М43 Смуче въздух от някъде

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

М43 Смуче въздух от някъде

Мнение от Graphite » 04 Май 2012, 14:15

Преди време установих че колата смуче въздух от някъде около 3-ти цилиндър (М43). Реших че гарнитурата на всмукателните колектори е за смяна. така и направих ... тези две сутрини преди работа се занимавах със смяната на тази гарнитура - Смених я ! но резултат...Няма ;(

...идей и Съвети!?

Установявам че има смучене на въздух чрез спрей за карборатори - пръскам в областта около 3-ти и 4-ти цилиндър, при което работата на мотора осъзаемо се променя. Според вас има ли начин да смучи въздух от дюзата на бензина? или от къде другаде може да бъде :( :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: умряло 316 автоматично купе
Мечтае да кара: lancia HF integrale
Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик

Re: М43 Смуче въздух от някъде

Мнение от роско бмв gr » 06 Май 2012, 21:43

Tози филм го гледах скоро.Смених всички гарнитури и накрая се оказа гумения о-ринг(уплътнението на дюзата).Само да знаеш че си с една,щото на мен ми продадоха две-малка и голяма,Едната струва 6.50 и ги има само в Дару кар.Поръчвай и сменяй от там е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 06 Май 2012, 23:16

И аз си мисля че може да е от о-ринга на инжекторите.
Един съвет от мен,недей дава по 6лв на Дару Кар,ами като ги свалиш вземи едната гумичка и отиди да си вземеш 4бр(като сменяш,смени на всичките) и после като ги сложиш на дюзите мажеш с малко масло и тогава ги слагай на колекторите,че иначе голям зор ще видиш и може да ги скъсаш.
Дригия вариант е да видиш по realoem какъв е точния размер на тези гумички,купуваш си 4 бройки,сваляш,сменяш за 20мин и си :driving:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 07 Май 2012, 12:28

Първо мини на диагностика и след това по метода на изключването ... ! Успех!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 08 Май 2012, 15:18

Така, отне ми малко време този проблем, но мисля че имам решение вече :) Оказа се както казаха колегите по-горе, че О-пръстените на дюзите са заминали - 2 от тях бяха премазани и скъсани, а другите два до такава степен се бяха "изпекли", че при смяната се "счупиха". Благодаря на колегите за съвета за маслото - нямаше да се сетя:) с неговсичко си пасна както трябва :) сега вече го няма смученето на въздуха и колата работи доста по-добре:) :bchug:
Изображение

Назад към E36