325тдс забива при смиана на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Petar Staev
- Потребител
-
325тдс забива при смиана на скоростите
здравеите приатели............живеиа в англиа и до скоро карах 325и но след като смених работата ми се наложи да патувам по 150 мили на ден и затова си купих 325tds.смених му всицко което триабва да се смени,но има един проблем които ме дразни.при смиана на скоростите колата забива за по секунда две и след това все едно ништо не е станало.не всеки път го прави ,но но не е и риадко.не тресе мотора,не мени обороти,единствено забива при смиана на скоростите и то не всеки път.молиа помогнете ми заштото тук маисторите са скъпи и ние пипаме сами доколкото можем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: 325тдс забива при смиана на скоростите
Колега 99% съм сигурен, че проблема е в плочката на помпата.
Закачия на диагностика, там най вероятно ещ покаже грешка fuel quantity actuator.
Проблема се решава със друга.
Закачия на диагностика, там най вероятно ещ покаже грешка fuel quantity actuator.
Проблема се решава със друга.

- Petar Staev
- Потребител
-
можеш ли да ми кажеш колко горе долу струва в българиа ....нова и втора употреба.и каде стои тази пло4ка....дали ште мога да иа смениа сам,имам инструменти........извиниаваи,но пак казвам 4е тук е много скапо да отидеш на маистор......за смиана на масло взимат цената на маслото и ние българите си правим колите сами доколкото можем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ако се окаже това проблема решението не е много скъпо.
Имайки в предвид, че в момента има доста ТДС-ки на части.
Нова е скъпа ~700-800лв.
Втора ръка около 150-200лв.
Можеш да си я сменш сам, отгоре на помпата е, има един специален инструмент за единия болт.
После трябва да се регулира горивото при монтажа.
Преди да преминеш към смяна пробвай да сипеш добавка за почистване за дизел.
Може да окаже положителен ефект, но шанса е малък.
Ако е това проблема с времето ще почне да го прави по често и накрая ще почне да гасне колата.
Имайки в предвид, че в момента има доста ТДС-ки на части.
Нова е скъпа ~700-800лв.
Втора ръка около 150-200лв.
Можеш да си я сменш сам, отгоре на помпата е, има един специален инструмент за единия болт.
После трябва да се регулира горивото при монтажа.
Преди да преминеш към смяна пробвай да сипеш добавка за почистване за дизел.
Може да окаже положителен ефект, но шанса е малък.
Ако е това проблема с времето ще почне да го прави по често и накрая ще почне да гасне колата.

- Petar Staev
- Потребител
-
сега приателио извиниаваи,но аз забравих да кажа наи важното..........зна4и тук по малките градове и села дизелите масово се карат с 4ервен дизел....това е нафта коиато е за трактори и строителни машини,мотокари и багери,но е много евтина и затова 70 процента от колите се карат с неиа.....зна4и това е нелегално естествено ,и се правиат масови проверки,но пове4ето провериават камиони и бусове.имам приатели които карат нови коли на по година с тази нафта.казаха ми само да си смениам по 4есто горивниа филтар и да купиа ниакаква добавка редекс мислиа 4е се казваше коиато да слагам 4ат пат.може ли вси4ко да е този дизел заштото колата е ма 130000 мили и се самниавам да е карана с нешто друго освен с тоиа дизел.да пробвам ли с половин резервоар хубава нафта коиато тук наистина е хубава плус добавка за про4истване ....да карам 5,6 дена и да напиша докаде сам стигнал..........как мислиш???
- vld
- Старши ентусиаст
-
В такъв случай може само да е зацапана и да има положителен ефект добавка + хубава нафта.
Сипи цял резервоар както е предписанието на повечето такива добавки за почистване.
Баси неочаквах на острова да се кара с шано нафта честно
Сипи цял резервоар както е предписанието на повечето такива добавки за почистване.

Petar Staev написа:сега приателио извиниаваи,но аз забравих да кажа наи важното..........зна4и тук по малките градове и села дизелите масово се карат с 4ервен дизел....това е нафта коиато е за трактори и строителни машини,мотокари и багери,но е много евтина и затова 70 процента от колите се карат с неиа.....зна4и това е нелегално естествено ,и се правиат масови проверки,но пове4ето провериават камиони и бусове.имам приатели които карат нови коли на по година с тази нафта.казаха ми само да си смениам по 4есто горивниа филтар и да купиа ниакаква добавка редекс мислиа 4е се казваше коиато да слагам 4ат пат.може ли вси4ко да е този дизел заштото колата е ма 130000 мили и се самниавам да е карана с нешто друго освен с тоиа дизел.да пробвам ли с половин резервоар хубава нафта коиато тук наистина е хубава плус добавка за про4истване ....да карам 5,6 дена и да напиша докаде сам стигнал..........как мислиш???
Бате честно да ти кажа много си прав за червената нафта пълен кенеф е пък и не ти ли идва в повечко разхода с тая боза .Ти само наври нос в нея и кажи после честно мирише ли ти на нафта , и тук има такава и от собствен опит да ти кажа няма смисъл след недълго ще ти излезе по-скъпо ( ако вече не е ) . Както те е посъветвал колегата по-горе сложи добавка и нормална нафта само и покарай , но е божа работа положителния резултат . ГНП ти е с електронно регулиране и не понася много байганьовщини ( макар и тука да си ги правим ) та по-скромно с евтинийките . Айде отивай за добавка и почети малко в Е34 подфорума във важни теми има за тези гнп-та и кое как се маха и слага и регулира , не е сложно ама почети преди това изписано е много . Успех.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
vld написа:В такъв случай може само да е зацапана и да има положителен ефект добавка + хубава нафта.
Ще са прегладнели джентълмените

Инак правилно ,цъфнала му е плочката на тоя ТДС
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Petar Staev
- Потребител
-
тогава смърт на 4ервената нафта,край....ниама пове4е....ама пък не мирише лошо бе брат и мазни4ка е....кат ми донесат туби4ките и им се радвам кат малко дете.......сипвам с фуниата и ми е драго да иа гледам как 4ервенеее........ина4е истинската е скъпа брат ама ште триабва да се примириа и да сипвам само хубаво гориво.......ще пиша докаде сам стигнал пи4ове......ще се смениа ли пло4ка или не....дано не
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ще ти се оправи проблема!Смени нафтата и горивния филтър исложи добавка на БМВ казва се дезолит К. 

- Petar Staev
- Потребител
-
здравеите пи4ове,проблема се реши след като сменихме педала на газта,нито е било пло4ка ,нито помпа,смених пло4ка.......греда,карах две седмици с добавки РЕДЕКС после и една немска на бмв и ништо и в форума про4етох за проблем с педала....викам Краи ...от него ште е........тук намерих едно е 36 на 4асти и от него свалиах вси4ко което смених......даже и 4иста4ките си смених и пак прекъсваше при смиана на скростите....и накрайа смених педала след като про4етох в форума за този проблем.и колата тръгна все едно ништо не е било.......касмет на вси4ки .....благодариа на вси4ки.....
11 мнения
• Страница 1 от 1