Охладителна система М52B28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Охладителна система М52B28
Колата беше с м42б18 с ел,перка на водния радиатор след swap с м52б28 останах със същия воден радиатор за които проверих и разбрах че е същия по размери като на м52б28 , но незнам дали ел.перката би смогнала да охлажда 28-цата , тъй като имам желание да премахна товарещото мотора виско !
Моля само компетентните по този въпрос да се включат, а не всеки трети които иска да трупа мнения .
Моля само компетентните по този въпрос да се включат, а не всеки трети които иска да трупа мнения .
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Охладителна система М52B28
Ел. перка вместо виско или ел перка за климатика и нямаше нищо като перка между двигателя и радиатора.
Ако си бил с ел перка между мотора и радиатора няма шанс да я оставиш понеже 6-така е по дълъг и няма място за ел перката, освен ако не се заиграеш и да си преправиш дифузьора.Но пък тогава дали ще е толкова ефектно?Поразтърси се из тунинг подфорума или в подфорум е30 там имаше колеги направили го с вентилатори пред радиатора след swap понеже при е30-ките пък още повече не оставаше място за виско.
Лично мнение остави си виското, не товари толкова колкото си мислиш двигателя.Не е осезаемо дори и при 1.8 които дали има 113к.с. дали няма незнам ама няма разлика.Успех
Ако си бил с ел перка между мотора и радиатора няма шанс да я оставиш понеже 6-така е по дълъг и няма място за ел перката, освен ако не се заиграеш и да си преправиш дифузьора.Но пък тогава дали ще е толкова ефектно?Поразтърси се из тунинг подфорума или в подфорум е30 там имаше колеги направили го с вентилатори пред радиатора след swap понеже при е30-ките пък още повече не оставаше място за виско.
Лично мнение остави си виското, не товари толкова колкото си мислиш двигателя.Не е осезаемо дори и при 1.8 които дали има 113к.с. дали няма незнам ама няма разлика.Успех

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
При 2.8 нищо няма да товари виското.По-добре си го сложи и не се вкарвай в приключения.По-добре смени маховикас лек,ако вече не си го направил! 

- mitakaBE
-
-
- Кара: E21 315 купе
- Мечтае да кара: E21 Alpina
Благодаря за бързия отговор , ще ви послушам и ще си оставя виското без да се занимавам с глупости
махни климатика и хидравликата така ще го разтовариш още повече
всевъзможни глупости се мислят вече да се съживят тия мотори за без пари
на 2.5/2.8 виското е последнта дупка на тия мотори
остави го да си върши работата както е предвидено от някои завършил инженер

всевъзможни глупости се мислят вече да се съживят тия мотори за без пари

на 2.5/2.8 виското е последнта дупка на тия мотори

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
Това с ел.перката не е лоша идея ако искаш всичко да изцедиш на максимум но определено ще трябва да забравиш за климатик !!!
Това с ел.перката не е лоша идея ако искаш всичко да изцедиш на максимум но определено ще трябва да забравиш за климатик !!!

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.

климатика е друга бира вече,макар ,че на 2,8 едва ли ще спъва толкова,че да се лишиш от услугите му

- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vaykisss написа:C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
![]()
тук е разковничето,едни и същи мотори единия с виско другия със ел.перка =напълно еднакъв вървеж
климатика е друга бира вече,макар ,че на 2,8 едва ли ще спъва толкова,че да се лишиш от услугите му,пък и лято идва
бе има си разлика. ел. перката не работи докат колата е в движение при мене и практически нема никъв товар от там мотора. ама на светофара кат сработи особено на 2ра степен ела видиш как оборотите падат за момент се 1 си пускаш климатика.
в момента съм такъв сетъп на ИС-ката

с същия матор ис-ка съм се пускал тя беше с виско и некви чипове, генерации, стрът барове марове регулируеми конита монита шперове и съм кола отпреде па незнам

според мене всеки консуматор си оказва влияние, тва е като с килограмите.
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
zBoost написа:vaykisss написа:C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
![]()
тук е разковничето,едни и същи мотори единия с виско другия със ел.перка =напълно еднакъв вървеж
климатика е друга бира вече,макар ,че на 2,8 едва ли ще спъва толкова,че да се лишиш от услугите му,пък и лято идва
според мене всеки консуматор си оказва влияние, тва е като с килограмите.

Ходи му обяснявай на разбирача който ме цитира .........

Колега vaykisss само ще ти кажа,че дори и пуснати фарове и пуснато парно имат значение когато става въпрос да се ползва всичко на маскимум

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
+ за ел. перката.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Ел.перка която да е между радиатора и мотора може да се сложи, но във вариант без дифузьор или някаква пародия на дифузьор,което като надеждност при охлаждане е почти безсмислено, щото при +40 градуса няма да му се получи охлаждането
Пробвах с ел перка и дифузьора на виското ,на мотор М50 с датчика който е на радиатора от дясно и лятото в жегите стрелката на извънградско каране тръгваше след 12ч-----ПРОБВАНО!!!
Имайте в предвид ,че витла с такъв голям ъгъл и размер,като на виско перката, трудно може да се намерят в ел вариант и от там и идва проблема с недоохлаждането
Иначе и аз съм за ел. охлаждане но уви...!!!

Пробвах с ел перка и дифузьора на виското ,на мотор М50 с датчика който е на радиатора от дясно и лятото в жегите стрелката на извънградско каране тръгваше след 12ч-----ПРОБВАНО!!!
Имайте в предвид ,че витла с такъв голям ъгъл и размер,като на виско перката, трудно може да се намерят в ел вариант и от там и идва проблема с недоохлаждането

Иначе и аз съм за ел. охлаждане но уви...!!!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
mitakaBE написа:Благодаря за бързия отговор , ще ви послушам и ще си оставя виското без да се занимавам с глупости

C8699HX написа:zBoost написа:vaykisss написа:C8699HX написа:Малко ме съмнява радиатора да е със същия размер....ако е с около една педя под климатичния значи става...както и да е.
Това с ел.перката не е лоша идея ако искаш всичко да изцедиш на максимум но определено ще трябва да забравиш за климатик !!!![]()
според мене всеки консуматор си оказва влияние, тва е като с килограмите.![]()
![]()
![]()
![]()
Ходи му обяснявай на разбирача който ме цитира .........
Колега vaykisss само ще ти кажа,че дори и пуснати фарове и пуснато парно имат значение когато става въпрос да се ползва всичко на маскимум![]()
![]()
според мен ,ако колата ти е само за писта ок,махни виско изкорми я слагай чипове и всякви модификаций

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
мен също ме интересува как точно трябва да се направи ел перката, така, че да не загрява после 28цата "в баир"? аз си мислех 1ва степен да я направя да духа постоянно(с копче) и вече при достигане евентуално на висока темература 2рата степен да се включва от датчика на радиатора?
14 мнения
• Страница 1 от 1