Колата ми гасне в движение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 da F11
Мечтае да кара: M5 Hurricane

Re: Колата ми гасне в движение

Мнение от батекики » 27 Дек 2011, 10:13

колега какво стана, намери ли проблема защото и при мен има подобни симптоми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 27 Дек 2011, 10:33

батекики написа:колега какво стана, намери ли проблема защото и при мен има подобни симптоми

при мене беше същата работа колата беше "пушка" отидох с нея на работа запали си без проблем и след 1 мин почна да губи обороти и сама даги вдига накрая угасна запали отното от ряс и след 10 сек почна пак да губи обороти и пак угасна трети пат не запали оказа се че единия от кабелите на бензиновата помпа е давал на касо и е растопил буксата на бензиновата помпа след което е изгоряла бензиновата помпа като я искарахме чукнах я няколко пати почна пак да роботи и пак спря такаче може пак от бензинова помпа да се получи проблема ако е изгоряла принудително заради някой кабел както викат по опитните колеги иди на диагностика
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е30 325ix

Мнение от Xao » 27 Дек 2011, 13:23

Проблемът и при мен бяха кабелите на буксата на бензиновата помпа. Бяха вързани по странен начин и не даваха добър контакт, с нова букса се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от батекики » 27 Дек 2011, 14:46

при мен си пали и се форсира до прекъсвач, но когато карам в един момент почва да заглъхва, придърпва и двигателя притресва на 500 об. все едно помпата неподава гориво, но ако и подам газ до край, само до край, се форсира, 2-3 пъти като я форсирам и се оправя, преди го правеше при дъжд-локва, сега и в сухо време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 28 Дек 2011, 0:12

+1 за датчика на валовете :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Дек 2011, 0:20

Войводата написа:+1 за датчика на валовете :yes:

ми той автора е споделил от кво е бил проблема, ма може да продължите със залаганията :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е30 325ix

Мнение от Xao » 28 Дек 2011, 3:11

zazomazo написа:
Войводата написа:+1 за датчика на валовете :yes:

ми той автора е споделил от кво е бил проблема, ма може да продължите със залаганията :mhihi:

може би отговорът е за батекики

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e91 lci 320d

Мнение от stoichev87 » 29 Мар 2012, 0:26

Здравейте!Аз имам подобен проблем и да не правя нова тема,ще пиша тук.Колата е 318ис м44.Проблема е ,че падат оборотите и колата гасне в движение,а понякога и гърми(когато изгасне пали веднага-гасне пак и така няколко пъти и след време се оправя).Бях на две диагностики и нищо не откриха.Свещи ,кабели,филтри,гофрето,маркучи,клапан на картерните газове всичко е наред

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от батекики » 31 Мар 2012, 1:04

stoichev87 написа:Здравейте!Аз имам подобен проблем и да не правя нова тема,ще пиша тук.Колата е 318ис м44.Проблема е ,че падат оборотите и колата гасне в движение,а понякога и гърми(когато изгасне пали веднага-гасне пак и така няколко пъти и след време се оправя).Бях на две диагностики и нищо не откриха.Свещи ,кабели,филтри,гофрето,маркучи,клапан на картерните газове всичко е наред

ламбда сонда?

Потребител
Аватар

Мнение от stoichev87 » 31 Мар 2012, 12:46

батекики написа:
stoichev87 написа:Здравейте!Аз имам подобен проблем и да не правя нова тема,ще пиша тук.Колата е 318ис м44.Проблема е ,че падат оборотите и колата гасне в движение,а понякога и гърми(когато изгасне пали веднага-гасне пак и така няколко пъти и след време се оправя).Бях на две диагностики и нищо не откриха.Свещи ,кабели,филтри,гофрето,маркучи,клапан на картерните газове всичко е наред

ламбда сонда?

Добре е.Възможно ли е да е от бензиновата помпа?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от батекики » 13 Апр 2012, 8:35

stoichev87 написа:
батекики написа:

ламбда сонда?

Добре е.Възможно ли е да е от бензиновата помпа?

амиии...сега като се замисля от всичките сервизи дето обикалях само в един ми казаха че вероятно е от помпата, но няма логика щом го прави от време на време, погледни си всички маркучи на стъпковото, но ги огледай хубаво може да има сцепено и да не се вижда, свали ги и с огъване ги огледай хубаво, пиши ако има резултат.

Потребител
Аватар

Мнение от stoichev87 » 20 Апр 2012, 19:45

Излезе датчик разпределитилен вал.Диагностиката не го хвана.Замериха датчиците и този беше отишъл

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от батекики » 21 Апр 2012, 18:56

stoichev87 написа:Излезе датчик разпределитилен вал.Диагностиката не го хвана.Замериха датчиците и този беше отишъл

ами аз със м40 б16 имам ли такива?

Предишна

Назад към E36