bmw 325 tds проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Borislav bmw
- Потребител
-
bmw 325 tds проблем
Здравейте. Значи да ви попитам за един проблем при bmw 325 tds. Преди време още зимата изведнъж взе да прави проблем със сутрешното палене , върти доста време , тъкму да запали вдигне оборотите и пак ги свали , но в крайна сметка в повечето случай като го палех всеки ден върти , върти и накрая запали , ако не падне акумулатора , това се случваше при по студено време. Сега сутрин пали по добре , но се появи нещо друго. Като го покарам и оставя примерно 10-15 (20-30) минути върти доста време. Понякой път го няма това нещо , но взе да става все по често и по често , като го оставя повечко време да изстине не в синьото ами малко по загряло си пали нормално. Ако имате напредстава да ме насочите на някъде ще съм ви много благодарен.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: bmw 325 tds проблем
А не ти ли е направило впечатление , че кат го оставиш повечко време ( ама не в синьото
) все пак подгрява , а иначе след 15-20 минути не. Това ако е така ( а то е ) имаш затруднен топъл старт и е писано колкото "Война и мир " и още повече
. Това се случва най-вече поради две причини , едната е износен нагнетателен елемент на ГНП ( по-рядко ) и другата е поизносени вериги ( ангренаж ) което връща предварението на запалването под нормалните стойности и в повечето случаи иска настройка ( дава се предварение чрез завъртане на ГНП ) при специалист който знае какво прави и има подходящата апаратура да следи тази настройка в реално време , а не да и бае на боб
. Не е страшно нормална операция спадаща към обслужването на автомобила и що не пишеш брат оттде си ами няква такава постна информация
. Айде успех и сигурно пак ще питаш нещо свързано с предпоследното изречение май
или ще попрочетеш за тоя двигател в е34 подфорума важни теми да ти се избистри съвсем.
А, нещо интересно , днес регистрация и веднага с първо мнение и одобрена тема дет е писано с тонове по нея
, нови правила ли има нещо . viewtopic.php?f=49&t=176365

Айде и аз да кажа, че и моята ми го прави този номер. 318 тдс. Ако правилно съм разбрал колегата, топла си пали от раз, като моята. Но... като изстине и се почва. Не дай боже да не е карана 1-2 дни. Така че студения старт го няма. Всички лампи си изгасват нормално, има подгряване, но не ще, докато не падне акумулатора. ГНП ли е, или извинявам се, но съм новак, имало датчик/генератор на импулси който задейства старта /оборотите на коляновия вал ли брои? - тогава проблемът е в акумулатора че не може да развърти маховика с нужната честота./ Поне при бензинките с инжектор е така. Благодаря и се извинявам още веднаж, ако съм раздразнил някой.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Еми случват се и такива неща а именно някой да се сети за този форум,само когато му се яви проблем.Тъй като сме тук ,за да си помагаме,то аз ще препоръчам на момчето да се поразрови тук и да събере достатъчно инфо кой авторитет от тук занимаващите се с услуги в тази сфера а именно ТДС тънкостите му е най-близо и тутакси да иде при него със същото обяснение. На мен ми намирисва за проблем свързан с пропуски по горивните пътища,както и умна дюза и т.н.ТДС-а не е чак толкова проста машина,че от тук да можем да ти кажем какво точно и е.Проблема може да е комплексен и да засяга много детайли,не само един.Требва си майстор,ние тук само насоки можем да дадем.
5 мнения
• Страница 1 от 1