Подгряващи пръскалки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 29 Дек 2008, 1:09

DirtySouth написа:
ned_gm28 написа:При някои модели подгрева на огледалата е с автоматично подгряване(с термореле).При други са свързани към подгрева на задното стъкло.Така че провери при теб какво е положението!Аз бих ги свързал към подгрева на огледалата(ако има такъв)! ;)

Не е верно или има бъг някъв ! На повече от 10тина е36ци съм пробвал и на всички си грее постояно щом се запали колата дори и при +40 градуса лятно време при огледалата
И на моята подгрева на огледалата работи постоянно,от на4алото си мислех 4е нещо са поврвдени :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 29 Дек 2008, 2:05

ludia написа:
Не е верно или има бъг някъв ! На повече от 10тина е36ци съм пробвал и на всички си грее постояно щом се запали колата дори и при +40 градуса лятно време при огледалата

Не това не е вярно. Имам заводски подгрев на пръскалните и към тях има кабел който се спуска в десния въздуховод на които има един кръгъл термо датчик. И под 10 градуса при контакт започват да греят.
Не бъркаите термо датчика на борда в левия въздуховод които е издаден като пирон с този в десния въздуховод които е като доляма дръгла монета и е за пръскалките.

Говориме за огледалата дето нямат датчик
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 29 Дек 2008, 2:50

ludia написа:

Не това не е вярно. Имам заводски подгрев на пръскалните и към тях има кабел който се спуска в десния въздуховод на които има един кръгъл термо датчик. И под 10 градуса при контакт започват да греят.
Не бъркаите термо датчика на борда в левия въздуховод които е издаден като пирон с този в десния въздуховод които е като доляма дръгла монета и е за пръскалките.

А така. Огледалата са на контакт - зиме лете винаги греят и така си е фабрично, пръскалките и ключалките са с тоя датчик дето говорим аз и колегата, какво сложно има какви бъгове кви 5лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Re: Подгряващи пръскалки

Мнение от Бай Семо » 25 Мар 2012, 23:59

Да отупам прахта малко , аз нямам подгрев но си поиграх да си направя хоум - мейд с резистори които залях със силикон. Всичко ми стъпи няколко лева " под 10 " . Ето и част от идеята на колега от vw форума. Ето какво имам предвид.
Резистора, който съм снимал е за пример, мисля, че е някъде към 950ома.
Трябва да си вземете резистор 0.25вт. около или по-малко от 900 ома.
Изображение
Изображение
Изображение
:bowdown: М/у другото колкото по-малка е стойността на резистора /500ома/ толкова по-силно ще грее.
Изображение

Предишна

Назад към E36