проблем със спирачките-решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
проблем със спирачките-решен
здравей те колеги!проблема ми е следния,отначало неми спираха добре задните колела и реших ме да обезваздуша малко системата да неби да има въздух но протече една боза от пропчиците и решихме да сменим течноста източих от казанчето със една спринцовка течноста и налях нова и започнах да помпа педала а дядо изпускаше от задно ляво колело течност зада изкараме старата но малко по късно педала на спирачките стана мн. мек и от зад спря да илиза течнос а от пред излиза и сега само предните колела спират но с голямо натискане на педала до край.моля за някакви съвети 

Последна промяна CooL123Es на 18 Апр 2012, 14:55, променена общо 1 път
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: проблем със спирачките
Не сте я обезвъздушили като хората
Започва се от най-далечното към най-близкото до помпата...т.е задно дясно,след това задно ляво,предно дясно и накрая предно ляво...ако не сте го правили и не знаете как по-добре отиди в някой сервиз,че спирачките не са шега работа

Започва се от най-далечното към най-близкото до помпата...т.е задно дясно,след това задно ляво,предно дясно и накрая предно ляво...ако не сте го правили и не знаете как по-добре отиди в някой сервиз,че спирачките не са шега работа

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- metodi80
- старши ентусиаст
-
CooL123Es написа:здравей те колеги!проблема ми е следния,отначало неми спираха добре задните колела и реших ме да обезваздуша малко системата да неби да има въздух но протече една боза от пропчиците и решихме да сменим течноста източих от казанчето със една спринцовка течноста и налях нова и започнах да помпа педала а дядо изпускаше от задно ляво колело течност зада изкараме старата но малко по късно педала на спирачките стана мн. мек и от зад спря да илиза течнос а от пред излиза и сега само предните колела спират но с голямо натискане на педала до край.моля за някакви съвети
Колега , я обясни точно как ти си помпал и точно как дядо ти е изпускал от зад течността ?
Значи процедурата е следната ....
Пробката на съответно колело е затворена , ти напомпваш на педала докато се втърди прилично и задържаш в това положение (натиснат педала ) , след това дядо ти (или който там ти помага) отвива пробката ,изтича някаква течност (същевременно на теб педала ти потъва до долу ) , ти задържаш педала в долно положение , другия човек завива пробката , след което ти пак напомпаваш и така цикъла се повтаря много пъти , докато не се виждат балончета в течността .... През цялото време на тая процедура се следи нивото на спирачната течност в казанчето и тя не бива да спада под минимума (даже моя съвет е да я държите непрекъснато на максимума ....)
Това , което предполагам вие сте направили е следното , ти си налял течност в казанчето , започнал си да помпаш на педала , а дядо ти е отвил пробката от зад и не я е завивал изобщо , ти си помпал до някое време , от зад е излизало известно време течносто , но при помпането е дръпнало въздух през самата пробка от зад и до там е било със спирачките от зад !
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:CooL123Es написа:здравей те колеги!проблема ми е следния,отначало неми спираха добре задните колела и реших ме да обезваздуша малко системата да неби да има въздух но протече една боза от пропчиците и решихме да сменим течноста източих от казанчето със една спринцовка течноста и налях нова и започнах да помпа педала а дядо изпускаше от задно ляво колело течност зада изкараме старата но малко по късно педала на спирачките стана мн. мек и от зад спря да илиза течнос а от пред излиза и сега само предните колела спират но с голямо натискане на педала до край.моля за някакви съвети
Колега , я обясни точно как ти си помпал и точно как дядо ти е изпускал от зад течността ?
Значи процедурата е следната ....
Пробката на съответно колело е затворена , ти напомпваш на педала докато се втърди прилично и задържаш в това положение (натиснат педала ) , след това дядо ти (или който там ти помага) отвива пробката ,изтича някаква течност (същевременно на теб педала ти потъва до долу ) , ти задържаш педала в долно положение , другия човек завива пробката , след което ти пак напомпаваш и така цикъла се повтаря много пъти , докато не се виждат балончета в течността .... През цялото време на тая процедура се следи нивото на спирачната течност в казанчето и тя не бива да спада под минимума (даже моя съвет е да я държите непрекъснато на максимума ....)
Това , което предполагам вие сте направили е следното , ти си налял течност в казанчето , започнал си да помпаш на педала , а дядо ти е отвил пробката от зад и не я е завивал изобщо , ти си помпал до някое време , от зад е излизало известно време течносто , но при помпането е дръпнало въздух през самата пробка от зад и до там е било със спирачките от зад !
здр.колега като си написасал по съштия начин го правихме и всичко бе наред педала бе твърд и обезваздушена но преди да приключим такмо вече стегнато всичко и натиснах педала и тои изчезна да неби помпата да е заминала
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
metodi80 написа:изтича някаква течност (същевременно на теб педала ти потъва до долу ) , ти задържаш педала в долно положение , другия човек завива пробката , след което ти пак напомпаваш
четох наскоро по чужди форуми пишеше педала да не се натиска до долу, щото се прецаква помпата. требва да се затяга като почне да потъва ама преди да стигне пода.
Методи правилно го е обяснил щото и аз така знам от едно време . Обаче вече си ги правя как не трябва уж ама ефект пак същия положителен , помпам на отворена пробка докат свърши въздуха . Само че правя две завъртания на четирите колела за по-сигурно и си става работата , мисля няма откъде толкоз да дръпне въздух , че последното натискане надолу да не го изгони тоя дет е влязъл през резбата на щуцера . А колкото до колегата с темата има два варианта да е избутал само старата течност и да е останало въздух между нея и новата то и затова ако системата събира литър (примерно) помпаш и въртиш колелета докат завъртиш литър и половина и системата е пълна , хем прочистване хем сигурация избягал е въздуха. Другия номер е да са изпуснали гумички на главния цилиндър щот от много помпане и напъване се случва и това поне от личен опит макар и не на БМВ , та понеже нямаше откъде ремонтен комплект та нова помпа накрая , ако е това се вижда където е зхваната помпата към сервото просълзява . Успех и реда за обезвъздушаване е важен. А и друго май също важно за варианта по който аз обезвъздушавам , маркучлето да е меко и да влиза стегнато в щуцерчето на съответния спирачен апарат т.е. да има един вид херметичност във връзката между двете .
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем със спирачките-решен
благодаря ви за отзивите и на колегата методи 80 и др.път ми е помагъл но проблема бе в помпата смених я и се оправи всичко. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
аз затва не я обезвъздуших по тоя метод ами отидох с вакум да ми я дръпнат.
недейте да помпате педала до долу, тва не е жигула. методи хубаво го е обяснил ама не се прави така щото помпата е чао и вместо да си оправите спирачките ще ги пр*ебете
недейте да помпате педала до долу, тва не е жигула. методи хубаво го е обяснил ама не се прави така щото помпата е чао и вместо да си оправите спирачките ще ги пр*ебете

CooL123Es написа:благодаря ви за отзивите и на колегата методи 80 и др.път ми е помагъл но проблема бе в помпата смених я и се оправи всичко.
Здрасти колега, би ли поделил колко ти излезе спирачната помпата като цена ? И каква марка е..
И още нещо - 6 или 4 цилиндрова е колата? (питам в случей че има разлика в помпите..)
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
Sea Eagle написа:CooL123Es написа:благодаря ви за отзивите и на колегата методи 80 и др.път ми е помагъл но проблема бе в помпата смених я и се оправи всичко.
Здрасти колега, би ли поделил колко ти излезе спирачната помпата като цена ? И каква марка е..
И още нещо - 6 или 4 цилиндрова е колата? (питам в случей че има разлика в помпите..)
здравеи за цена немога да ти кажа че я взех от моргата без пари но аз не съм и в бг.но мота е 320 но взех от по малка мисля че бе 318 не съм сигорен но бе 4 цилиндрово и моята е с 3 изхода,а има и с 2ва на по новите,преди това бях свалил от един компакт 94г. 318 ти и след това от 320 96г. но не стват че са с 2ва изхода но са напълно еднакви от 318 и 320 само гледай с колко изхода е тоята.
10 мнения
• Страница 1 от 1