Откъсване на заден мос от купето BMW E36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Откъсване на заден мос от купето BMW E36

Мнение от Jackreyn » 07 Май 2012, 10:37

Добър ден. От извесно време имам проблем с моята "баба яга" откъснал съм магарето два болта на кръст на задния мост от купето и сега ми се налага да се правя на заварчик но нямам никаква идея от къде да започна и как!?!? Искам да помоля някой който е правил подобен ремонт да деде малко акъл на "невежия аз" как и по какъв начин мога да го захвана към купето. Казаха ми, че всичко се сваля отзад изрязва се някъде ламарината при седалката и от към багажника, слагат се стоманени шини и се заваряват. На тях вече се захваща с болтове през тампоните така нареченото "магаре". Извинявам се на модераторите ако има такава тема вече във форума но не я намерих. :roll:
Ето и схема на магарето http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30 Ако някой ми бъде полезен с инфо и малко живи снимки ще му бъда благодарен + бира от мен. :D
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Откъсване на заден мос от купето BMW E36

Мнение от bum_bum » 07 Май 2012, 10:49

Аз не схванах магарето ли си скъсал или купето?
Ако е купето варианта е при бай заварчик по нашенски или оригинални планки от Дару, Камор и т.н.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jackreyn » 07 Май 2012, 10:58

Предполагам, че болтовете са откъсани от купето има нещо като гайки и се намират между две ламарини в купето но не се вижда много добре.Като я качих на канал и я заклатих напред назад се вижда как два тампона на кръст се мърдат. Пробвах да ги затегна болтовете но без успех. Явно ще трябва планки да се правят.
Благодаря ти за инфото и снимките! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 08 Май 2012, 11:42

Колеги...какви са симптомите на скасването на копето...как мога да разбера без да сам я гледал на канал...да не пускам нова тема...Имам следния проблем...като съм на скорост и си махна крака от гаста се чува хлопване и после като подам газ се чува пак хлопване....като минавам през дупки нямам проблем...дали и аз имам проблем с скъсването на купето....:(

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 08 Май 2012, 12:44

Аз имам само един въпрос. Гледам ,че тук и по дургите БМВ форуми се оплакват само купетата от този проблем с откъснатия мост от купето. Другите модели - седан и комби също ли страдат от това понеже не съм видял оплакване от такива?
Последна промяна maxpower на 08 Май 2012, 13:45, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Май 2012, 13:23

maxpower написа:Аз имам само един въпрос. Гледам ,че тук и по дургите БМВ форуми се оплакват само купетата от този проблем с откъснатия мост от купето. Другите модели - седан и купе също ли страдат от това понеже не съм видял оплакване от такива?

По принцип това е по -скоро болежка на Е46 , не толкова на Е36 .... , типа на купето (седан , купе , компакт) не мисля , че е толкова от значение , по-скоро начина на експлоатация е проблема - Както беше казал liloff - " Ще ми дрифтите , а ?!" ...
В интерес на истината, аз такъв проблем на седан не съм видял !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 08 Май 2012, 15:56

На седана точно преди по-малко от година монтирах оригинални подсилващи планки от БМВ. И при мен се бяха откъснали на кръст две шпилки, но сега вече е бетон !!!
ИзображениеИзображение

Назад към E36