Става ли ГНП от 325 TDS на 325 TD -спешен въпрос?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Става ли ГНП от 325 TDS на 325 TD -спешен въпрос?
Колеги приятел има БМВ 325 TD 92г. и пита може ли да сложи ГНП от 325 TDS 94г.?
Re: Става ли ГНП от 325 TDS на 325 TD -спешен въпрос?
или по тачно казано взаимнозаминяеми ли са ГНП на TD и TDS при Е36

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
samokoveca написа:стават
Стават ама не стават,не подвеждаи човека.Едното е 993/995 а ТДС е с 994 помпа,ни плунжер ни елемент са сьщите а за ел управлението да не говорим.
Ако е само да се налуе в мотора и да стои там за красота е друг вьпрос
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
ами виж номерата на двете помпи дали отговарят
0988853655
presko79 написа:samokoveca написа:стават
Стават ама не стават,не подвеждаи човека.Едното е 993/995 а ТДС е с 994 помпа,ни плунжер ни елемент са сьщите а за ел управлението да не говорим.
Ако е само да се налуе в мотора и да стои там за красота е друг вьпрос
Прав е човека слушайте го.

- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Значи обяснявам. Няма значение дали е ТД или ТДС до 95 година помпата е 1, от 95 е друга. Плочките също са различни. Това са двата вида. Така, че дали е тд или тдс ако отговаря на годината са взаимнозаменяеми!!!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ето какво дава и РЕАЛоема по въпроса (нещо, което обичам да ползвам при сравняване на части от 2 различни автомобила, та
ето помпата за ТД от 92ра (БМВ Номер 13512244539)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
ето и помпата за ТДС от 94та (БМВ Номер 13512244966)
както се вижда разликите са в БМВ номерата както и в цените
Аз лично нямам абсолютно никакво понятие от дизели и особено предкамерните, това е с което мога да бъда полезен, а и още нещо, до колкото съм чел колегата presko79 е един от най-изявените майстори на ТД и ТДС, така че неговото мнение определено е ценно и трябва да се вземе под внимание
П.С. Тази помпа от ТДто пише, че се слага ДО 01/1994 в 325тд
а тази на ТДСа се слага ОТ 01/1994 в 325тдс
Успех
ето помпата за ТД от 92ра (БМВ Номер 13512244539)
ето и помпата за ТДС от 94та (БМВ Номер 13512244966)
както се вижда разликите са в БМВ номерата както и в цените

Аз лично нямам абсолютно никакво понятие от дизели и особено предкамерните, това е с което мога да бъда полезен, а и още нещо, до колкото съм чел колегата presko79 е един от най-изявените майстори на ТД и ТДС, така че неговото мнение определено е ценно и трябва да се вземе под внимание

П.С. Тази помпа от ТДто пише, че се слага ДО 01/1994 в 325тд
а тази на ТДСа се слага ОТ 01/1994 в 325тдс
Успех

благодаря на всички сложихме си от TD и всичко е ОК 

Колеги извинявайте че пиша тук, но понеже се говори точно за това което търся и аз, та вапроса ми е... Някой знае ли от каде мога да си намеря ГНП за ТДС Е36 с номер ( 13512244966 ) , намирам всякакви други но не и такава каквато ми трябва.Помогнете ако знете нещо.Други помпи нестават с 994 съм, прафихме силов тунинг във Варна на колата и не постигнахме нищо заради помпата.Неможе да ми даде повече гориво и в сервиза на Бош я вкарахме, казаха че на този етап с тая помпа няма как да и се пусне гориво, а трябваше да тръгне от заводски настройки на помпата само със софтуерно зададено гориво? Помогнете моля и мерси предварително!

_Cobrata_ написа:Колеги извинявайте че пиша тук, но понеже се говори точно за това което търся и аз, та вапроса ми е... Някой знае ли от каде мога да си намеря ГНП за ТДС Е36 с номер ( 13512244966 ) , намирам всякакви други но не и такава каквато ми трябва.Помогнете ако знете нещо.Други помпи нестават с 994 съм, прафихме силов тунинг във Варна на колата и не постигнахме нищо заради помпата.Неможе да ми даде повече гориво и в сервиза на Бош я вкарахме, казаха че на този етап с тая помпа няма как да и се пусне гориво, а трябваше да тръгне от заводски настройки на помпата само със софтуерно зададено гориво? Помогнете моля и мерси предварително!![]()
Нищо не разбрах . Ясно е едно 994 помпа търсиш ама не е тука мястото има си раздел "продава" . И как не успяха да й пуснат гориво на таз помпа твойта управлението ли е изгоряло или кво . И гориво софтуерно само ако сменят горивните карти не знам тоз сервиз чипват ли или помпи оправят пък то и стоков вариант на софта пак пуска гориво . Иначе от плочката горе се бута горивото как да не може , да не е със заводската пломба още бре .
14 мнения
• Страница 1 от 1