Смяна маншон на шарнир Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Смяна маншон на шарнир Е36
Дванадесетостен №30 
viewtopic.php?f=8&t=202634
Доста хора се оплакват, че трудно се избива полуоската от главината. Аз лично не съм го правил, но ако ми се наложи, едва ли бих започнал без да имам скоба за главини.

viewtopic.php?f=8&t=202634
Доста хора се оплакват, че трудно се избива полуоската от главината. Аз лично не съм го правил, но ако ми се наложи, едва ли бих започнал без да имам скоба за главини.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Офф, то 24 е резбата. Абе стори ми се много малка тая гайка, ама викам Реалоем-а не лъже 

- tashev_kiril
-
-
Dirty M5 driveR написа:Полуоската се сваля като се развие гайката на външното каре, а на вътрешното му се развият болтовете, което го държат за диференциала. За тампоните предполагам имаш предвид тези http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=293793. В темата е обяснено всичко. Важно е точно тези големи тампони да са здрави, защото тяхното движение определя сходимостта на колелото, а както е ясно на всички лошата сходимост води до неправилно износване на гумите, а също и до влошено поведение на колата.
Да тези тампони са. Може ли да ми кажеш кой номер от схемата се пада този тампон ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Номер 4,може да се смени(трудно) и бе да сваляш носача,препоръчвам ти полиуретан.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Да, 4 е, и аз препоръчвам полиуретан
Не че съм ползвал, но определено е по-добрия избор, защото там така или иначе не е желателно носача да мърда.

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
И аз препоръчвам полируетан защото се слага на ръка ,по лесно и колата се усеща доста по-стабилна. 

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- tashev_kiril
-
-
Благодаря и аз се бях насочил към 4-ти номер. Ами ще взема гумен, привърженик съм на теорията, че немеца го е направил така с някаква цел. В случая целта би трябвало да е по - мека возийка
, защото ако не се съсипва този тампон от вибрациите и ударите, някъде другаде ще започне да се пука "гърнето"
, а и имам приятел, който ми дава големи намаления на частите и ми подбира винаги от добрите марки.
Искам да ви питам още нещо. Днес ще ми носят полуоска, заедно с носача, барабана и АБС датчик, така предложи колегата с който се чух да я купя, не му се сваляло и се надявам, че е така, и дано няма някакъв друг проблем от сорта не възможно избиване, макар, че пред чука всички са равни
/аз също съм с барабан, а АБС датчика на диагностика ми дава грешка и затова и него искам да сменя, а и лампата ми свети/. Цената която достигнахме е 30 лв. за всичко и твърди, че си е карал колата преди да я разпродава и не е имало чукване мъкване, макар, че като я разклатя тя ще си каже дали е здрава 
Понеже колегата твърди, че е от М40 каквато и ми трябва, та някой знае ли как да се уверя, че полуоската е за мен /диаметър, шлици, дължина, може би/ и АБС датчика знам, че трябваше да има конкретни Ом-ове. Знам, че за различните двигатели се слагат различни дифове и от там има разлика и в полуоските.

Искам да ви питам още нещо. Днес ще ми носят полуоска, заедно с носача, барабана и АБС датчик, така предложи колегата с който се чух да я купя, не му се сваляло и се надявам, че е така, и дано няма някакъв друг проблем от сорта не възможно избиване, макар, че пред чука всички са равни

Понеже колегата твърди, че е от М40 каквато и ми трябва, та някой знае ли как да се уверя, че полуоската е за мен /диаметър, шлици, дължина, може би/ и АБС датчика знам, че трябваше да има конкретни Ом-ове. Знам, че за различните двигатели се слагат различни дифове и от там има разлика и в полуоските.
- sas_88
- ентусиаст
-
Няма разлика,слагай и карай. 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега не го мисли,вземай и слагай,то за 30лв си е направо подарък 

- tashev_kiril
-
-
А има ли разлика между полуоските на седан и купе и има ли проблем, че ще взема от седан е36 който е без АБС заводски, а моята е с АБС?
Последна промяна tashev_kiril на 23 Апр 2012, 13:55, променена общо 1 път
- sas_88
- ентусиаст
-
tashev_kiril написа:А има ли разлика между полуоските на седан и купе и има ли проблем, че ще взема от седан е36 който е без АБС замодски, а моята е с АБС?
Възможно е да няма дупката за датчика,ама несъм съвсем сигурен.Иначе полуоските от кола без АБС нямат гривната от която чете датчика.Разлика купе седан няма.
- tashev_kiril
-
-
sas_88 написа:tashev_kiril написа:А има ли разлика между полуоските на седан и купе и има ли проблем, че ще взема от седан е36 който е без АБС замодски, а моята е с АБС?
Възможно е да няма дупката за датчика,ама несъм съвсем сигурен.Иначе полуоските от кола без АБС нямат гривната от която чете датчика.Разлика купе седан няма.
А разлика лява - дясна полуоска има ли ?
- sas_88
- ентусиаст
-
tashev_kiril написа:sas_88 написа:tashev_kiril написа:А има ли разлика между полуоските на седан и купе и има ли проблем, че ще взема от седан е36 който е без АБС замодски, а моята е с АБС?
А разлика лява - дясна полуоска има ли ?
Няма
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2