре пък и все пак по-голяма площ предполага се по-добро спиране ( при еднакви условия та да не почнат спорове ама тва и онова АКО ). Та човека мисли за вентилирани задни ама кат гледам не са по-големи ( на диаметър ) от стоковите даже са надолу тъй че няма да има лъзгане. И наистина най-добре комплект предни задни от кола ( с по-големи размери ако щеш или вентилирани само ) че са сметнати както поясни bum_bum макар че става въпрос вече за друга кола. Идеята е че кат сложи вентилирани отзад трябва в скоро време да сложи и вентилирани отпред , че ще има някои случаи когато съотношението в спирането ( не спирачното усилие ) ще се промени и може да има проблеми при останали стокови невентилирани предни ( мое мнение ) .
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Спирачното усилие е сметнато според разпределението на масите на колата. Като смениш само предните с по-големи няма голяма промяна в поведението на колата, но като смениш само задните с по-големи и нацепиш яко спирачките в завой и ти олекне предницата кво прайм
Амииииииии има 2 варианта, "сещай се сам"

Малко се риозно, та като гледам задните, които съм харесал и тези на колата са г/д еднаква големина само ,където едните охлаждат по- добре.
izzzo написа:arr0gance написа:И аз съм с тдс, ама твоя е по-бърз щом слагаш от 28ца![]()
Е от Е36 328 са точно 276X19, нещо не мога да схвана кво те притеснява?
Притеснява ме, дали ще мога да карам 15" отзад и дали ще паснат без преправятне, а от е46 328и задните са 294X19.Става дума за дискове и апарати от е46 на е36, все пак неможеш да вземеш врата от е46 и да я сложиш е така на е36, затова и питам, че в тая насока ми е сянка.
Опа-а извинете , той момчето бил с големия ТДС и предните са му вентилирани тъй че май добре ще му дойдат и задни . Ам кат е тругнал да му пожелая и предните едни 300x22 да думне пък нека да няма ефект
. Сори ама аз с тая мъничка ТДС-чица и ми се промени мисленето за "хорошие" спирачки
.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
а да си се замислял за хубава марка дискове и накладки ???
щото особено при нашите ТДС-и по-добре качествен ъпгрейд отколкото количествен. Силно се съмнявам да усетиш разликата межу вентиларан и невентилиран заден диск.
щото особено при нашите ТДС-и по-добре качествен ъпгрейд отколкото количествен. Силно се съмнявам да усетиш разликата межу вентиларан и невентилиран заден диск.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:а да си се замислял за хубава марка дискове и накладки ???
А ти знаеш ли примерно, че предните ми дискове + накладки са сменени преди 1500км

Та ВАШИТЕ тдс-и дълго време да ви радват.
arr0gance написа:който не е запознат , да не спами излишно, трябват ми отговори, които ще ми свършат работа.

Мерси на всички за мненията вече се поориентирах.Нека темата да помага на по нататъчните ентусиасти.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Ей обаче ако не се направиш на грубиян няма да си ти...
Карал съм Е46 330д сток спирачки и съм го сравнявал с Е36 Ате дискове и накладки разлика нема.
Карал съм Е46 330д сток спирачки и съм го сравнявал с Е36 Ате дискове и накладки разлика нема.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
На никакъв не се правя колега, съжелявам, ако съм те обидил,но не помагаш.
Отделно от е36 до е46 има разлика не е като да седнеш в едната да удариш спирачките и да кажеш дали има или няма разлика.Сложете 330и и 320и засилете се със 100 примерно ударете спирачките и кажи кой е спрял по-бързо.Даже и шумоизолацията ще ти придаде различно мнение,как спира колата, ако става на въпрос....100% щом слагат по-големи и по-усъвършенствани ще има ефект,едва ли го правят за кеф.Всичко това се прави с цел по-добро спиране,не гъзария и тн и тн,спирачките и конете никога не са в повече.
""Колкото повече толкова повече""
Отделно от е36 до е46 има разлика не е като да седнеш в едната да удариш спирачките и да кажеш дали има или няма разлика.Сложете 330и и 320и засилете се със 100 примерно ударете спирачките и кажи кой е спрял по-бързо.Даже и шумоизолацията ще ти придаде различно мнение,как спира колата, ако става на въпрос....100% щом слагат по-големи и по-усъвършенствани ще има ефект,едва ли го правят за кеф.Всичко това се прави с цел по-добро спиране,не гъзария и тн и тн,спирачките и конете никога не са в повече.

""Колкото повече толкова повече""

- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
И все пак не чух конкретен отговор задни спирачки от е46 330д/и на е36 стават ли без преправяне.
Защото разликата в разпределението мисля че беше 2% а примерно мисля че една хидравлична ръчна спирачка си подхожда много повече с големите дискове отзад
Защото разликата в разпределението мисля че беше 2% а примерно мисля че една хидравлична ръчна спирачка си подхожда много повече с големите дискове отзад

14 мнения
• Страница 1 от 1