Спиране на инжекторите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Спиране на инжекторите
Здравейте колеги,днес си сложих газова уредба на м43б18(96') обаче незнам как да си спра дюзите понеже двигателя е от по-новите м43,а не от първите и всяка дюза е вързана по отделно,нямат общ кабел,а са общо 8 кабела.На стария ми бяха вързани 2х2 и всичките имаха един общ и там спирането е лесно.
Предполагам тук или е всяка за себе си или пак са вързани 2х2 защото има 4 еднакви кабела и другите 4 са различни цветове.
Благодаря предварително на отзовалите се!

Благодаря предварително на отзовалите се!

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Re: Спиране на инжекторите
Никой ли няма газова с този двигател?Кажете как да ги спра или ако имате някоя схема,за да видя как са вързани 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
dicho0o написа:Никой ли няма газова с този двигател?Кажете как да ги спра или ако имате някоя схема,за да видя как са вързани
Аз имам,ма при мене монтираха емулатор.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Емулатора за какво е,да лъже компютъра че работят инжекторите ли?Предната си я карах без емулатор и нямах някакви грижи,просто искам да знам как да си спра дюзите,защото така ми гори бензина и не ме устройва
Както обясних са общо 8 кабела - 4еднакви и 4 различни,което ме кара да си мисля че някъде по-навътре във връзките са вързани тези 4 еднакви на едно и ако е така мисля че нямам никакъв проблем за спирането им,но искам някой да каже точно за този модел м43(по-новия 96') как са му спрени или да ме насочат към схема...

Както обясних са общо 8 кабела - 4еднакви и 4 различни,което ме кара да си мисля че някъде по-навътре във връзките са вързани тези 4 еднакви на едно и ако е така мисля че нямам никакъв проблем за спирането им,но искам някой да каже точно за този модел м43(по-новия 96') как са му спрени или да ме насочат към схема...
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
dicho0o написа:Емулатора за какво е,да лъже компютъра че работят инжекторите ли?Предната си я карах без емулатор и нямах някакви грижи,просто искам да знам как да си спра дюзите,защото така ми гори бензина и не ме устройва![]()
Знам ,че може и без него.Ама като сложих газовото и аз се чудех като тебе от къде да ги спра и хванах та я закарах на газаджийте да я оправят.Те пък взели ,че сложили емулатор...после ще хвърля едно око да видя кое къде са връзвали.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Идеално колега,ще ми бъде от полза 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Прекъсва се масата, еднаквите кабели трябва да са ти масата, виж.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:Прекъсва се масата, еднаквите кабели трябва да са ти масата, виж.

успех

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Не е така,както го описваш е направено на първото м43,а това като му отворя капака(той е под колекторите) и там са мноого кабели и се виждат 8-те кабела от инжекторите че отиват към компютъра...но си мисля че някъде по-навътре може да са свързани 2х2 или пък е всяка за себе си,ако някой може да помогне със схема 

- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колега, кабелите се съединяват в пластмасовата кутия, която е зад двигателя. Общия кабел за дюзите е червен с бяла ивица. От рейката с дюзите идват 4 кабела и се съединяват с един по-дебел червен с бяла ивица. Именно този по-дебелия трябва да прекъснеш. След това провери дали пали на бензин.Ако всичко е ок не трябва да запали.Понеже аз като рязах, първо срязах един кабел, който пак беше червен с бяла ивица, но колата пак си палеше на бензин.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Ще проверя през уикенда,говориш ми за кутията под чистачките нали,защото там отиват всички кабели от двигателя...
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Да, колега. Точно тя е кутията.
- j_enev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
Най-добрия вариянт е с емулатор защото така няма да ти трупа грешки ,но ако не ти се купува можеш да ги прекъснеш от червения с бяла лента кабел намиращ се точно до бушонерата .Там има три кабела червено с бяло ако искаш да прекъснеш дюзите прекъсваш средния по дебелин, ако искаш да спреш бензиновата помпа прекъсваш най дебелия.Аз бях си прекъснал дюзите,но като покарах малко взе да трупа грешки и на бензин не работеше както трябва и сложих емулатор и сега нямам никакви ядове вече повече от година
13 мнения
• Страница 1 от 1