Климатична инсталация от 318 на 320

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатична инсталация от 318 на 320

Мнение от tedy.y » 29 Апр 2012, 12:36

Здравейте колеги.Преди няколко месеца си взех БМВ 320 Е36 седан -1992г. с механичен климатроник но ми липсва радиатора за климатика и тръбите към купето,незнам за в купето също дали липсва нещо ако някой знае какво трябва да има в купето да знам какво да търся за липси.Намерих си от колега радиатор с перка и компресор от 318.Въпросът ми е дали може да се монтира климатична инсталация от 318 на 320 има ли разлики в закрепването ако може някой и снимки да приложи как изглежда монтиран климатик на 320 и дали е с перка радиатора или не.
Благодаря предварително.
E36,320 i,1992

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Re: Климатична инсталация от 318 на 320

Мнение от Vozq_bez_pari » 01 Май 2012, 18:59

ползвай търсачката има мн изписано по темата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Май 2012, 23:26

версията на климатика ти е първата слагана в е36 и има някои разлики..
пиши ми на лични ако ти заключат темата. ще ти дам още инфо..но трябва да видя снимки поне на това което има под капак.. то реално не е публикувано много за самите версии на климатици а те са няколко. модели компресори.. и тн.
управлението ти е първия вид. то не е е проблем.
компресора ти е по друг и фреона е един вид които е забранен вече. радиатора е като и на другите
тръбите са спрямо модела мотор.. и компресор, ако решиш да го събираш си купи друг компресор по добре че това я го заредили я не
за 6 цилиндровия двигател и компресора и тръбите са различни и тези от 318 няма да ти помогнат
за радиатора става. аз съм сложил радиатор от е39 и пак е ок с леко преправяне
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 04 Май 2012, 1:17

tedy.y написа:Здравейте колеги.Преди няколко месеца си взех БМВ 320 Е36 седан -1992г. с механичен климатроник но ми липсва радиатора за климатика и тръбите към купето,незнам за в купето също дали липсва нещо ако някой знае какво трябва да има в купето да знам какво да търся за липси.Намерих си от колега радиатор с перка и компресор от 318.Въпросът ми е дали може да се монтира климатична инсталация от 318 на 320 има ли разлики в закрепването ако може някой и снимки да приложи как изглежда монтиран климатик на 320 и дали е с перка радиатора или не.
Благодаря предварително.

Ако са ти сложили прасе (парно-клима) с управление клима и се ползва само за парно ще видиш доста мъка...
Ако искаш да разбереш дали е свързамо както трябва, свали кората под волана, ще видиш 2 букси една до друга, едната е бяла, а другата черна. АКо тези и 2те са заети ( включени) и няма свободни. То имаш инсталация за климатик и всичко в купето е наред!
Ако обаче на колата имаш само една букса и другата на климата виси, то ще има голяма разправия...
Иначе ти трябва, компресор, голям радиатор воден с датчкик за Т'., дехидратор, ел. перка и няколко метра жици....

Потребител
Аватар

Мнение от tedy.y » 07 Май 2012, 10:29

Благодаря на колегите които се отзоваха,относно буксите под волана ще погледна и ще направя снимки но така и не разбрах дали ако взема оборудване на климатична инсталация (радиатор с перка и компресор с тръба от компресора до радиатора) от 318-ка ще мога да го монтирам на моето освен тръбата с дехидратора която вероятно няма да стане.И нещо друго да попитам има ли нещо свързано от климатичната система което може да е под жабката имам една букса която е свободна но не знам за къде е.
E36,320 i,1992

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 07 Май 2012, 19:26

Колегите ти казаха че от 318 на 320 не става.Прасето с управлението ще ти пасне,но компресора и тръбите не стават,за това по-добре си вземи една цяла климатична инсталация от 6цилиндрово БМВ и ще ти е в пъти по-лесно ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Назад към E36