Охладителна система М52B28

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: E21 315 купе
Мечтае да кара: E21 Alpina

Охладителна система М52B28

Мнение от mitakaBE » 20 Мар 2012, 22:03

Колата беше с м42б18 с ел,перка на водния радиатор след swap с м52б28 останах със същия воден радиатор за които проверих и разбрах че е същия по размери като на м52б28 , но незнам дали ел.перката би смогнала да охлажда 28-цата , тъй като имам желание да премахна товарещото мотора виско !
Моля само компетентните по този въпрос да се включат, а не всеки трети които иска да трупа мнения .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Охладителна система М52B28

Мнение от shengi » 20 Мар 2012, 23:22

Ел. перка вместо виско или ел перка за климатика и нямаше нищо като перка между двигателя и радиатора.
Ако си бил с ел перка между мотора и радиатора няма шанс да я оставиш понеже 6-така е по дълъг и няма място за ел перката, освен ако не се заиграеш и да си преправиш дифузьора.Но пък тогава дали ще е толкова ефектно?Поразтърси се из тунинг подфорума или в подфорум е30 там имаше колеги направили го с вентилатори пред радиатора след swap понеже при е30-ките пък още повече не оставаше място за виско.
Лично мнение остави си виското, не товари толкова колкото си мислиш двигателя.Не е осезаемо дори и при 1.8 които дали има 113к.с. дали няма незнам ама няма разлика.Успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 21 Мар 2012, 7:59

При 2.8 нищо няма да товари виското.По-добре си го сложи и не се вкарвай в приключения.По-добре смени маховикас лек,ако вече не си го направил! :mhihi:

Аватар
Кара: E21 315 купе
Мечтае да кара: E21 Alpina

Мнение от mitakaBE » 21 Мар 2012, 14:26

Благодаря за бързия отговор , ще ви послушам и ще си оставя виското без да се занимавам с глупости
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 21 Мар 2012, 19:53

махни климатика и хидравликата така ще го разтовариш още повече :mhihi:
всевъзможни глупости се мислят вече да се съживят тия мотори за без пари :winky:
на 2.5/2.8 виското е последнта дупка на тия мотори ;) остави го да си върши работата както е предвидено от някои завършил инженер
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 21 Мар 2012, 22:34

Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
Това с ел.перката не е лоша идея ако искаш всичко да изцедиш на максимум но определено ще трябва да забравиш за климатик !!!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 21 Мар 2012, 23:08

C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
Това с ел.перката не е лоша идея ако искаш всичко да изцедиш на максимум но определено ще трябва да забравиш за климатик !!!

:mhihi: :mhihi: тук е разковничето,едни и същи мотори единия с виско другия със ел.перка =напълно еднакъв вървеж
климатика е друга бира вече,макар ,че на 2,8 едва ли ще спъва толкова,че да се лишиш от услугите му :mhihi: ,пък и лято идва :mrgreen:

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 22 Мар 2012, 2:34

Заложи на сигурното .... сложи си виското /работещо разбира се/:yes:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Мар 2012, 2:52

vaykisss написа:
C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.

:mhihi: :mhihi: тук е разковничето,едни и същи мотори единия с виско другия със ел.перка =напълно еднакъв вървеж
климатика е друга бира вече,макар ,че на 2,8 едва ли ще спъва толкова,че да се лишиш от услугите му :mhihi: ,пък и лято идва :mrgreen:

бе има си разлика. ел. перката не работи докат колата е в движение при мене и практически нема никъв товар от там мотора. ама на светофара кат сработи особено на 2ра степен ела видиш как оборотите падат за момент се 1 си пускаш климатика.
в момента съм такъв сетъп на ИС-ката :mhihi: ел перка фабрична, без ремък на климатика, че радиатора му е свален и на honda accord v-tec 1.8 140 коня и праим 2 коли от 2ра летящ старт :wave:
с същия матор ис-ка съм се пускал тя беше с виско и некви чипове, генерации, стрът барове марове регулируеми конита монита шперове и съм кола отпреде па незнам :D
според мене всеки консуматор си оказва влияние, тва е като с килограмите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 22 Мар 2012, 3:11

zBoost написа:
vaykisss написа:

:yes: :yes: :yes: :yes:

Ходи му обяснявай на разбирача който ме цитира ......... :mhihi:

Колега vaykisss само ще ти кажа,че дори и пуснати фарове и пуснато парно имат значение когато става въпрос да се ползва всичко на маскимум :yes: :yes: :yes:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 22 Мар 2012, 9:03

+ за ел. перката.

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 23 Мар 2012, 1:24

Ел.перка която да е между радиатора и мотора може да се сложи, но във вариант без дифузьор или някаква пародия на дифузьор,което като надеждност при охлаждане е почти безсмислено, щото при +40 градуса няма да му се получи охлаждането :cry:
Пробвах с ел перка и дифузьора на виското ,на мотор М50 с датчика който е на радиатора от дясно и лятото в жегите стрелката на извънградско каране тръгваше след 12ч-----ПРОБВАНО!!!
Имайте в предвид ,че витла с такъв голям ъгъл и размер,като на виско перката, трудно може да се намерят в ел вариант и от там и идва проблема с недоохлаждането :yes:
Иначе и аз съм за ел. охлаждане но уви...!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 23 Мар 2012, 11:24

mitakaBE написа:Благодаря за бързия отговор , ще ви послушам и ще си оставя виското без да се занимавам с глупости

:clap: няма нужда ,както каза колега по горе ,то е последното нещо от което тряаа да се лишиш по скоро е полезно от колкото вредно :yes:
C8699HX написа:
zBoost написа:
vaykisss написа:

:yes: :yes: :yes: :yes:

Ходи му обяснявай на разбирача който ме цитира ......... :mhihi:

Колега vaykisss само ще ти кажа,че дори и пуснати фарове и пуснато парно имат значение когато става въпрос да се ползва всичко на маскимум :yes: :yes: :yes:

според мен ,ако колата ти е само за писта ок,махни виско изкорми я слагай чипове и всякви модификаций :yes: ,но много от колегите след суап на мотора си карат колите и за евридейки,после да няма тема 2,8 ми грее на баир :mhihi: ,няма лошо нито се прая на разбирач нито нищо,виското сигурно спъва 16ките,ама на 2,8 да ти е кусур виското :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 23 Мар 2012, 18:01

мен също ме интересува как точно трябва да се направи ел перката, така, че да не загрява после 28цата "в баир"? аз си мислех 1ва степен да я направя да духа постоянно(с копче) и вече при достигане евентуално на висока темература 2рата степен да се включва от датчика на радиатора?
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

Назад към E36